E Тука се лажеш драг мој гахан
1.Пишувам факти за левичарите гледам не ти се свиѓаат па ги оквалификува како "против" нешто
2. За независна Македонија се борел и Александров (Автономистичка хелооу)
3.СФРЈ била држава со своја идеологија не биле слободна држава(за размислуење мислам немало место за национализам и десничарство) не сеа да се отвори дискусија за хуманоста / нехуманоста у СФРЈ не ми е тоа поентата туку дека едноставно тоа било идеолошка држава и немало место за десницата
4. И шо прајме сеа разликата помеѓу Јане со неговите Бугарски крилја , Ѓорче со неговата позиција да ги вдомува бугарите в чуждина и Александров
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 21:51 ---
Како кај ги најде бе брату окупатори биле тогаш они таму
Во твој стил....
1. Не само што не сум левичар, уште помалку сум погоден од некакви навреди или напади (левица и десница на Балканот се СФ)
2. Ти како би крстил една таква паралелна организација!? ВМРО „што ќе ви го зачука ножот во грб“, ВМРО „таа што си убива свои војводи“??? Хелоууууу.....малку би било преочигледно...(и само види ја пропагандата со паралелни организации од денешно време, се' ќе ти биде јасно, класичен татарски потег)
3. Да, ама СФРЈ не ги сатанизирала ликови што се бореле за македонската независност....не ти е гајле за тоа, очигледно....
4. За Јане реков и претходно....а за Ѓорче Петров, ако мислиш нешто околу тоа дека живеел и работел во Софија, не ти го сфаќам филмот....имаш претстава Скопје веројатно која вукојебина била своевремено (не дека денес е нешто) и во истата таа е убиен од лигушите по нарачка на „војводава“....
5. Зошто и Ѓорче Петров и ТА се позитивни историски ликови? Јас препознавам протурање на силни пробугарски идеологии и форсирање погрешни анти-македонски ликови во нашата историја.
6. Само како за пример (најблизок) ќе ти наведам дека Албанците си го изборија Косово, значи Косово - не го викаат Албанија, српското име му го чуваат - направи паралела со Македонија на Александров, како би го повикал населението во тогашната СХС да се бори против српскиот крал, ако му продаваш приказна дека се бугари и ти ќе ги ослободиш, ако ТИЕ НЕ СЕ....
7. Имам впечаток дека се натегаме без да извадиш сериозни факти и да ми ги опишеш убавините од кои се офајдил нашиот народ од ликот и делото на крвников....
....и што ќе добиете ако рехабилитирате ваков лик? Само штанца поени онаа хиенана татарска БД и дополнително се разгорува масовната шизофренија и двоење меѓу народот....се гледате како големи патриоти заради тоа? Што?