Пријателе љубомората ти е голем проблем, неможам да ти дадам некој совет како да изреагираш во тој момент број до 10 па потоа прави што ќе правиш. Јас на пример имав проблеми со бесот, незнаев како да се контролирам во такви ситуации едноставно имав проблеми со самоконтролата, почнав во теретана, почнав со бокс и полека полека тоа исчезнува се истрошувам таму и потоа сум смирен.
Сакам да верувам, а и верувам дека физичките контакти се со машки, а не кон самата девојка, но неможеш така да реагираш. Таа имала другари кои што и се блиски, се знаела со нив пред да се запознае со тебе, има посебна врска со нив, неможеш ти да и кажеш не се дружи со нив.
Ќе ти дадам совет, ако навистина ја сакаш, искажи ги своите чувства кон неа, но немој да го правиш тоа ако сакаш само да ја "смуваш" бидејќи така повеќе ќе се заљуби во тебе, а викаш дека веќе ти има кажано во некои ситуации и само ќе и го скршиш срцето. Ако навистина она те сака тебе, нека и се додворува кој сака, она тебе ќе ти остане верна, ќе одолее на искушението, а и ти треба да олабавиш малце со тоа љубомората, неможеш да живееш така, тоа ќе те уништи одвнатре, како оган гори во тебе и што побрзо научиш да го контролираш толку подобро за тебе.
Викаш дека несакаш да влезеш во тие води повторно, пробај ќе добиеш многу ако она те сака, а ако љубовта е обострана тогаш уште повеќе, дај си на себе уште една шанса, можеш исто така и да разговараш со неа да и кажеш што ти пречи.
Незнам колку години имаш, а и јас не сум добар со давање совети, јебига 18 години имам, ама давам се од себе да помогнам.
Запамти само едно пријателе: Жените ги прават врвовите повисоки, а падежите почести. Секогаш е така.
Поздрав и со лесно.