Креационизам наспроти еволуционизам

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
не сакам да зборам сега, дека нема помос за неверниците ама кје одам попосле да зборам со еден цовек и после кје поминам во црква и кје ви расказам сто ми реце попот, ама знам ке реце исто сто и јас го викам дека господ е еден и дека нему времето поинаку му поминува и затоа ние не моземе да сватиме зосто некои викаат земјата е толку стара а други дека е помалада.
Прашај го попот дали и јас ќе одам во пеколот..

M

Muranyi

Гостин
Велиш, што видел Баумгартнер? Па сигурно го видел „она„ кое е веќе видено...Ништо ново. Ја видел Земјата од голема височина, причекал да се приземји и то е то...И нормално, типов ќе стане славен, ради неговиот прв скок од таа височина, што, гледано црковно, не е настан кој Црквата треба да го памети.

А сигурен сум дека Баумгартнер не видел дека Земјава се „врти„ околу Сонцето!
Не ни има потреба Црквата нешто да памети,сосема небитна е.Нека се позанимаваат со продажба на лопати и слични дрнгулии,тоа секако е настан кој треба да биде запишан во аналите на светската историја.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 15:04 ---
не сакам да зборам сега, дека нема помос за неверниците ама кје одам попосле да зборам со еден цовек и после кје поминам во црква и кје ви расказам сто ми реце попот, ама знам ке реце исто сто и јас го викам дека господ е еден и дека нему времето поинаку му поминува и затоа ние не моземе да сватиме зосто некои викаат земјата е толку стара а други дека е помалада.
За каква помош збориш бе пријателе?Од кого таа помош треба да дојде?Од геноциден ваојер?Не,фала,не треба.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 15:09 ---
Vikakjte vie deka ne Gospod, ama ke dojde den i site ke ve odnese gjaolot. Gospod go napravil svetot i lugjeto za sest dena dena i posle na sedniot se odmaral. Citav tamu star bi svetot volku onolku a svetot e star od koga gospod go napravil i ne poveke. i dali e iljadi godini ili milioni godini ne e vazno deka koga prasav mene mi rekoa od kaj znaele lugjeto da brojat tolku togas da ne imale digitroni i saati. Moze koga vika gospod sedum dena za nego da e drugo merenje vreme kako kaj nas. I zatoa koga ke umirame vo zemja ne stvaat i pop pei deka od zemja sme napraveni a dusata ni odi ili vo raj ili vo pekol deka zavisi kako sme ziveele. I ako zocekvot nastanal od majmun, koj go napravil majmunot ili drugo sve podole, ako ne gospod. I zatoa gospod e pocetok i kraj a vie vikajte sto sakate ako sakate da odite vo pekol.
Јас ваков никаков,обичен смртник кога се враќам од работа обично прилегнувам и се одмарам.Не можам,тешко ми е и ми треба одмор,ме сфаќаш ли?
Али многу е глупо да си семоќен и да одмараш,не зезај.Нема врска,малку ја утнале работата тие што ја пишувале Библијата,јас мислам дека не одмарал туку дека се себеспознавал,како и пред да го создаде Универзумот.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Прашај го исто дали знае да врши егзорцизам, и дали тоа ќе им помогне на атеистите?

Член од
18 октомври 2012
Мислења
166
Поени од реакции
29
Не треба да се сегувате со тие работи. Така ми викаат сега, дека сите сто се сегуваат и не се како сто треба и гресни работи прават кје одат во пеколот ако не се покајат на време. И ми викаа кога прасав дека навистина земјата е стара колку сто треба да е стара, не е ни помаладани постара од кога ја направил господ. И ти сто викас дека не треба одмор јас мислам дека треба одмор од правенје работи дури и за господ дека треба да се одмори од едно а прави друго и мозе во исто време кога се одмара да направи друго. јас кога одам да помагам и не мозам две работи одеднас. Таткоми вика две работи одеднас е како господ да ја правел земјата и лугјето и исто време да ги правел и звездите. Кје утнел све сто правел. И попот реце дека не треба да прасуваме кој направил све дека и науката ја направил господ и еволуцијата е како господ сто рекол бидејки тој бил и поцеток и крај како сто писува во Библијата јас сум поцеток и јас сум крајот.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 15:47 ---
И не мозам сега да одам да го прасувам пак за тоа дека треба да напрваам несто дома, утре ке го прасам ако одам накај црква или ако дојде на гости дека ми е вујко на мама брат. Сега видов дека некој писал ама не знам како да го ставам тоа во ова сега сто го писувам како цитат инаку кје го написев така. И мозе некој да ми казе на македонски како се писува сх цх дз кј и тие букви дека вака не ми изгледа убаво.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
А што мислиш, зашто кенгурите би требало „да стигнат„ до Австралија? Од каде би требало да „тргнат„ за да „стигнат„? А зашто кенгурите да не битисуваат во Австралија од кога постојат како животинки, и тоа токму на тој континент а не на друго место на Земјава?
18 И Ное излезе, а со него и: неговите синови, неговата жена и неговите снаи.

Како Кенгурите стигнаа од местото на закотвување до Австралија? Како го пројдоа океанот?

Член од
18 октомври 2012
Мислења
166
Поени од реакции
29
Jas mislam дека водата опадна и после полека тие отидоа таму или господ ги однесол за да не биде празно без животни оти нема смисла да има само таму каде Ное пристигнал.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Не треба да се сегувате со тие работи. Така ми викаат сега, дека сите сто се сегуваат и не се како сто треба и гресни работи прават кје одат во пеколот ако не се покајат на време. И ми викаа кога прасав дека навистина земјата е стара колку сто треба да е стара, не е ни помаладани постара од кога ја направил господ. И ти сто викас дека не треба одмор јас мислам дека треба одмор од правенје работи дури и за господ дека треба да се одмори од едно а прави друго и мозе во исто време кога се одмара да направи друго. јас кога одам да помагам и не мозам две работи одеднас. Таткоми вика две работи одеднас е како господ да ја правел земјата и лугјето и исто време да ги правел и звездите. Кје утнел све сто правел. И попот реце дека не треба да прасуваме кој направил све дека и науката ја направил господ и еволуцијата е како господ сто рекол бидејки тој бил и поцеток и крај како сто писува во Библијата јас сум поцеток и јас сум крајот.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 15:47 ---
И не мозам сега да одам да го прасувам пак за тоа дека треба да напрваам несто дома, утре ке го прасам ако одам накај црква или ако дојде на гости дека ми е вујко на мама брат. Сега видов дека некој писал ама не знам како да го ставам тоа во ова сега сто го писувам како цитат инаку кје го написев така. И мозе некој да ми казе на македонски како се писува сх цх дз кј и тие букви дека вака не ми изгледа убаво.
Брат.. секоја чест.. ти си ми идол од денес па натака...
Не сум идолопоклоник, но некако ти ми ги отвараш чакриве... од денес планирам да се бавам со идолатрија.. секоја чест!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Како Кенгурите стигнаа од местото на закотвување до Австралија? Како го пројдоа океанот?
Шо има везе бе стихов за Ное со кенгурите у Австралија:P

Кенгурите и Ное имаат ли заеднички предок?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Шо има везе бе стихов за Ное со кенгурите у Австралија:P

Кенгурите и Ное имаат ли заеднички предок?
19 И сите животни, сите лазачи, сите птици - сите созданија што се движат по земјата - излегоа од бродот, вид по вид.

Ете де, сите излегле на едно место. Од таму, како стигнале во Австралија?

Член од
18 октомври 2012
Мислења
166
Поени од реакции
29
Jas mislam дека водата опадна и после полека тие отидоа таму или господ ги однесол за да не биде празно без животни оти нема смисла да има само таму каде Ное пристигнал.
Pa ti kazav sto se slucilo i ti pak prasuvas i prasuvas.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 20:29 ---
bravo, uspeav

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
19 И сите животни, сите лазачи, сите птици - сите созданија што се движат по земјата - излегоа од бродот, вид по вид.

Ете де, сите излегле на едно место. Од таму, како стигнале во Австралија?
По копно. Вака:
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=File:Pangaea_continents.svg&page=1
ви кажа и другарчето Ryuk eve ode http://forum.kajgana.com/threads/Креационизам-наспроти-еволуционизам.24158/page-353#post-5388121
Ама не читате.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Зошто нема записи од тоа време за разделувањето на континентите? Ако нели, стварно копното било едно пред 4-5 илјади години.
Мислам дека би било забележливо и noteworthy.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Зошто нема записи од тоа време за разделувањето на континентите? Ако нели, стварно копното било едно пред 4-5 илјади години.
Епа немало записи, немало лаптопи и пероснални компјутери уште. Затоа изгледа.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Епа немало записи, немало лаптопи и пероснални компјутери уште. Затоа изгледа.
Ама затоа и те како има записи за
20 распалувајќи се по развратниците, на кои машката снага им беше како на магаре, а изливот како кај коњите.

:icon_mrgr:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е па нема де, кој вика било пред 4000 год, деновите божји биле многу поголеми во тоа време. Чудни се патиштата господови нели? :P

Kajgana Shop

На врв Bottom