Уште полошо сега луѓето ќе гледаат со поголема недоверба кон хуманитарните акции,а за тоа ќе го кркаат оние на кои навистина им е потребна помош.Заеби преживување Стеф. Хуманизмот треба да превладее. Проблемот е, вакви морони како родителиве на Ева, ја рушат и онаа мала воља кај останатите кои презеле таква филозофија за животот.
Мислиш дека државата не е вмешана во вакви акции.За перење пари секаде се вмешани.Затоа има невладини организации,странски инвестиции,хуманитарни организации и зад сето тоа се кријат луѓе што профитираат од тоа.А верувај секаде има пари во Македонија,само на нормалниот народ не им се дава шанса да се почне.Затоа има многу луѓе на црно и многу инспектори што чекаат такви луѓе како нив да им земат мито.А кога се работи за хуманитарни акции циганите беа главни за тоа,тропаа на секоја врата и има еден што се прави глув сите го знаат,а се прави спротивно и така народот губи волја за хуманитарни акции.Заеби преживување Стеф. Хуманизмот треба да превладее. Проблемот е, вакви морони како родителиве на Ева, ја рушат и онаа мала воља кај останатите кои презеле таква филозофија за животот.
Да кажам дека е тоа во ред не можам, да кажам дека не е во ред после ова и тоа не можам да го кажам... Жалосно навистина жалосно што се може да направи човек...Еве зашо јас не донирам.
Па искрено, некој за мене да собира, и вишак да ми остане, има да одам да ја наранам Шутка од благодарност.Една моја блиска роднина собираше пари на истиов начин, скоро беше, за операција. Девојчето стварно беше болно и стварно им требаа 20 000 евра. Финтата е шо они собраа 25 000 и нешто ситно и остатокот не го вратија. Си купија кола со остатокот од парите и довршија дел од куќата што им беше недозавршен. А само ја зашто ми е роднина донирав неколку пати...
Знам. И јас го мислам истото. Јас не би можел тие пари да ги потрошам. Одговорно го тврдам тоа, без разлика на сумата. На следниот човек со некоја слична мака би ги донирал. И да, морони се. Чак што више, при крајот се правеа дека сеуште не собрале ни блиску од бараната сума, за да ја интензивираат тагата и сочувството кај роднините. 2 недели после операција, нова кола у двор...Па искрено, некој за мене да собира, и вишак да ми остане, има да одам да ја наранам Шутка од благодарност.
Ти *бам мороните неблагодарни, кога нив им е тешко бараат, ама не знаат да помогнат.
Извини што ти се роднини.