Колку ви значат модните марки

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Johnny Stulic напиша:
Да не има внатре вграден телевизор,а да не се гледа????
dosta be so ironoijava :)))))))))))))))
 
Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Marki da Postuvam :) ali koj marki kaj nas sve e 6to klasna roba i da go platam kako za marka ne e....
taka da se znae sto e original ...koe enerdzi koj dizel toa nisto nema original kaj nas ..a i + vo svetot toa ne e ni nekoja marka :)
 

Lolita

Butterfly Kiss
Член од
16 јануари 2006
Мислења
230
Поени од реакции
10
Ne mi e bitno nesto da e neznam ti kakva skapa marka, nikogas skapi marki ne se me interesirale.:icon_neut Imam svoj stil.:) Ama pa nesakam ni nesto nekvalitetno... Obicno kupuvam garderoba sto ke uzivam da ja nosam.
 
Ч

Чек Он Ит

Гостин
Темава одамна не е активна, а баш е интересна.

Мојот став на темава - Модните марки не ми значат воопшто. Нит сум зависник, нит сум била. Ма да едно време ме фаќаа ''бубачките'' и бев преокупирана со ''марка'', хах како не бе - глупости детски.

Факт е дека луѓето што НЕЗНААТ да се облечат, луѓето што НЕЗНААТ да ја носат облеката и во Армани, Лакосте, Мис Шефилд итн. се АУТ ... Најчесто снобовците мислат ај ќе дадам 10000 за фармерка и ќе бидам центар пажња, а нема везе. Можат и во фармерки од 50000ден да се облечат, а да изгледаат мизерно.
Факт е дека ако купам едно парче облека од 10000ден ќе го носам секој ден истото, а ако купам 10 парчиња облека за по 1000ден ќе ги менувам секој ден и нема да бидам еднобојна цело време. (ОК за прашак ќе дадам плус пари, оти поише ќе перам ако имам повеќе алишта :pos2: )

Во денешно време викаат ако не си марка ти паѓа цената, али нема врска. Aко знаеш да се носиш, и во најобична блуза од 200денари ќе изгледаш убаво.

И уште нешто = кога Манго ќе престанат да го шијат во Куманово, Теранова и Фард да ги купуваат на кило во Италија за евро(пази молим те тука ми ја продаваат од 10 до 50 пати поскапо) и уште милион вакви примери тогаш ќе речам дека во МК има марки. До тогаш марка во МК нема, има само бледи копии со никаков квалитет и цена од која болат очи. Блуза од пазар има подобар квалитет од нашиве ''марки''.

Ај некој ќе рече колку пари, толку музика - Нема врска ебате !!!
Имав фармерки од 6000, ги искинав за 3 месеци ... Имам фармерки од 1000 уште ги носам веќе 1година.

Марката е само перење мозок и ништо повеќе. :helou:
 
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.114
Поени од реакции
5.871
Ne se preokupiram so marki, toa sto mi se svigja toa go kupuvam. Moze toa da bide marka a moze i da ne bide. Uopste ne mi e bitno.
 
Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Sakam da nosam marki no ne sum preokupirana so toa deka mora da se ima najnovata jakna ili najnovite faremerki ili najnovite ocila za sonce.....se so mi se svigja si kupuvam, nekogas duri i ona koe ne e marka poubavo mi stoi...neznam zaso ama cesto kupuvam kvalitetni raboti koi bi gi nosela podolgo a sepak rabotite za da bidat kalitetni mora da se marka, posto iskreno kazano se so imam po doma a so e kupeno kolku da e kupeno bidejki mi se svigjalo vo momentot i ne trae bas za razlika od drugite alista :)...soznam sepak sakam marki i gi kupvam ama ne se zadolzitelni, imam i mn drugi raboti koi ne se "brand" :)
 
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Прво кај нас ретко се наоѓа нешто што е оригинал...што е стварно марка. Се што носите на вас Енерџи, Дизел, Мис Сиксти, Бос...и сл. се е шиено во штип, прилеп, куманово, и само една етикета ќе залепат и ајде марка е фрлајте 6 илјади. Иако можи делува излишно сепак мојот став за оваа тема е дека нема врска дали е марка или не се додека се чуствуваш удобно во тоа парче облека или ти прилега. Како што кажа модераторкава ако можиш да си дозволиш купи и парче од 15 илјади ама сепак треба тоа да ти стои и да уживаш во него а не само било марка и ајде мора да се купи. И то...:)
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Воопшто не ми значат модните марки. Облека купувам само ако ми се допаѓа и ми се допаѓа како стои на мене. Не се опседнувам со марки, да бидеме реални во Македонија и нема оригинал. Има само етикета и цена која е превисока за нашиот стандард.

Може само да се лажеме ако мислиме дека некој ќе биде заслепен и восхитен од нашиот Mango, Terranova, Energie, Miss sixty изглед. Може да ја поседуваш целата колекција а да не знаеш како да ја носиш и си го постигнал сосем спротивниот ефект.
Подобро купи го она што знаеш дека ти стои убаво и што можеш да си го дозволиш па биди во центарот на вниманието со своето однесување и изглед.
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Воопшто не ми значат.
Го купувам тоа што ми се свиѓа, а притоа да нема астрономска цена. Имињата од типот на Дизел, Фард, Манго, како и нивните „прекрасни, квалитетни“ производи, нит ми се свиѓаат, нит сум нешто желна да ги носам само зошто се позната марка.
Пре би Шутка него смрдливото, женинско Манго :pos:

Може само да се лажеме ако мислиме дека некој ќе биде заслепен и восхитен од нашиот Mango, Terranova, Energie, Miss sixty изглед.
Не зезај, Теранова не го ни сметам за некоја јака марка, цените се скоро ко у Еко. :)
 

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Не ми значат марки, ама ако цената е пристојна и парчето облека ми се допаѓа, ќе го купам и покрај тоа што се смета за марка. Подеднакво убави работи можам да најдам во еко, во фард или во теранова, облека си е облека, а фардскиот памук не е нешто поразличен од ековскиот.:)
Сум купувала од секаде, некоја поголема разлика во квалитетот не сум видела. Ако ми одговара цената, купувам и толку.
Но во никој случај не би рекла дека некој е опседнат со марки само ако поседува неколку парчиња облека од марка, а од такт ме вади кога некој ќе ме окарактеризира ко шмизла само затоа што позади на маичката ми пишувало Phard. Тоа ми е помалоумно, искрено.
А дека ќе има опседнати ќе има. Ама не се моја работа, ако имаат пари да ги трошат, нека повелат.:)

ПС. Псај не ги лажи, јас бев у шутка у саботата, нема ништо убаво за женски, само мушки шорцеви за бањање на секоја тезга.:pos:
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не се преокупирам со марки. Ако нешто ме бендиса едноставно го купувам. А и маркиве денеска се прават во првото чикмаче од десната страна на Истамбул така да купуваш мачка во вреќа. И марка да купиш не ти гарантира никој дека е оригинал ниту пак гаранција има. (ова е кај нас... Вака дали прават во запардноевропските земји)
 

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Тешко се наоѓаат оргинали кај нас и скапо да го платиш не е гаранција дека носиш нешто квалитетно дури и да се вика Наик или било како,така да не се оптеретувам толку многу со марки
 

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
21
Порано (ех порано, пред година најмногу) обожавав да бидам облечена во нешто што е марка, без разлика дали ми стои убаво.. Важно да имаше натпис на него, Риплеј, Пума, Наик, Мис Сиксти ... Али кога бев Турција, ме однесе таткоми да видам од шо земаат тие продавници... Видов земаат на кило блузи по 10 евра најмногу, а овде се по 3/4000 денари секако! Од тогаш ако имам купено само тренерки или патики, не верувам бидејки овде во Македонија нема оригинал, само една бледа копија од која од цената се паѓа во несвес!

Ништо не им фали на тие што не се марка, сум носела блузи од мис сиксти 2 месеци, и или обелуваат или се многу пошироки! Носам блуза од Орка(од таа новата фирма) па ништо ама баш ништо не и е! Само даваш 3000 денари помалку!

Добро е што сватив брзо, бидејки бев опседната да носам нешто марка... Глупости детска работа!
 

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Jas sum opsednata so moda,no ne i so marki.Imam dosta obleka koja mi e marka ama imam i obleka koja ne e marka a e mnogu ubava.Glupo e sto nekoi luge ne ni gleadaat dali toa parce obleka e ubavo i dali im stoi ubavo,vazno da e na pr. miss sixty...Toa e golema glupost.Jas barem koga ke kupam nesto mnogu skapo gledam da e extra moderno,unikatno i se razbira dobro da mi stoi,a parite odvaj gi preboluvam.Najcesto kupuvam od Grcka...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom