Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Барав тема во која би можеле да поплукаме околу одредени бендови, наспрема оние теми каде ги величиме нашите омилени. Се надевам дека ќе се развија некаква дискусија со спротивставени мислења. Во насловот има двојно прашање со цел да опфати поопширно мислење. Темава ја замислувам како место каде би можеле слободно без никој да ве ,,боди" да си кажиме искрено мислење за одредени бендови попознати.
На пример да почнам, јас би ги опфатил од старт најновите ,,металски" бендови кои ги слушаат новопечените металци. Овие бендови не би рекол дека се познати но имаат енормни бројки во гледаност низ јутубов.

Е сега посериозно малку, би ги додал АC/DC. Бенд кој никогаш не го сфатив и ми бил претерано досаден бидејќи со комбинација на исти елементи в крст направија албуми. Дури и гитаристот има изјавено дека снимиле 9 албуми на идентичен начин со мали измени. Воедно не го оспорувам фактот дека чоекот знај да свири, но според мене не е секогаш се до знаењето. Сум слушал и песни со два акорди в крст, но кинеле максимално. Вокалот е специфичен но ме напнува скроз (бетер од Ален ИсламовиЧ или како беше).

На второ место би ги додал GNR. Бенд со специфичен вокал и фаца гитарист кој е возвишуван како еден од најдобрите ( според мене префорсирано) бидејќи пред него има многу поѕверови кои се занемарувани ете поради првичниот изглед. Воедно досадни ми се со исклучок на песна-две преку сила.
Тука би го ставил и поголемиот дел од хард рок сцената но нахнадно ќе се изјаснам понатаму.

Се надеваме на добра дискусија :)

D

dystopian

Гостин
Е сега посериозно малку, би ги додал АC/DC. Бенд кој никогаш не го сфатив и ми бил претерано досаден бидејќи со комбинација на исти елементи в крст направија албуми. Дури и гитаристот има изјавено дека снимиле 9 албуми на идентичен начин со мали измени.
I'm sick to death of people saying we've made 11 albums that sound exactly the same, Infact, we've made 12 albums that sound exactly the same. - Angus Young

Ѕвер.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
I'm sick to death of people saying we've made 11 albums that sound exactly the same, Infact, we've made 12 albums that sound exactly the same. - Angus Young

Ѕвер.
То фанојте си го знаат :) Јас не сум фан па сум читнал нешто ,,отфазла" . Крај краева кој го онади.......не ми менува негово мислење.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Колдплеј и Никелбек, можат слободно да се фатат за рачиња и да се фрлат во Вардар.
Ова е веќе мејнстрим хејтање. Сите ги хејтаат нив. Само уште џастин бибер, лејди гага и сличните комерцијали да ги наброеше. Не ја расипувајте темава со вакви хејтови

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ова е веќе мејнстрим хејтање. Сите ги хејтаат нив. Само уште џастин бибер, лејди гага и сличните комерцијали да ги наброеше. Не ја расипувајте темава со вакви хејтови
I did bad and I should feel bad, sorry. :(

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Истите бендови ги хејтаме turvior, AC/DC и GNR ми паднаа први на памет кога го прочитав насловот на темава, веројатно затоа што веќе подолго време ги критикувам и им наоѓам мани.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Кинеска поговорка:
Куче што лае не е доволно сварено.
Бенд што уште свири не е доволно сварен.Логика.

Бит‘лси.Поради неособена причина.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Sex Pistols
Joy Division
Prince
Nirvana
Oasis

Првите имаат само еден и единствен албум, и истиот не е ништо посебно. Ако истите беа од Австралија или пак бивша Ју, нивните песни ќе беа добар избор во раритетни изданија.
Пример Дед Кенедис се многу подобар бенд од Пистолси, и од Рамонси кога се работи за панк музика, но многу послабо котираат на листите за популарност.

Вторите за разлика од погорниве имаат два албуми, рака на срце и двата им се многу добри но сепак нивната популарност се должи оти фронтменот реши да го тестира јажето. Како Њу Ордер ги видовме колку ги бива.

Нека кренат рака сите оние кои знаат уште една песна освен Пурпл Реин од јунаков?

Слично како и вторите само два албуми вредни за споменување и тоа не се бог знае што истите. Ако не си ја расцветаше тиквата Курт немаше никогаш да ја добијат оваа слава.

Хаха, дечките кои беа споменувани како новите Битлси (кои се исто така оверрејтед), слично како и погорниве само два албуми кои можат да бидат во конкуренција за квалитетна музика. Се останато е замајување на продуцентите и издавачките куќи дека работат нешто.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
GNR високо на прво(речиси недостижно) место... читај: не можам да ги смислам, а кога некој ќе ми спомне: „еј, абе онаа Knockin' on a heaven's door, од GNR...., како не ја знаеш?“ :facepalm:Единствено таа ја знам, а и не е нивна... ниту пак сакам ниту можам да ги слушам.
Раздерување и фејкерска квазирок иконографија ми предизвикува повраќање...

Рамбо Амадеус од балканскиве (може си е ок, јас не го „можам“), Нокаут од домашниве и оние... како се викаа.... ДНО?

I have my reasons....:cautious:

W

Werther

Гостин
За GNR се согласувам гитаристот го возвишија како божество...A од нашиве сега незнам дали се вклопуваат овде,но сепак би ги спомнал Тавитјан.

Kajgana Shop

На врв Bottom