leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.566
Ни тоа не треба да прават. Знаеш што е чудно? Сите во фацине блажено успокоени. Кој знае што е зад тие ѕидови.Дркањето се број како апстиненција или не?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ни тоа не треба да прават. Знаеш што е чудно? Сите во фацине блажено успокоени. Кој знае што е зад тие ѕидови.Дркањето се број како апстиненција или не?
Ни тоа не треба да прават. Знаеш што е чудно? Сите во фацине блажено успокоени. Кој знае што е зад тие ѕидови.
Си го сечам таквото ако не опнуваат нештоНи тоа не треба да прават. Знаеш што е чудно? Сите во фацине блажено успокоени. Кој знае што е зад тие ѕидови.

Има логика муабетов од наше гледиште. Не патат од клаустофобија дефинитивно.Зад тие ѕидови е пеколот, затоа така ревносно и во детали го опишуваат и докажуваат неговото постоење. Затоа што го виделе, Не туку затоа што живеат таму...сега и овде, па сите останати им се виновни поради тоа.

Зад тие ѕидови е пеколот, затоа така ревносно и во детали го опишуваат и докажуваат неговото постоење. Затоа што го виделе, Не туку затоа што живеат таму...сега и овде, па сите останати им се виновни поради тоа.

Не се вика Џипови туку Џипунови
За фејбук лајковЕ
корегирав, вардарци ќе ме ...Као да ја читам онаа детската за Бетмен. Ако толку се сомневате во нивната "раскалашност", не знам зашто некој од вас не се замонаши (или како ли се вика у другите религии...завет кон Бога телесно и духовно) за да уживате као што тие "уживаат" во земните страсти? Има случаи на пад, но тие се случаи, а не правило, обичај.
Кој ќар го имаат од тоа што ќе се замонашат? Статус некој, облека, богатство, џипови...?

Во христијанскиот свет лицата кои се замонашуваат се одрекуваат меѓу другите работи и од сексуален живот кои секако претходно го имале. Според нашите учења во манастирските конаци каде се поделени во машки и женски одаи немаат никаков контакт меѓу себе, а нагоните ги потиснуваат со литургија (претпоставувам). Кај католиците е речиси исто. Во муслиманскиот свет со целодневно молење. Во будизмот ваљда и со јога вежби се отргнуваат од тие мисли.
Од друга страна новините се полни за педофилски скандали од светите лица кои според учењата треба да се одречат од земскиот живот и само духовно да се празнат.
Што мислите го почитуваат ова правило или едноставно сексуалниот нагон е посилен од сите верби и молења? Може ли некој целиот живот да се одрече од земските задволства или тоа се прави тајно под превезот на религијата?
Верувате ли дека тие луѓе кои решиле да се замонашат (генерално за сите религии термин) со претходен земски живот можат да продолжат само со духовен живот? Јас лично не верувам во тоа, вие?
п.с. Генерално се однесува на сите религии не е поентата да си го мериме.
Ако некој е оф или навредува кликајте пријава, имам неколку члена на игнор и јас сум човек нели. И не мавајте со бројаници, амин.
Ајде информирај ме правилноЗа муслиманските верници ова не важи погрешно си информирана....