Плаќај за улично осветлување, а прст пред око не гледаш

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
L

.Lost Angel.

Гостин
Плаќам сметки за струја и плус 140 денари за улично осветлување, но кај мене улицата која води од Последна 5ка ( Ново лисиче ) до мојата куќа светло нема веќе 3 дена по ред но ок ај имаат некој проблем но сепак тоа не е проблем изгледа по се тоа е намерно направено од евн. Еве како дојдов до овој заклучок зошто е намерно затоа што ова е по некој си 10 и можеби и повеќе пати годишно да нема струја на улицата и сум приметил дека не е така само кај мене туку и на повеќе места на пр. исто така и е во Населба лисиче многу пати имам заприметено цела улица нема светло. Инаку на други места како на пр на кејот на вардар многу пати знам да затечам 10 часот сабајле сите светла се запалени :cautious: Мене најискрено ме нервира тоа што јас плаќам 140 денари за улично светло а прст пред око не се гледам а Евн знае да исклучува струја за 2-3 сметки неплатени а за ова ич не и чуе

Мене прашање ми е дали и кај вас вака ви се има случено и како да се реагира на сето ова?

3 дена по ред?
Година ипол намерно ни е исклучено уличното осветлување а го плаќам заедно со сметката за струја.

Како да не ми се случило....кај мене на улица светилкиве едвај светат, глава или нога ќе си скршиш приквечер, а може и во шахта да упаднеш - ништо не се гледа. Не сум на периферија, напротив.
Исто беше и минатава зима во Скопје, сите улични светилки беа пола исклучени, а другата половина светеа минимално, демек, нели, се штеди. Партизанска во полумрак, ко во хорор филм.
Ако некој знае како да реагираме, нека сподели, бидејќи стварно нема смисла. Уште во 20 часот е језиво да поминеш преку улица, а камоли подоцна.

Ај што го нема, па е и поскапено од 118 на 140 денари. И тоа за секое електрично броило.

Колку што знам, не е ЕВН крива.
Значи тие 140 денари од нашите платени сметки ЕВН ги префрла на општините, а општините плаќаат една цела сметка за цело улично осветлување.
Ова колку што знам јас, ако некој има друга информација нека сподели.

За уличното осветлување надлежна ти е општината. Истиов проблем скоро го имав немав на улица светло 5 дена се јавив зашто на другиве во улица едноставно не им чуе, утредента го средија. Самите ми се јавија и ми рекоа дека имало мал дефект. Пробај јави се во општина види што ќе ти кажат.

Штедењето електрична енергија може да биде забавно.
Се додека не те начека манијак во некоја темна уличка.

Колку што знам, не е ЕВН крива.
Значи тие 140 денари од нашите платени сметки ЕВН ги префрла на општините, а општините плаќаат една цела сметка за цело улично осветлување.
Ова колку што знам јас, ако некој има друга информација нека сподели.
si delat oni "po zasluga", ddv-to sepak ide vo drzavnata kasa, a za rajata samo mrak vo prostorot.

Уличното осветлување е во надлежност на општината...ама сепак зависи во каква улица живееш позициска или опозициска (зависи кој е на власт во таа општина)... па може и намерно да не се отстранува дефектот колку и да пријавуваш:cool:

Ќутете, пре два месеци кај нас нормализираа улични......ко на Караорман да живеам.

А зошто не идат парите директно кај ЕВН ?
Нема смисла на ЕВН да им плаќаш тие на сметка на општината да ги префрлат за пак кај нив да се префрлат?:confused:
Ми нема логика ова што го велиш најверојатно и на ЕВН им одговара парите кај нив да завршат зошто би им ги давале парите на општината која можно е и да не им ги исплати?
Да беше поинаква ситуацијата ќе кажев перат пари ама вака нема смисла.
Princ

2 месеци после лето уште не се координирани со разденување и темнење, па имаме ситуации во 5 сабајле среде октомври да е темница, истото и во 19:40 навечер.Сигурно е случајно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom