Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зашто да не те убедува? Со кои докажани факти располагаш ти за да твоето мислење се сфати како конечни и правилно? Пример, јас сум секогаш волна да ве сослушам да кажете кои лоши последици ќе настапат, вие некако, сите сте уверени,а никој да каже конкретно зошто сте уверени
Zaso se rasteni kako sto treba, so druzbi itn. na ulica, zabaviste, gradinki..
Ti znaes li nekoe zence sto se znaelo od malo deka ima neso sto ne e vo red so nego, da NE go ismejuvaat? Ne, nema takvi, vo niedna naselba, i kaj najbogatite i najsiromasnite i kaj site, vo cel svet od azii afriki, gadafi sto go spomnuvaat ovie sto znaat deka se e zagovor...toa e toa, toa e vistina, pa i da se praite ludi so paradi i so sto sakate, toa ke ostane kako vistina. Znaci, dzabe e se, sekoj normalen ke znae deka ova e nesto nadvor od normalnoto (mora da se pazi koj zbor se upotrebuva, adminive se pristrasni.. i ako kazes deka e "Defekt" odma ban, a vsusnost znacenjeto na zborot defekt? ili nekoj drug zbor...nema vrska, ako SLUCAJNO LICI DEKA MOZEBI IMA NESO sto ne im ogovara, odma ban :P)
Tesko na tie roditeli so takvi deca, dzabe glumenje liberal na forum.., ponekad gi mislam t.e. gi zalam kako i onie roditeli sto imaat retardirani deca.. upm, strasno! Nema takvo neso vo realniot zivot ko sto gleate po filmovi "ej, toj e homoseksualec? aj moze ke si najde nekoj" i tolku da rece nekoj, ne, nema!
Ako nekoj se proglasi ko homoseksualec, toa e eden od najstrashnite znaci i vednas izolacija pocnuva. A dobro, ima nekoj sto glumat mnogu, pa ke go vikaat na kafe, edno drugo, ama koga ke padne muabet za kako decko i ja lupal na vodno, ili za maskost nekoja, ke im tekne li na nego? Ili ke go vikaat nagaleno, so nekoe zensko ime? Malku poseljacki da si kazeme sto e kako e, da ne se lazeme..
Mesto nekako da im se pomogne, vie uste tolku gi ubivate u poim so paradi, neso gleam potpisi za podrska.. ccc abe otiden e svetov totalno.. upm

Тастко ми ми купи точак.
Татко ми ми купи компјутер.
Татко м и ми купи мотор.
Татко ми ми купи кола.
А што ти купи мајкати?
:tapp::tapp::tapp::tapp:

На сите самохрани родители да им се одземе правото на родителство, според вас.
Пошто или е мајка, или е татко. Не е и двете.

Zaso se rasteni kako sto treba, so druzbi itn. na ulica, zabaviste, gradinki..
Ti znaes li nekoe zence sto se znaelo od malo deka ima neso sto ne e vo red so nego, da NE go ismejuvaat? Ne, nema takvi, vo niedna naselba, i kaj najbogatite i najsiromasnite i kaj site, vo cel svet od azii afriki, gadafi sto go spomnuvaat ovie sto znaat deka se e zagovor...toa e toa, toa e vistina, pa i da se praite ludi so paradi i so sto sakate, toa ke ostane kako vistina. Znaci, dzabe e se, sekoj normalen ke znae deka ova e nesto nadvor od normalnoto (mora da se pazi koj zbor se upotrebuva, adminive se pristrasni.. i ako kazes deka e "Defekt" odma ban, a vsusnost znacenjeto na zborot defekt? ili nekoj drug zbor...nema vrska, ako SLUCAJNO LICI DEKA MOZEBI IMA NESO sto ne im ogovara, odma ban :P)
Tesko na tie roditeli so takvi deca, dzabe glumenje liberal na forum.., ponekad gi mislam t.e. gi zalam kako i onie roditeli sto imaat retardirani deca.. upm, strasno! Nema takvo neso vo realniot zivot ko sto gleate po filmovi "ej, toj e homoseksualec? aj moze ke si najde nekoj" i tolku da rece nekoj, ne, nema!
Ako nekoj se proglasi ko homoseksualec, toa e eden od najstrashnite znaci i vednas izolacija pocnuva. A dobro, ima nekoj sto glumat mnogu, pa ke go vikaat na kafe, edno drugo, ama koga ke padne muabet za kako decko i ja lupal na vodno, ili za maskost nekoja, ke im tekne li na nego? Ili ke go vikaat nagaleno, so nekoe zensko ime? Malku poseljacki da si kazeme sto e kako e, da ne se lazeme..
Mesto nekako da im se pomogne, vie uste tolku gi ubivate u poim so paradi, neso gleam potpisi za podrska.. ccc abe otiden e svetov totalno.. upm

Прв болд
Демек децата на хомосексуалците нема да играат на улица или да идат во забавиште? Од каде ова? И зашто?
Втор болд
Заради ова има банови. Пошто ти се дрзнуваш сам себе и сличните на тебе да ги прогласиш за нормални, а сите други не биле нормални. Стварно? Сигурен си? И пошто си по дефинициите, жити тебе - дај ми „нормална“ дефиниција за нормално.
Трет болд
Кој ќе го изолира? Пак истово прашање - Ти ли? Јас нема. Кој тогаш?
Последен болд
Светот отсекогаш бил отиден у многуу полоша смисла од оваа која ти неуспешно пробуваш да ја промовираш како журка на Содома и Гомора.

Number of homosexuals is steadily increasing,although their pregnancy tests are always Negative.
Од потпис на еден член.

Е арно де, ние сме заостанати малку. Мојана на 5 ме праша, не на три, али исто е.

ЈАС ЌЕ СУМ ВЕЧНО ПРОТИВ ЗАКОНОТ

Ништо не е вечно. Сега кога партиите видоа дека само со анти геј ставови можат да профитираат за поени. Многу јасно дека сите ќе се против педерите. Ама битното е тоа што овој обрач, труење, омраза и изолација на народот што го имаат политичарите мора кога тогаш да се скрши. А кога тоа ќе се случи не сакам да бидам тука.

Зашто да не те убедува? Со кои докажани факти располагаш ти за да твоето мислење се сфати како конечни и правилно? Пример, јас сум секогаш волна да ве сослушам да кажете кои лоши последици ќе настапат, вие некако, сите сте уверени,а никој да каже конкретно зошто сте уверени
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 01:16 ---
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 01:51 ---
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 01:16 ---

Абе, научете да ги разликувате термините прво. Психичко растројство е едно, сосема друго е ако син ти го малтретира тоа дете до тој степен да истото изврши самоубиство. И пак ќе прашам, како гејовите ќе ги растројат децата? Нели син ти и ти заедно со него ќе го доведете до работ на некоја зграда? Од играње курташак тоа, не од друго.

Не ми требаат докажани факти,а дали моето мислење ќе се свати конечно или правилно воопшто не ме засега,и сега ќе ти објаснам зошто така мислам,мажот и жената се различни по природа,во еден брак нормален каде што се одгледува дете во неговиот развој таткото има една улога,а мајката друга. Родителство од спротивен пол му дава слика на детето за маженственост и женственост и му даваат здрав и балансиран поглед на животот и врската меѓу маж и жена (нормално ако е не проблематичен брак)и тоа ќе придонесе за нормална сексуална ориентација кога ќе порасне, а детето кое би живеело со родители од ист пол ја нема таа можност да ги согледа тие две страни,ќе гледа близок однос меѓу маж и маж или жена и жена,односно ,,однос без правила'' кој произведува хаотичост и растројство. Детето додека расте учи како се вклопуваат меѓуодносите на родителите маж и жена кои се од суштинско значење за емоционалниот и социјален развој на детето. Исто така средината во која живее сигурно ќе му нанесе многу трауми и кризи во текот на својот живот,и сето тоа носи големи последици,затоа сум уверена..[/quote]

Тастко ми ми купи точак.
Татко ми ми купи компјутер.
Татко м и ми купи мотор.
Татко ми ми купи кола.
А што ти купи мајкати?
:tapp::tapp::tapp::tapp:
Знаеш дека во Америка е забрането во училишта да се учи за семејство сега за да не се навредат некој деца и да им создаде тоа трауми. Има деца со еден родител полигамија хомо итн.

Знаеш дека во Америка е забрането во училишта да се учи за семејство сега за да не се навредат некој деца и да им создаде тоа трауми. Има деца со еден родител полигамија хомо итн.
Америка е срање, извор на срање, па лошо би било да попримиме ние од тоа срањето како мало напатено државиче.

До сите прашање
дали негативноста кон легализирањето на геј браковите можеби по малку потекнува од стравот за БИСЕКСУАЛЦИТЕ да не бидат јавно откриени.

Или доколку се легализира ќе нема доволно педери за Мачо мените (читај бисексуалците) да се испразнат на редовна база.

И ако те прашам како би се снашол самохран родител поради смрт на партнерот, целата теорија ти отиде у вода. Ако не, да забраниме општо деца да се прават, пошо реално, еден од хетеросексуалните родители, брзајки накај работа, може да го удри кола и онда детето (еве го пак) ке се растрои растејќи само со еден родител.
Али ако, биди си ти уверена

До сите прашање
дали негативноста кон легализирањето на геј браковите можеби по малку потекнува од стравот за БИСЕКСУАЛЦИТЕ да не бидат јавно откриени.

Или доколку се легализира ќе нема доволно педери за Мачо мените (читај бисексуалците) да се испразнат на редовна база.
Повеќе станува збор за норми, вредности, правила, морал, отколку за тие мачо мените кои на многумина кои се овде против ваквите бракови не им значат ама баш ништо

Америка е срање, извор на срање, па лошо би било да попримиме ние од тоа срањето како мало напатено државиче.
Америка во однос на Македонија е Бог и Шеширџија. :)

друга. Родителство од спротивен пол му дава слика на детето за маженственост и женственост и му даваат здрав и балансиран поглед на животот и врската меѓу маж и жена (нормално ако е не проблематичен брак)и тоа ќе придонесе за нормална сексуална ориентација кога ќе порасне, а детето кое би живеело со родители од ист пол ја нема таа можност да ги согледа тие две страни,ќе гледа близок однос меѓу маж и маж или жена и жена,односно ,,однос без правила'' кој произведува хаотичост и растројство.
[/quote]

Како тоа 100% од денешната геј популација потекнува од хетеросексуални бракови?
Многу неуспешни ми изгледаат хетеросексуалните бракови.

Прв болд
Демек децата на хомосексуалците нема да играат на улица или да идат во забавиште? Од каде ова? И зашто?
Втор болд
Заради ова има банови. Пошто ти се дрзнуваш сам себе и сличните на тебе да ги прогласиш за нормални, а сите други не биле нормални. Стварно? Сигурен си? И пошто си по дефинициите, жити тебе - дај ми „нормална“ дефиниција за нормално.
Трет болд
Кој ќе го изолира? Пак истово прашање - Ти ли? Јас нема. Кој тогаш?
Последен болд
Светот отсекогаш бил отиден у многуу полоша смисла од оваа која ти неуспешно пробуваш да ја промовираш како журка на Содома и Гомора.
Ne, ne mislev deka nema da odat na zabaviste, tuku AKO odat i AKO se znae deka se homoseksualeci (t.e. zencinja, so zenski maniri), ke vidis togas tvoite teorii kako idat direktiva u voda, koga ke si igraat kur so nego SITE.
I nemoj taka da mi vikas "ti li? jas ne", toa glumenje ludilo po doma mozes. Ti kazuvam kako stojat rabotite, toa e vistina, toa SE slucuva, a inace moze da se lazeme tuka do utre i da vleguvame vo zamki kako na primer taa so zborot "normalno"
Aj eve edna zadaca, da si najdes sto znaci "normalno"
Pa posle eve use edna zadaca: Da otides vo BILO koe skolo (gradinka, zabaviste, fakultet)
Izberi 100 dusi od tepka i prasaj kolku se gej
I ke vidis sto znaci "normalno", odma ke ti stane jasno.
Pazi, stanuva zbor za seksualni nagoni tuka, ne za drugi karakteristiki (da ne pocnes so filozofija "abe znaes, sekoj e edinstven" i sl.)
A zaso toa glumenje ludilo ej, toa ne go razbiram?
Podobro ke se osekjas posle, pred spienje? "Ej im napisav na forum deka se e super- nema vrska sto go zemaat u gz `mazive`, sigurno neso mn dobro napraiv, kakva dobra liconst sum..bravo ej"
Ne, tuku mesto da im kazes kako sto navistina mislis (i SITE mislat) deka NE E KAKO STO TREBA nesto cim go zemaat u gz, maz so maz, zatoa vi se gadese slikata taa kaj degenite u vecer, ako bese tolku lepota, sto se gadevte? "ama znaes ne e za naslovna blablalbal" samo lagi
Priroden mehanizam e toa, odma e odvratno.
Ako ozbilno tolku se grizite, treba da im se pomogne nekako, daj boze se da im bide kako sto treba, ama i samite se nesrekni i sl. mislam deka i samite znaat deka neso ne e u red so niv (osven EPTEN bogatite, tie mozat da najdat drustvo sto ke im go cicaat za kes i vistinata ke ja ostavat vo pozadina, se dur imaat kes, posle i tie ke znaat deka neso ne e u red so niv...)
Postojano vikam "ne e u red so niv", zaso tuka samo baniraat luge sto imaat drug stav..osven prifakanje na se od zapad.
I ova so "drznuvanje" demek ako kazam svoj stav i toj ne e deka postuem u gz da go zemaat mazi, odma "sum se drznuval"
Pa ti sto se "drznuvas" isto taka? Jas nemam li pravo na stav? Da ne zboram deka najmalku 99 od 100 istoto go mislat, a samo lazat zaso taka se nauceni, demek "nemoj, ne bidi strog, itn"
Isto i za retardirani luge...i takvi nekoi pojavi
Na site im e zal, ama nikoj ne kazuva: deteto ti e udreno, dzabe e se, gospod presudi.
Stvarno e surovo, ama ne go pravi nevistinito. Steta, upm, ozbilno mi e krivo, ama sto da pravam? Da lazam samo za da ...sto? Za sto da lazam, aj, eve? Pa pofer e da im se POMOGNE nekako...vo taa nasoka da razvivame diskusija, ne so pusenje kur na paradi covece... i podrska u potpis i da se mislite deka ste neso liberali od 21 vek. (ili najjakite: "sve e zagovor, golemiot brat..." a toa go pisuva na forum, i site go citaat i razmenuvaat mislenja i sekoj pcue politiciari i sve.. ama pak bilo zagovor...evreite...)
Toa ne ti e za "drznuanje" a ova moevo bilo "drznuvanje"....vidi vidi, nov tip na liberali :) forumski :)

И ако те прашам како би се снашол самохран родител поради смрт на партнерот, целата теорија ти отиде у вода. Ако не, да забраниме општо деца да се прават, пошо реално, еден од хетеросексуалните родители, брзајки накај работа, може да го удри кола и онда детето (еве го пак) ке се растрои растејќи само со еден родител.
Али ако, биди си ти уверена

Абе сега не ми мешај баби и жаби, еве јас сум растена со еден родител ми било добро ама секогаш ми фалела емотивно едната страна,поради тоа и сум патела ,едно е самохран родител,а друго е детето да расте со родители од ист пол кои ги гледа како се бацуваат и имаат близок контакт не е природно тоа,да беше ќе можеа да си направат дете,едно е да расте со еден родител,а ова е друго збориме за меѓучовечки односи меѓу двајца од ист пол кои одгледуваат дете,а не за еден кој одгледува дете.Двете се скроз различни така да тебе ова погоре напишаново ти паѓа во вода па и рипки ти го изедоа;)

Не ми требаат докажани факти,а дали моето мислење ќе се свати конечно или правилно воопшто не ме засега,и сега ќе ти објаснам зошто така мислам,мажот и жената се различни по природа,во еден брак нормален каде што се одгледува дете во неговиот развој таткото има една улога,а мајката друга. Родителство од спротивен пол му дава слика на детето за маженственост и женственост и му даваат здрав и балансиран поглед на животот и врската меѓу маж и жена (нормално ако е не проблематичен брак)и тоа ќе придонесе за нормална сексуална ориентација кога ќе порасне, а детето кое би живеело со родители од ист пол ја нема таа можност да ги согледа тие две страни,ќе гледа близок однос меѓу маж и маж или жена и жена,односно ,,однос без правила'' кој произведува хаотичост и растројство. Детето додека расте учи како се вклопуваат меѓуодносите на родителите маж и жена кои се од суштинско значење за емоционалниот и социјален развој на детето. Исто така средината во која живее сигурно ќе му нанесе многу трауми и кризи во текот на својот живот,и сето тоа носи големи последици,затоа сум уверена..
[/quote]

Што е со децата кои ќе израснат само со еден родител? Дали и тие ќе пораснат со дисбаланс бидејќи ќе го немаат таткото или мајката?
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 02:05 ---
Ne, ne mislev deka nema da odat na zabaviste, tuku AKO odat i AKO se znae deka se homoseksualeci (t.e. zencinja, so zenski maniri), ke vidis togas tvoite teorii kako idat direktiva u voda, koga ke si igraat kur so nego SITE.
I nemoj taka da mi vikas "ti li? jas ne", toa glumenje ludilo po doma mozes. Ti kazuvam kako stojat rabotite, toa e vistina, toa SE slucuva, a inace moze da se lazeme tuka do utre i da vleguvame vo zamki kako na primer taa so zborot "normalno"
Aj eve edna zadaca, da si najdes sto znaci "normalno"
Pa posle eve use edna zadaca: Da otides vo BILO koe skolo (gradinka, zabaviste, fakultet)
Izberi 100 dusi od tepka i prasaj kolku se gej
I ke vidis sto znaci "normalno", odma ke ti stane jasno.
Pazi, stanuva zbor za seksualni nagoni tuka, ne za drugi karakteristiki (da ne pocnes so filozofija "abe znaes, sekoj e edinstven" i sl.)
A zaso toa glumenje ludilo ej, toa ne go razbiram?
Podobro ke se osekjas posle, pred spienje? "Ej im napisav na forum deka se e super- nema vrska sto go zemaat u gz `mazive`, sigurno neso mn dobro napraiv, kakva dobra liconst sum..bravo ej"
Ne, tuku mesto da im kazes kako sto navistina mislis (i SITE mislat) deka NE E KAKO STO TREBA nesto cim go zemaat u gz, maz so maz, zatoa vi se gadese slikata taa kaj degenite u vecer, ako bese tolku lepota, sto se gadevte? "ama znaes ne e za naslovna blablalbal" samo lagi
Priroden mehanizam e toa, odma e odvratno.
Ako ozbilno tolku se grizite, treba da im se pomogne nekako, daj boze se da im bide kako sto treba, ama i samite se nesrekni i sl. mislam deka i samite znaat deka neso ne e u red so niv (osven EPTEN bogatite, tie mozat da najdat drustvo sto ke im go cicaat za kes i vistinata ke ja ostavat vo pozadina, se dur imaat kes, posle i tie ke znaat deka neso ne e u red so niv...)
Postojano vikam "ne e u red so niv", zaso tuka samo baniraat luge sto imaat drug stav..osven prifakanje na se od zapad.
I ova so "drznuvanje" demek ako kazam svoj stav i toj ne e deka postuem u gz da go zemaat mazi, odma "sum se drznuval"
Pa ti sto se "drznuvas" isto taka? Jas nemam li pravo na stav? Da ne zboram deka najmalku 99 od 100 istoto go mislat, a samo lazat zaso taka se nauceni, demek "nemoj, ne bidi strog, itn"
Isto i za retardirani luge...i takvi nekoi pojavi
Na site im e zal, ama nikoj ne kazuva: deteto ti e udreno, dzabe e se, gospod presudi.
Stvarno e surovo, ama ne go pravi nevistinito. Steta, upm, ozbilno mi e krivo, ama sto da pravam? Da lazam samo za da ...sto? Za sto da lazam, aj, eve? Pa pofer e da im se POMOGNE nekako...vo taa nasoka da razvivame diskusija, ne so pusenje kur na paradi covece... i podrska u potpis i da se mislite deka ste neso liberali od 21 vek. (ili najjakite: "sve e zagovor, golemiot brat..." a toa go pisuva na forum, i site go citaat i razmenuvaat mislenja i sekoj pcue politiciari i sve.. ama pak bilo zagovor...evreite...)
Toa ne ti e za "drznuanje" a ova moevo bilo "drznuvanje"....vidi vidi, nov tip na liberali :) forumski :)

Кое е твоето мислење за лезбејките?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom