Да и помогнеме на Ева!

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Како и за се` во државава, и ова ќе се заташка. Барем да кажеа девојчето како е.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Значи, ништо ново после она дека утредента ќе идел за Бугарија. И еве, двонеделен бан од форумот го пројдов, и се уште ништо ново за случајов.

Ги жалам парите што ги дадов искрено. Ќе ги дадев на некому кому стварно му се потребни, а не на дебилов кој веќе скоро се му било платено, па собрал уште толку илјади евра, колку веќе беа платени.

S

Stef Bachatero

Гостин
Верувале или не јас на ниеден човек немам донирано.Да му помогнам да се снајде некако би му помогнал но со парите секој е лаком па и јас така би постапил.Тука нема хуманизам има проста причина а тоа е прежиување.Кога работев тоа со честитките ми беше срам да ги продадам и се откажав само зашто знаев дека е превара.Само на лагата кратки и се нозете и се гледаше фирмата апла дека переше пари преку тоа.Али ајде секогаш се наоаѓа нешто лошо за тој лакомиот и од туѓи пари секогаш моментално се богатиш и после кога ги нема ќе паничиш.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Заеби преживување Стеф. Хуманизмот треба да превладее. Проблемот е, вакви морони како родителиве на Ева, ја рушат и онаа мала воља кај останатите кои презеле таква филозофија за животот.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Заеби преживување Стеф. Хуманизмот треба да превладее. Проблемот е, вакви морони како родителиве на Ева, ја рушат и онаа мала воља кај останатите кои презеле таква филозофија за животот.
Уште полошо сега луѓето ќе гледаат со поголема недоверба кон хуманитарните акции,а за тоа ќе го кркаат оние на кои навистина им е потребна помош.

S

Stef Bachatero

Гостин
Мислиш дека државата не е вмешана во вакви акции.За перење пари секаде се вмешани.Затоа има невладини организации,странски инвестиции,хуманитарни организации и зад сето тоа се кријат луѓе што профитираат од тоа.А верувај секаде има пари во Македонија,само на нормалниот народ не им се дава шанса да се почне.Затоа има многу луѓе на црно и многу инспектори што чекаат такви луѓе како нив да им земат мито.А кога се работи за хуманитарни акции циганите беа главни за тоа,тропаа на секоја врата и има еден што се прави глув сите го знаат,а се прави спротивно и така народот губи волја за хуманитарни акции.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Еве зашо јас не донирам.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Еве зашо јас не донирам.
Да кажам дека е тоа во ред не можам, да кажам дека не е во ред после ова и тоа не можам да го кажам... Жалосно навистина жалосно што се може да направи човек...
Не знам само како никој од надлежните не се ангажираа за да го решат случајов...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.445
Поени од реакции
8.561
Страшно.
Значи не гледам причина да се ,,фалам,, кога донирам, некако го чувствувам како моја должност, меѓутоа страшно сум револтирана поради целава ситуација.
Кога го прочитав тоа ,,10 дена живот,, им пишав меил на моите, но не можев да дочекам да го видат и сакав да побрзаат, и им се јавив, а во тој момент во Македонија беше сред ноќ.
Мајка ми од памет се извади, зошто ја барам и ја молев што повеќе може да донира, и од мојот македонски број и од нивните, затоа што сите сме на различен оператор.
И сега кога ќе размислам, дури срам ми е да и кажам дека за лажги сум ја барала и сум ја вознемирувала.

Жалосно, и страшно. И одвратно.

Што не кажеа дека им требаат пари за постоперативно лекови, итн. Сигурно немаше да се премислиме и да не донираме, разбирливо е, сиромаштија е, ете еден вработен, веројатно лековите сами ги купуваат.
Па не знам што да е, за сопствено дете нема да пишам уште 10 дена живот... посебно ако тоа не е вистина.
Гнасно, немам коментар, а дури сега ја гледам темава и сфаќам меѓувремено што се случувало.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Па, јас давам крв редовно...а и пари коаг сум сигурен дека се за вистинска цел. Прашувам по родниње доктури кои ми кажуваат дали е измама или не. Ретко вака да се појави ќелеш досега.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
754
Една моја блиска роднина собираше пари на истиов начин, скоро беше, за операција. Девојчето стварно беше болно и стварно им требаа 20 000 евра. Финтата е шо они собраа 25 000 и нешто ситно и остатокот не го вратија. Си купија кола со остатокот од парите и довршија дел од куќата што им беше недозавршен. А само ја зашто ми е роднина донирав неколку пати...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.445
Поени од реакции
8.561
Една моја блиска роднина собираше пари на истиов начин, скоро беше, за операција. Девојчето стварно беше болно и стварно им требаа 20 000 евра. Финтата е шо они собраа 25 000 и нешто ситно и остатокот не го вратија. Си купија кола со остатокот од парите и довршија дел од куќата што им беше недозавршен. А само ја зашто ми е роднина донирав неколку пати...
Па искрено, некој за мене да собира, и вишак да ми остане, има да одам да ја наранам Шутка од благодарност.
Ти *бам мороните неблагодарни, кога нив им е тешко бараат, ама не знаат да помогнат.
Извини што ти се роднини.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
754
Па искрено, некој за мене да собира, и вишак да ми остане, има да одам да ја наранам Шутка од благодарност.
Ти *бам мороните неблагодарни, кога нив им е тешко бараат, ама не знаат да помогнат.
Извини што ти се роднини.
Знам. И јас го мислам истото. Јас не би можел тие пари да ги потрошам. Одговорно го тврдам тоа, без разлика на сумата. На следниот човек со некоја слична мака би ги донирал. И да, морони се. Чак што више, при крајот се правеа дека сеуште не собрале ни блиску од бараната сума, за да ја интензивираат тагата и сочувството кај роднините. 2 недели после операција, нова кола у двор...

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Ако не се лажам, се покрена истрага за случајов околу наводната операција! Зошто заташкуваат на ваков начин! Луѓето имаат право да знаат за што дале пари!

Kajgana Shop

На врв Bottom