Работи од минатото

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Од 1ва страна до сега свртев 3 пати! МЕ РАСПЛАКОВТЕ! :'( Убаво ме потсетивте на лексиконот и памтам кој ќе се потпишеше прв беше најглавен:pos: Сабер Рајдер ме потсети на лижавчињата прстен и на тоа за ловење риби. Плочка веќе да не зборам. Исто така игравме шуто дупе и викторија(а зашто ја викавме така поим неам), правевме бункери на дрво и се заградувавме и бевме поделени на маала. Па тука со стапови сме оштреле, пушки справи а усвари со никој не сме се тепале.:pos: После памтам на картун нетворк и на бумеранг секоја сабота имаше во 7 саат мислам незнам, како анимиран филм од цртаните што ги даваат кој за жал во целиот свој живот сум го фатил да го гледам 3 пати само :(. На бумеранг имаше знам реклами многу со играчки кои само сонував да ги имам (тука имаше само плишени и колички). И после тоа од каблеска ми укинаа бумеранг и сум плачел со деновиии :(. И после неколку години пак ја вратија и ја радосен АМА кога видов дека се сменил ептен си останав тажничок :(. Памтам после градинка кога ќе дојдев седев во исправен на тросед во спална и имавме сони тв (кој патем уште работи но незнам кај е и има 30 програми) и секогаш ги гледав цртаниве погоре и плус луни тунс. А нешто подоцна после градинка на МТВ имаше многу добра програма и гледав од 11 до 18 часот. И најинтересно ми беше кога гледав БОЕНКА (незнам дали некој гледал) пошто братучед ми беше режисер. Има уште мнооооогу што не ми текнуваат ќе постирам кога ќе ми текне.

Е и да прашам. Имаше една тв програма валда наменета за деца. Имаше како вести и имаше еден со зелена коса мислам дека беше (перика) и кажуваше глупости. После во склоп на истата емисија имаше и деца кои одговараат на прашања и трескаат глупости и уште многу како под сцени како да ги кажам. На крај имаше песна и памтам на сцена имаше едно буре. Ама никако не ми текнува како се вика. Откачени беа

К

Кики.

Гостин
Е и да прашам. Имаше една тв програма валда наменета за деца. Имаше како вести и имаше еден со зелена коса мислам дека беше (перика) и кажуваше глупости. После во склоп на истата емисија имаше и деца кои одговараат на прашања и трескаат глупости и уште многу како под сцени како да ги кажам. На крај имаше песна и памтам на сцена имаше едно буре. Ама никако не ми текнува како се вика. Откачени беа
Мислам дека оваа беше емисијата, за жал не можев да најдам некој дел од вестите и децата. Се мислам дека се викаше „Волшебното тркало,“ ама не сум сигурна. (Па баш епизодата со гејлада ја има хаха)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Мислам дека оваа беше емисијата, за жал не можев да најдам некој дел од вестите и децата. Се мислам дека се викаше „Волшебното тркало,“ ама не сум сигурна. (Па баш епизодата со гејлада ја има хаха)

Да дааа! Таа е, само знам имаше повеќе сцени... Кај се тие :(

К

Кики.

Гостин
Јас не можев да најдам други делови - знам имаше бисерчиња, весели вести, патувањата на глувчето Мицко, имаше еден тип што кажуваше игри, една потресена тетка која објаснуваше историја на предмети и панк-рок група(така нешто), што објаснуваше бендови и сл - глупо е што ја нема на нет оваа емисија, а беше една од поинтересните.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Каква легендарна тема еј,ко ќе се отвара кајгана треба тука да ги носи сите па после нека си бараат друго по форумов !!

Сите мастики,чоколатца,џамлии и триста дрангулии на едно место:cuc::cuc:
Сериите и песните исто:cuc:

На нас машките што бевме по спортот стартките(патиките) ни беа исто така дел од деството,едни такви и среќен си до бескрај !! Штета не можам слики од нив да најдам...

И ова мислам дека ќе го забораевме :D

Чоколатцава си се мераци и ден денес ги јадам

После ние машките сигурно се сеќаваме на серијата Dream Team што идеше на МТВ и не испуштавме епизода...
После следуваат

Леле кога ќе ми текне дека си биравме по еден покемон и се бркавме низ населба :tapp::pos::pos::pos: Ја бев онаа птицата Пиџото:pos::pos::pos: жими се гракав ко неа

Е тука беше лудници,имавме еден другар удрен се качуваше на 5ти спрат на една зграда и коа ќе го прашавме : Каде бе Мацко?
Ќе ни кажеше дека идел да го повикува тој облакот:pos::pos::pos:
Превртување беше:pos::pos::pos:

Исто така и крадење овошки од комшиските дворови е незаменливо,абе што и да имаш дома туѓото е послатко,ова е докажано !
Ај доста е,ако се сетам на уште нешто ќе пишам :D

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Најдобрата тема на форумов :love:
Инаку никако не можам да најдам слики/видеа од следниве работи: Детските сокчиња од словенечки Фруктал, детскиот шампон Ирса Киндербад, рекламата стар лисец, рекламата за Вардар осигурување со човекот кој за малку ќе падне од зграда кога демек му ја крадат колата...

Ова го сакав ненормално :)

--- надополнето: 20 октомври 2012 во 01:12 ---
Лелеееееееееееееееееее колку години не сум го видела ова, те молам потсети ме како се викаше :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Најдобрата тема на форумов :love:
Инаку никако не можам да најдам слики/видеа од следниве работи: Детските сокчиња од словенечки Фруктал, детскиот шампон Ирса Киндербад, рекламата стар лисец, рекламата за Вардар осигурување со човекот кој за малку ќе падне од зграда кога демек му ја крадат колата...

Ова го сакав ненормално :)

--- надополнето: 20 октомври 2012 во 01:12 ---

Лелеееееееееееееееееее колку години не сум го видела ова, те молам потсети ме како се викаше :)
Шарка, знам нешто и се случуваше, сипаници ли добиваше, не ми текнува точно :))

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.014
Поени од реакции
74.329
Јас бев заљубен во едни чоколатца што се продаваа воглавно за нова година. Имаше едно како бомбоњера да го наречам, со убави сликички со дедо мраз и зимска идила во позадина, и беше како календар односно имаше 31 прозорче. Кога ќе ги отвориш прозорчињата имаше чоколатца во најразлични форми. Мајка ми ми купи лани и ме потсети дека порано многу ги сакав :icon_mrgr:
Нешто вакво, се надевам се сеќавате :D

Се давев и во Чоколино :D
Имаше и некоја наградна игра, се испраќаа опаковките од чоколиното.

Како го викаа едно човече, се фрлаше во воздух и мислам му се отвораше параглајдер и си паѓаше пополека? Знам жиците на секоја бандера висеа вакви човечиња :icon_mrgr:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Изгледа само кај нас сме се гаѓале со фишеци (или како и да ги викате кај вас). Урнебес беше, кога цела улица беше направена од картонски топчиња:ROFLMAO:

А

Анноун

Гостин

Земзела. Најјака појава што ја имам видено во цртан филм.

плус цртаните (можеби веќе сте ги и спомнале некои)
-кучето рексио

- болек и лолек

- и цртаниот со ташната кога оживуваше , со пенкалата , гумата :pos:не можев да го најдам како се викаше.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Еве уше еден мал придонес околу ТВто. Се сеќаате на нигерот шо викаше „Во тутун секогаш се`“?
Е да. И чаталот со пачки. Подоцна пиштол на диаболи. Времиња.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
Не знам дали некој се сеќава, али во Штип едно време го имаше ова пиво (увозник беше сегашен Нико-Петрол)

Kajgana Shop

На врв Bottom