Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Момци имам еден проблем, ГОЛЕМ за мене. Значи се гледам со една девојка, значи не сме у врска но се гледаме често, знам дека таа ме сака, ми го има тоа кажувано у некој ситуации, а и слушам муабети т.е ми кажуваат нејзини блиски другарки. И јас почнувам нешто да чуствувам но не сум сеуште сигурен дали да стапнам во тие води за да не се заебам ко минатиот пат. Ама еве конкретно што сакам да се изјаснам.. Кај мене воглавен проблем е љубомората, незнам како да ја надминам, на многу врски имам ставено крај поради мои сомненија т.е поради љубомората кон девојките што сум ги имал. Еве тоа и го чуствувам и кон оваа девојка иако не сме сеуште во врска, ми се дигаат нервите кога ке ја видам со некој друг.
Многу често губам контрола над самиот себеси, неможам да се контролирам и излегуваат многу непотребни работи од мене, а имам неколку пати кои што завршиле со физички контакти, кога сум чул муабети дека некој и се додворува на девојка ми и слично.
Значи еве искрен сум тоа ми е најголем проблем, незнам и несакам тоа да се случува во наредната врска, сакам да го надминам тоа но еве кога ке чујам некој муабет и најмал детал полудувам и незнам што да правам.
Се надевам ме разбравте.
Поздрав! :)
Дали ова во превод значи дека ги шамариш?

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Момци имам еден проблем, ГОЛЕМ за мене. Значи се гледам со една девојка, значи не сме у врска но се гледаме често, знам дека таа ме сака, ми го има тоа кажувано у некој ситуации, а и слушам муабети т.е ми кажуваат нејзини блиски другарки. И јас почнувам нешто да чуствувам но не сум сеуште сигурен дали да стапнам во тие води за да не се заебам ко минатиот пат. Ама еве конкретно што сакам да се изјаснам.. Кај мене воглавен проблем е љубомората, незнам како да ја надминам, на многу врски имам ставено крај поради мои сомненија т.е поради љубомората кон девојките што сум ги имал. Еве тоа и го чуствувам и кон оваа девојка иако не сме сеуште во врска, ми се дигаат нервите кога ке ја видам со некој друг.
Многу често губам контрола над самиот себеси, неможам да се контролирам и излегуваат многу непотребни работи од мене, а имам неколку пати кои што завршиле со физички контакти, кога сум чул муабети дека некој и се додворува на девојка ми и слично.
Значи еве искрен сум тоа ми е најголем проблем, незнам и несакам тоа да се случува во наредната врска, сакам да го надминам тоа но еве кога ке чујам некој муабет и најмал детал полудувам и незнам што да правам.
Се надевам ме разбравте.
Пријателе љубомората ти е голем проблем, неможам да ти дадам некој совет како да изреагираш во тој момент број до 10 па потоа прави што ќе правиш. Јас на пример имав проблеми со бесот, незнаев како да се контролирам во такви ситуации едноставно имав проблеми со самоконтролата, почнав во теретана, почнав со бокс и полека полека тоа исчезнува се истрошувам таму и потоа сум смирен.

Сакам да верувам, а и верувам дека физичките контакти се со машки, а не кон самата девојка, но неможеш така да реагираш. Таа имала другари кои што и се блиски, се знаела со нив пред да се запознае со тебе, има посебна врска со нив, неможеш ти да и кажеш не се дружи со нив.

Ќе ти дадам совет, ако навистина ја сакаш, искажи ги своите чувства кон неа, но немој да го правиш тоа ако сакаш само да ја "смуваш" бидејќи така повеќе ќе се заљуби во тебе, а викаш дека веќе ти има кажано во некои ситуации и само ќе и го скршиш срцето. Ако навистина она те сака тебе, нека и се додворува кој сака, она тебе ќе ти остане верна, ќе одолее на искушението, а и ти треба да олабавиш малце со тоа љубомората, неможеш да живееш така, тоа ќе те уништи одвнатре, како оган гори во тебе и што побрзо научиш да го контролираш толку подобро за тебе.

Викаш дека несакаш да влезеш во тие води повторно, пробај ќе добиеш многу ако она те сака, а ако љубовта е обострана тогаш уште повеќе, дај си на себе уште една шанса, можеш исто така и да разговараш со неа да и кажеш што ти пречи.
Незнам колку години имаш, а и јас не сум добар со давање совети, јебига 18 години имам, ама давам се од себе да помогнам.

Запамти само едно пријателе: Жените ги прават врвовите повисоки, а падежите почести. Секогаш е така.

Поздрав и со лесно.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Дали ова во превод значи дека ги шамариш?
Ме свати погрешно, не на девојките туку имам проблем со машката страна. Никад не би удрил девојка колку и да ми наштети :)
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 23:31 ---
Пријателе љубомората ти е голем проблем, неможам да ти дадам некој совет како да изреагираш во тој момент број до 10 па потоа прави што ќе правиш. Јас на пример имав проблеми со бесот, незнаев како да се контролирам во такви ситуации едноставно имав проблеми со самоконтролата, почнав во теретана, почнав со бокс и полека полека тоа исчезнува се истрошувам таму и потоа сум смирен.

Сакам да верувам, а и верувам дека физичките контакти се со машки, а не кон самата девојка, но неможеш така да реагираш. Таа имала другари кои што и се блиски, се знаела со нив пред да се запознае со тебе, има посебна врска со нив, неможеш ти да и кажеш не се дружи со нив.

Ќе ти дадам совет, ако навистина ја сакаш, искажи ги своите чувства кон неа, но немој да го правиш тоа ако сакаш само да ја "смуваш" бидејќи така повеќе ќе се заљуби во тебе, а викаш дека веќе ти има кажано во некои ситуации и само ќе и го скршиш срцето. Ако навистина она те сака тебе, нека и се додворува кој сака, она тебе ќе ти остане верна, ќе одолее на искушението, а и ти треба да олабавиш малце со тоа љубомората, неможеш да живееш така, тоа ќе те уништи одвнатре, како оган гори во тебе и што побрзо научиш да го контролираш толку подобро за тебе.

Викаш дека несакаш да влезеш во тие води повторно, пробај ќе добиеш многу ако она те сака, а ако љубовта е обострана тогаш уште повеќе, дај си на себе уште една шанса, можеш исто така и да разговараш со неа да и кажеш што ти пречи.
Незнам колку години имаш, а и јас не сум добар со давање совети, јебига 18 години имам, ама давам се од себе да помогнам.

Запамти само едно пријателе: Жените ги прават врвовите повисоки, а падежите почести. Секогаш е така.

Поздрав и со лесно.
Фала ти брат, пробувам да го смирам тоа одвнатре но некако не ми оди, инаку се занимавам со спорт и таму го истурам бесот да, но потоа кога ке помислам на тоа повторно ми се дига притисокот :D

S

Stef Bachatero

Гостин
Се надевам ме разбравте.
Ако си борко љубоморко тешко дека некоја девојка ќе ја задржиш.Љубомората доаѓа од не сигурноста во себе.Немаш самодоверба и немаш доверба дека таа девојка ќе ти биде во твоите раце,а кога во некоја врска најдоброто нешто што можеш да направиш е да подариш слобода.Колку повеќе си љубоморен толку повеќе девојката ќе ти побегнува од рацете,исто како тинејџер кој е револтиран од посесивниот однос и заштитнички однос на родителите.
1 чекор е да најдеш што потикнува таа емоција во тебе и да ја совладаш.
2 чекор е да разбереш дека никој ама никој нема да биде како што ти ќе посакаш и нема да можеш на никој да доминираш со љубомора.Љубомората е слабост ако имаш самодоверба нема да дозволиш било каква драма од нејзина страна да те вовлече и она да ја контролира ситуацијата.
3 чекор е да зборуваш за партнерот со тоа и да ги надминете сите проблеми со било какви испади и да генерирате заедно доверба.Без доверба врска не се гради
4 чекор е да уживаш и да не се нервираш и да не береш гајле.Ниедна девојка или врска нема гаранција дека ќе биде сигурна.Секогаш може двете страни да направат нешто на страна и секако ти си влегол во било која врска знаејќи го тој ризик.Прифати го тој став и оди напред и не гледај многу што како прави девојката.Интересот ти е да си поминеш убаво со неа и да се забавуваш.
Поздрав и се надевам дека ти помогнав.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 02:27 ---
После тоа што го доживеав, не сакам да чујам за зборот врска.
Инаку не им верувам повеке на девојките, искрено еве машко сум но кога се влубувам тешко ми е после раскинувањето, искрено можеби повеке патам и од девојките..
Затоа не сакам многу често да влегувам во тие води, бидејки еднаш се заебав гадно и несакам истото да ми се случи...
Секогаш се случува да кога си повреден да немаш доверба во никој,особено ако се понежниот пол.Девојките генерално лажат,но твое е да го преболиш тоа и со тек на време да си најдеш друга.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Ви Благодарам на сите за советите кои што ми ги дадовте.
Се надевам ке го надминам тоа со тек на време, а додека имам некој друг проблем, знам дека сте тука да ми помогнете.
Ви Благодарам.
Have a nice day :)

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
И јас го имам истиот проблем (кога некој сакам сакам да е само мој и не сакам ниедна да му се приближи) Но секогаш запамти секогаш мора да има некоја причина реална зашто си љубоморен..Јас верувам дека со тие девојки со кои си бил имало и нивен повод зар не? Можеби флертувале...а ти не сакаш девојката да ти флертува и кокетира на страна...Можеби не те сакале како ти што си ги сакал, па си очекувал повеке и тука и лежи одговорот во посесивноста....Ти си посесивен и го знам тоа чувство иста сум и јас со луѓе кои ги сакам и со кои сум се врзала емотивно .....Како не си посесивен и љубоморен со девојки кои не ти значат ништо? Значи ти засакуваш и после ги сметаш како твои и не сакаш никој да им пријде...Лек по мене е да си направиш малце интроспекција во себе да видиш дали се глупираш само во празно со претпоставки и филмови што сам си ги правиш од страв и несигурност... или има вистинска причина твојата љубомора .....Ако нема реална причина тогаш олабави со емоциите пробај малку олади се....и искулирај малце од неа не премногу..Така ке се смириш и верувај нема да бидеш бесен кога ке ја видиш со другар....Или научи да не се врзуваш толку и да не ги рачунаш девојките ко твоја своина затоа што од таму произлегува посесивноста и љубомората..Малце повеке самодоверба и главата горе!;):)

whenURdown

увезена пломба за петтка доле десно
Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
по стоти пат идам со најдобра другарка -.-' а стварно несакам а и незнам како да и кажам да гет да хел авеј фром ме -.- не е таков тип да биди скршена али стварно незнам како да и кажам -.- хелп ебаго
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 23:56 ---
по стоти пат идам со најдобра другарка -.-' а стварно несакам а и незнам како да и кажам да гет да хел авеј фром ме -.- не е таков тип да биди скршена али стварно незнам како да и кажам -.- хелп ебаго ( обично сам пијан то ко се дешава (n))

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
по стоти пат идам со најдобра другарка -.-' а стварно несакам а и незнам како да и кажам да гет да хел авеј фром ме -.- не е таков тип да биди скршена али стварно незнам како да и кажам -.- хелп ебаго
по стоти пат идам со најдобра другарка -.-' а стварно несакам а и незнам како да и кажам да гет да хел авеј фром ме -.- не е таков тип да биди скршена али стварно незнам како да и кажам -.- хелп ебаго ( обично сам пијан то ко се дешава (n))
Исто како што си им рекол на претходните, нели по стотти пат се фаќаш,значи 99 пати си прекинал некако. Не сфаќам само дали со истава другарка се фаќаш по стотти пат или си милуваш да ги менуваш најдобрите другарки....

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Фати си женска и свршен чин, нова женска

S

Stef Bachatero

Гостин
Бидете пријатели со бенефит :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ако одиш со неа, а не сакаш, значи не си искрен со неа. Значи не ти е најдобра другарка, туку имаш интерес во неа и од неа. И не ти е тешко да ги истрпуваш „потешкотиите“, бидејќи интересот преовладува (100 пати веќе) над нив.

Нема што нејзе да ѝ кажуваш - кажи си себеси што сакаш од неа, т.е. што е тоа што те влече кон неа. Ако таа ти нуди повеќе добри отколку лоши работи, нема зошто да се жалиш. Ако одењето со неа ти нуди повеќе лоши отколку добри работи, логично е да ставиш крај (со најдиректно кажување во лице на девојката), под услов да се цениш себеси повеќе отколку неа.

whenURdown

увезена пломба за петтка доле десно
Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
Ако одиш со неа, а не сакаш, значи не си искрен со неа. Значи не ти е најдобра другарка, туку имаш интерес во неа и од неа. И не ти е тешко да ги истрпуваш „потешкотиите“, бидејќи интересот преовладува (100 пати веќе) над нив.

Нема што нејзе да ѝ кажуваш - кажи си себеси што сакаш од неа, т.е. што е тоа што те влече кон неа. Ако таа ти нуди повеќе добри отколку лоши работи, нема зошто да се жалиш. Ако одењето со неа ти нуди повеќе лоши отколку добри работи, логично е да ставиш крај (со најдиректно кажување во лице на девојката), под услов да се цениш себеси повеќе отколку неа.
ko sum pijan taja sekoash mi se nafrla,a pijan ko piian -.- odutre se kaam posle -.- mn cuden tip e , a i seksi ali drugarka sakam samo da mi e >.>

Kajgana Shop

На врв Bottom