leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.566
Во христијанскиот свет лицата кои се замонашуваат се одрекуваат меѓу другите работи и од сексуален живот кои секако претходно го имале. Според нашите учења во манастирските конаци каде се поделени во машки и женски одаи немаат никаков контакт меѓу себе, а нагоните ги потиснуваат со литургија (претпоставувам). Кај католиците е речиси исто. Во муслиманскиот свет со целодневно молење. Во будизмот ваљда и со јога вежби се отргнуваат од тие мисли.
Од друга страна новините се полни за педофилски скандали од светите лица кои според учењата треба да се одречат од земскиот живот и само духовно да се празнат.
Што мислите го почитуваат ова правило или едноставно сексуалниот нагон е посилен од сите верби и молења? Може ли некој целиот живот да се одрече од земските задволства или тоа се прави тајно под превезот на религијата?
Верувате ли дека тие луѓе кои решиле да се замонашат (генерално за сите религии термин) со претходен земски живот можат да продолжат само со духовен живот? Јас лично не верувам во тоа, вие?
п.с. Генерално се однесува на сите религии не е поентата да си го мериме.
Ако некој е оф или навредува кликајте пријава, имам неколку члена на игнор и јас сум човек нели. И не мавајте со бројаници, амин.
Од друга страна новините се полни за педофилски скандали од светите лица кои според учењата треба да се одречат од земскиот живот и само духовно да се празнат.
Што мислите го почитуваат ова правило или едноставно сексуалниот нагон е посилен од сите верби и молења? Може ли некој целиот живот да се одрече од земските задволства или тоа се прави тајно под превезот на религијата?
Верувате ли дека тие луѓе кои решиле да се замонашат (генерално за сите религии термин) со претходен земски живот можат да продолжат само со духовен живот? Јас лично не верувам во тоа, вие?
п.с. Генерално се однесува на сите религии не е поентата да си го мериме.
Ако некој е оф или навредува кликајте пријава, имам неколку члена на игнор и јас сум човек нели. И не мавајте со бројаници, амин.

Сигурно нема да се размножуваат луѓето како едноклеточни организми 
толку ве интересира ?