Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Абе ти мавај се од земја, познавам и продадени смрдливци, познавам и Бугари. :) Моја пријателка штотуку се вработи во друга европска земја (Бугарка е). Добро ја знам процедурата за нејзино легално вработување и преселување во другата земја :)
Се што треба да направи е да има жителство. Тоа се добива за 4 месеци.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.822
Поени од реакции
8.837
Се што треба да направи е да има жителство. Тоа се добива за 4 месеци.
А работодавецот како ја пријавува? :)
Немој со вакви шпекулации, те молам. Процедурата е поедноставна со пасош на земја членка, ама далеку од тоа дека нема процедура и ,,како во своја,, земја те вработуваат ;)
Не е убаво така да лажеш.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
На Бугарите им треба работна виза за било каде :) Ниту тие не смеат да останат повеќе од 3 месеци туристички било каде.
Стварно???
Прво - работна виза не постои.
Постои дозвола за работа, коjа во 10 земjи ке остане до 31.12.2012.
За останатите 16 членки на ЕУ не е потребна и дозвола. Примерно во Шведска, Шпаниjа, Данска, Финска . . .

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Аааа значи сепак нешто требало да се направи,ама и се чекало и 4 месеци.Па нели пасапортот и пичиш без проблем.
4 месеци и не е некаков проблем нити голем период.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 23:03 ---
Не е убаво така да лажеш.
Не е убаво ти да ме обвинуваш дека лажам.

K

King_Stone

Гостин
Какви црни пари ти барале, мене никој не ми побарал пари.
И да, можеш да работиш кај сакаш. Ако сакаат да те вработат.
А ако мислеше молер на црно да бидеш со бугарски пасош, тоа е веќе друго.
А за да работиш легално, и тебе, и на бугарот исто ви се фаќа. И него му треба работна виза ако сака да работи во Германија, и тебе.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 21:53 ---

На Бугарите им треба работна виза за било каде :) Ниту тие не смеат да останат повеќе од 3 месеци туристички било каде.
Ајде прочитај огласи малку,работа во Словенија,исклучиво со бугарски пасош,во Чешка исто така,не зборуваме конкретно дали молер или било што,бебиситерки за Англија со бугарски,не зборувај на ветер,дај ми линк од оглас каде пишува дека може со македонски.И ми викаш газдата ако сака со македонски може.Од двајца еден со македонски друг со бугарски,што мислиш,Германецот кого ке го одбере.Па не е будала да плаќа,работна виза

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.822
Поени од реакции
8.837
Ајде прочитај огласи малку,работа во Словенија,исклучиво со бугарски пасош,во Чешка исто така,не зборуваме конкретно дали молер или било што,бебиситерки за Англија со бугарски,не зборувај на ветер,дај ми линк од оглас каде пишува дека може со македонски.И ми викаш газдата ако сака со македонски може.Од двајца еден со македонски друг со бугарски,што мислиш,Германецот кого ке го одбере.Па не е будала да плаќа,работна виза
Работна виза има и Бугарот.
Како што кажав, познавам и ,,вакви,, и ,,такви,,.
А пази, веќе на темава имам зборувано (ама кој да прочита нели), дека моја најблиска роднина работи во Словенија како стоматолог со македонски пасош. Истовремено, на истата работна позиција аплицираше и уште една личност, наша познаничка, со бугарски пасош, македонка. И не ја доби работата.
Извини, ама не се сите молери и плочколепачи, онаму каде што треба квалитет, ги интересира твојата стручност, а не твојот пасош.
Во Америка ми беше понудено постојано работно место, и пази, пасошот на Америте баш им е сеедно дали е македонски, бугарски или швајцарски. А да ме задржат таму требаше да докажат дека имаат потреба од мене, на државата.
Така што, ако те бива за ништо, не ти е крива државата. Крив си ти што за ништо не те бива.
Ако мене за ништо не ме бива, и се проституирам за пари (како и сите овие новопечени татари) дали ќе ме оправдаш? А деца ќе имаш со мене? Шо, бе, државата ме поеба. Морав.
--- надополнето: 20 октомври 2012 во 01:00 ---
4 месеци и не е некаков проблем нити голем период.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 23:03 ---

Не е убаво ти да ме обвинуваш дека лажам.
Лажеш, лажеш.
Со татарскиот пасапорт жими тасе што можеш да бараш работа легална, како во своја земја ;)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Лажеш, лажеш.
Со татарскиот пасапорт жими тасе што можеш да бараш работа легална, како во своја земја ;)
Леле жено опрај се!! Можеш да бараш легална работа. Ако ги мразиш бугарите тоа е твој личен проблем и немој да шириш омраза и дезинформации.

V

viktora

Гостин
Германецот плаќа кој е покфалификуван и повреден, а не кој каков пасош има.
--- надополнето: 20 октомври 2012 во 09:25 ---
Леле жено опрај се!! Можеш да бараш легална работа. Ако ги мразиш бугарите тоа е твој личен проблем и немој да шириш омраза и дезинформации.
Очигледно ти имаш проблем на национална основа.И ти си тој што шири дезинформации.Прво викаш дека идеш на запад и наоѓаш работа со БГ пасош без проблем,за потоа некој да те исправи а ти да потврдиш дека ти требаат 4 месеци и да бараш жителство во таа земја.ТИ СИ ЛАЖГО и само во заблуда ги ставаш луѓево кои се интересираат за БГ пасош.А можеби и за тоа некој те плаќа.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Очигледно ти имаш проблем на национална основа.И ти си тој што шири дезинформации.Прво викаш дека идеш на запад и наоѓаш работа со БГ пасош без проблем,за потоа некој да те исправи а ти да потврдиш дека ти требаат 4 месеци и да бараш жителство во таа земја.ТИ СИ ЛАЖГО и само во заблуда ги ставаш луѓево кои се интересираат за БГ пасош.А можеби и за тоа некој те плаќа.
:pos: Жителството не се губи тек така. Гледам јас ќе си чекаш ред пред грчка амбасада за туристичка виза за кратко време. И да точно е, ме плаќа Германија, вработен сум таму.

V

viktora

Гостин
:pos: Жителството не се губи тек така. Гледам јас ќе си чекаш ред пред грчка амбасада за туристичка виза за кратко време. И да точно е, ме плаќа Германија, вработен сум таму.
Па сигурно Германците не би те платиле да го фалиш бугарскиот пасош:).А за Грчка виза бате можете да сонувате и ти и тие твои другарчина од Софиа зошто тој филм нема да го видите.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Па сигурно Германците не би те платиле да го фалиш бугарскиот пасош:).А за Грчка виза бате можете да сонувате и ти и тие твои другарчина од Софиа зошто тој филм нема да го видите.
Да не беше бугарскиот пасош, немаше да земам ни германска плата затоа и го фалам. Договорот ми е на 24 месеци што ретко која германска фирма од старт дава толку долг договор. Останатите 3 пасоши многу не ми завршија работа.
А за чекање туристичка виза за во Грчка ќе си чекаш. Водилките за говеда што се пред амбасадата имаат намера да ги појачаат да не попуштат од наезда за визи.

Член од
11 август 2008
Мислења
112
Поени од реакции
14
Едно големо ДА голему колку бедата Македонска, големо колку мизерната просечна плата од 200 евра.

V

viktora

Гостин
Да не беше бугарскиот пасош, немаше да земам ни германска плата затоа и го фалам. Договорот ми е на 24 месеци што ретко која германска фирма од старт дава толку долг договор. Останатите 3 пасоши многу не ми завршија работа.
А за чекање туристичка виза за во Грчка ќе си чекаш. Водолките за говеда што се пред амбасадата имаат намера да ги појачаат да не попуштат од наезда за визи.
Абе да не работиш ти во бордел?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom