G
Gervasius01
Гостин
Дали законски ЕВН има право да исклучи струја заради заостанати сметки и кој е тој законски член? На пример сум слушнал дека вода не смее да се исклучи без разлика на долгот.
Да не смееше, никој немаше да плаќа сметки.Дали законски ЕВН има право да исклучи струја заради заостанати сметки и кој е тој законски член? На пример сум слушнал дека вода не смее да се исклучи без разлика на долгот.
Смее ако ја утужиле сметката пред да застари.Дали законски ЕВН има право да исклучи струја заради заостанати сметки и кој е тој законски член? На пример сум слушнал дека вода не смее да се исклучи без разлика на долгот.
ако е сметката постара од 12 месеци а за неа не си тужен - не смеат за таа сметка да те исклучат. Јас имав лично такво искусттво, имаше околу 4-5 сметки стари повеќе од 12 месеци, јас лепо фино пратив писмо до ЕВН цитирав член од закони и побарав тие сметки да ги избришат од евиденција, за 5 дена дојдоа и ми ја исклучија и тоа во петок попладне, адвокатот ми кажа дека процедурата ќе траи месец дена и дека месец дена ќе бидам без струја, видов не видов платив и ми уклучија, многу ми е криво шо немав едно генераторче дома па и 3 месеци ќе издржев без струја али зато доообро тоа ќе го наплатевДали законски ЕВН има право да исклучи струја заради заостанати сметки и кој е тој законски член? На пример сум слушнал дека вода не смее да се исклучи без разлика на долгот.
Да, ама како јас знам дека е утужена ако никако не ме известиле? Веројатно законски би морал да бидам известен за тоа кои сметки се утужени, кога се утужени, како и копии од тие документи. Не може тоа усмено да оди...... "Ние те тужевме" ...... Сигурно има процедура. Епа таа законска процедура пробувам да ја дознаам.Смее ако ја утужиле сметката пред да застари.
Acid Во право е човекот !Да, ама како јас знам дека е утужена ако никако не ме известиле? Веројатно законски би морал да бидам известен за тоа кои сметки се утужени, кога се утужени, како и копии од тие документи. Не може тоа усмено да оди...... "Ние те тужевме" ...... Сигурно има процедура. Епа таа законска процедура пробувам да ја дознаам.
Од каде нивна струјата бе ?каков член бараш нивна е струјата ке прат шо сакат, ја исклучат со 3 неплатени сметки и после си плаќаш 2500 за повторно да ја приклучат
Може да ми кажеш како дозна дека не се тужени? Отиде кај нив да побараш документи или.......?ако е сметката постара од 12 месеци а за неа не си тужен - не смеат за таа сметка да те исклучат. Јас имав лично такво искусттво, имаше околу 4-5 сметки стари повеќе од 12 месеци, јас лепо фино пратив писмо до ЕВН цитирав член од закони и побарав тие сметки да ги избришат од евиденција, за 5 дена дојдоа и ми ја исклучија и тоа во петок попладне, адвокатот ми кажа дека процедурата ќе траи месец дена и дека месец дена ќе бидам без струја, видов не видов платив и ми уклучија, многу ми е криво шо немав едно генераторче дома па и 3 месеци ќе издржев без струја али зато доообро тоа ќе го наплатев
Види пробај да добиеш инфо, колку што знам автоматски ги утужуваат. Консултирајсе со адвокат, тоа би ти било најдобро.Да, ама како јас знам дека е утужена ако никако не ме известиле? Веројатно законски би морал да бидам известен за тоа кои сметки се утужени, кога се утужени, како и копии од тие документи. Не може тоа усмено да оди...... "Ние те тужевме" ...... Сигурно има процедура. Епа таа законска процедура пробувам да ја дознаам.
A oд каде да ги плати сметките во случај ако нема пари (пример ако не е вработен или пак ако работодавецот не му дава пари)???Да не смееше, никој немаше да плаќа сметки.
Знам дека ти е гнев зошто те исклучиле, ама наместо да бараш дупки во законот - плати ги сметките и пробај да ја добиеш „битката“ на друг начин.
Многу ти е глупо прашањето. Вакво прашање не сум чул ни на клупи во маало.A oд каде да ги плати сметките во случај ако нема пари (пример ако не е вработен или пак ако работодавецот не му дава пари)???
Епа нормално ќе ти биде глупаво прашањето кога неможеш да смислиш контрааргумент!Многу ти е глупо прашањето. Вакво прашање не сум чул ни на клупи во маало.