Koклу телевизора имаш дома Гаси и тоа бољерот може и он да фаќа сигналОвие од УЈП навистина се или ненормални или ги згрешиле апчињата, мене ми стигнаа решенија за РДТ за сите членови во семејството, вкупно 4, како дојде во државава човек да не знае дали да плаче дали да се смее...
Најверојатно на сите полнолетни членови.Ме интересира, дали на тие што им стигнале 2 или повеќе сметки се женети/омажени, т.е дали имаат семејство се рачунаат како посебно или на сите полнолетни членови им има стигнато?????
Ќе го пратат на принудна работа во Сибир или ќе лепи плакати за следните избори.Еве да речеме дека му стигне сметка на некој кој е студент или е полнолетен ама не работи, едноставно нема да плаќа, што му можат кога нема ништо на свое име, неможат ништо да му попишат пошто нели не поседува ништо на свое име, нема куќа,нема земјиште нема автомобил, нема ништо?????
ОЗНА све дозна.uste ne mi e jasno od kade gi ukradoja podatocive za klientite
и мене тоа ме интересира. Затоа ќе наплатат од друг полнолетен (брачен другар, баба дедо...) член што пак е добра пара па додека се докаже ...Еве да речеме дека му стигне сметка на некој кој е студент или е полнолетен ама не работи, едноставно нема да плаќа, што му можат кога нема ништо на свое име, неможат ништо да му попишат пошто нели не поседува ништо на свое име, нема куќа,нема земјиште нема автомобил, нема ништо?????
И мене ми дојде а јас не сум сопственик на стан.Глупости живи само гледаат да земаат пари.Еве еден начин за да го решите овај хаос со РДТ
Пополнете го ова барање и испратете го на нивната адреса препорачано. Ставете и опомена пред тужба составена од адвокат за нарушување на грајѓанско право .... знае адвокат што иде за вакви малверзации и заедно со барањето препорачано до нив на нивна адреса . Се разбира не морате ова второво али е препорачливо. Од извор на невладини организации добив информација дека може да се прати заедничко писмо до двете слузби, на УЈП и на МРТВ . Кога и дали ќе се реализира ова од нивна страна незнам, но сигурно нема да седат со скрстени раце, иницијативата е испратена и се чека мислење .
Еве коко изгледа документот -
Б А Р А Њ Е
Име и презиме _____________________________________________________________
Живеалиште и адреса ________________________________________________________
3. Ослободување од плаќање на РДТ,согласно со член 146, став 3, од Законот за
радиодифузна дејност ,(оштетен вид или слух );
4. Физички лица обврзници за РД такса кои досега не се регистрирани;
5. Починати лица илиникој не живее (празен стан) ;
6. Починат член на семејното домаќинство;
Образложение: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ЗАБЕЛЕШКА:
__________________ _________________________
(Mесто и датум) Барател
линк за преземање на документот -
БАРАЊЕ ДО СЕКТОР ЗА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА