Ајде прочитај огласи малку,работа во Словенија,исклучиво со бугарски пасош,во Чешка исто така,не зборуваме конкретно дали молер или било што,бебиситерки за Англија со бугарски,не зборувај на ветер,дај ми линк од оглас каде пишува дека може со македонски.И ми викаш газдата ако сака со македонски може.Од двајца еден со македонски друг со бугарски,што мислиш,Германецот кого ке го одбере.Па не е будала да плаќа,работна виза
Работна виза има и Бугарот.
Како што кажав, познавам и ,,вакви,, и ,,такви,,.
А пази, веќе на темава имам зборувано (ама кој да прочита нели), дека моја најблиска роднина работи во Словенија како стоматолог со македонски пасош. Истовремено, на истата работна позиција аплицираше и уште една личност, наша познаничка, со бугарски пасош, македонка. И не ја доби работата.
Извини, ама не се сите молери и плочколепачи, онаму каде што треба квалитет, ги интересира твојата стручност, а не твојот пасош.
Во Америка ми беше понудено постојано работно место, и пази, пасошот на Америте баш им е сеедно дали е македонски, бугарски или швајцарски. А да ме задржат таму требаше да докажат дека имаат потреба од мене, на државата.
Така што, ако те бива за ништо, не ти е крива државата. Крив си ти што за ништо не те бива.
Ако мене за ништо не ме бива, и се проституирам за пари (како и сите овие новопечени татари) дали ќе ме оправдаш? А деца ќе имаш со мене? Шо, бе, државата ме поеба. Морав.
--- надополнето: 20 октомври 2012 во 01:00 ---
4 месеци и не е некаков проблем нити голем период.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 23:03 ---
Не е убаво ти да ме обвинуваш дека лажам.
Лажеш, лажеш.
Со татарскиот пасапорт жими тасе што можеш да бараш работа легална, како во своја земја