Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
не ми одговори на прашањето за расно мешаните бракови.
башка дефлектираш со бош муабети. е молам ако можеш директно да ми одговориш каква закана претставува хомосексуалниот брак по тебе и „човечанството“ воопшто?

инцестот не е забранет во македонија... мислам дека дури е дозволено брат и сестра да се венчаат...
болдот ти нема врска - тоа е педофилија и е забранета дури и во хетеросексуална варијанта...
полигамија легално постои на земјава - можеби и ќе се рашири. јас немам став по тоа прашање...

Не мисли многу оти не е така :)

Само основна ти е изгледа. Ко образованието.

Колку што е твоја, толку е и на стрико ми Петре, кој сака да тепа педери со бејзбол палка.
Што значи, може да бара уставно загарантирано право да млати педери со бејзбол палки.

Јас сакам да се нагласи во уставот, за секој од 22 до 33 години, да биде задолжителен брак со 4 згодни Швеѓанки, кои, доколку не е способен истите да ги набави, државата е должна во рок од 36 часа да му ги донесе истите.

И сакам тие предлози да бидат поддржани од тебе, оти... колку што е земјава твоја и педерска, толку е и на стрико ми Петре што сака да млати педери со bejsbol palicama.

А замисли, ич не е на „земјите кај што е тоа нормално“.

Што се однесува до мене, јас немам проблем во какви заедници ќе живеат луѓето, ставовите ми се хедонистички.
Што се однесува до тепањето со безбол палка, не би те поддржала. А знаеш зошто?
Твојата слобода звршува онаму каде што повредува нечија туѓа.
Педерот и неговиот дечко и нивното дете ич не те повредуваат тебе.
Ама ако дојде педерот и те силува, рецимо, јас ќе му мавнам безбол палка да те одбранам ;)

Чекај малце сега и мене ме збуни o_O
Ако тате му го натепа на бате тоа е инцест или хомосексуалност ?!? o_O
може нова категорија... ХомИнц или ИнцеХом (а и звучи модерно, ко некоја марка на графички карти)

Очебијно.....кога немаш аргумент, одиш со навреди.

Така не се постигнува целта.

Ама тоа е тоа. Не си ти виновна.

А кучињата не бараат истополова заедница.

А ти имаш аргумент дека хомосексуалноста е болест? Или млатиш слама?
Кучињата се природни колку и човекот, а бракот, АМА ИЧ И ИЧ не е природна заедница.
Бракот е ЧИСТО СОЦИЈАЛНА заедница, и е максимално спротивен на правилата и законите на природата.
Човекот е ПОЛИГАМНО суштество, а зошто е зауздуван, е сосема друга приказна и надвор од темата.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 00:33 ---
Додека има доволно брачни двојки што можат да посвојат (и ги исполнуваат условите, кои се прилично ригорозни) нема потреба да посвојуваат самохрани, бидејќи на децата ќе им биде подобро со двата родитела. А има доволно брачни двојки.

Само додека детето стигне кај посвојувачите, ќе слави полнолетство.
Се однесуваат према сираците како да времето за нив не минува, не растат, ништо.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 00:33 ---
Шкорпион

Да бе, ние сме тие ограничените вие сте тие паметните (гејовите). (y)
И што ако го тагна Max Legend?
Или ќе ми се собирате овде да ме цитирате по 1635 пати, и да си мавате лајкови демек си се охрабрувате се повеќе и повеќе?НЕ! Мене ич не ми е гајле што и како вие,ама мене ми сметаат педерите со нивните паради и нивната револтираност околу ова што го изјавија од страна на ВМРО во врска со посвојувањето на дете.

Кажи ми у која црква идеш следејќи Велигден?
Да знам у кој правец да гранатирам, оти ми смета.

Таман работа неписмена раја да прашувам за прогресивни прашања.
Прво да се описмениме, да се научиме, па после може референдум.
БРАВО СВАКА ЧАСТ ДЕВОЈКО!!! Кажа и остана жива. Успеа да извреѓаш 90% од популацијата во оваа земја, поради неколку хомичи на кои што баш ништо не им недостасува во државава . Можете до утре да какате по форуми, но ништо не добивате во оваа држава сега и уште мноогу долго време. Цццц ... тука мојата дискусија со тебе завршува, немам што повеќе да дискутирам со некој што сопствениот народ си го нарекува прост и неписмен . Слободно ти со дечко ти или девојка ти да си се преселите во Холандија кај прогресивните и либералите, а нас тука да не оставите раат да живееме .

не ми одговори на прашањето за расно мешаните бракови.
башка дефлектираш со бош муабети. е молам ако можеш директно да ми одговориш каква закана претставува хомосексуалниот брак по тебе и „човечанството“ воопшто?

инцестот не е забранет во македонија... мислам дека дури е дозволено брат и сестра да се венчаат...
болдот ти нема врска - тоа е педофилија и е забранета дури и во хетеросексуална варијанта...
полигамија легално постои на земјава - можеби и ќе се рашири. јас немам став по тоа прашање...

Член 20 Закон за семејство
Не можат меѓу себе да склучат брак крвни роднини во права линија
(дедо, баба, мајка, татко и внуци), како ни родени браќа и сестри, брат исестра по татко, односно по мајка, стрико и дете од брат, вујко и дете од сестра, тетка и дете од брат, тетка и дете од сестра, ниту први братучеди.
Не можат да склучат брак и лица чие сродство од претходниот став е засновано со посвојување.

Е ова е дискриминација, кога постои закон кој вели НЕ МОЖЕ, кога нешто со закон ти се забранува.
Ај најди и еден ред во закони каде се забранува или вели НЕ МОЖЕ за хомосексуалци

PurplePuma

Не мешај религија во нешто што не е толку важно.
ВМРО не е црковна организација на чело со г-дин,г-дин Груевски!

Не е безвезе, ама то друго двајсе.
Бракот склучен в срце е по божја лика, а за да не кенкааат по форуми виножитосанине, се зема документ од матично.

Не брат, без пемпеле од матично, Стефан не те прима.
Прво ќе си го примиш во срце законот, а после може да онадиш со Севишниот.
Закон си е закон, и е пред црквата, мнооогу пред неа ;)
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 00:41 ---
БРАВО СВАКА ЧАСТ ДЕВОЈКО!!! Кажа и остана жива. Успеа да извреѓаш 90% од популацијата во оваа земја, поради неколку хомичи на кои што баш ништо не им недостасува во државава . Можете до утре да какате по форуми, но ништо не добивате во оваа држава сега и уште мноогу долго време. Цццц ... тука мојата дискусија со тебе завршува, немам што повеќе да дискутирам со некој што сопствениот народ си го нарекува прост и неписмен . Слободно ти со дечко ти или девојка ти да си се преселите во Холандија кај прогресивните и либералите, а нас тука да не оставите раат да живееме .

Па неписмен е, и не е тоа моја грешка и вина. Што да им правам кога се неписмени, или оти се мои да ги фалам?
Не се ни они криви, многу прогресивните наши влади до сега ги научија така.

Бракот е ЧИСТО СОЦИЈАЛНА заедница, и е максимално спротивен на правилата и законите на природата.
Човекот е ПОЛИГАМНО суштество, а зошто е зауздуван, е сосема друга приказна и надвор од темата.

Бракот е гаранција за сексуални услуги.
А инаку постои за да се спречи природниот начин на борба до смрт за женка и да се клаи колку толку под контрола убивање, сакатење, прогонување... ради оплодување. Исто ко што постои и полиција и закони за кражби, држави, граници, војски, влади.
Према животен свет јас можам комотно да одам в комшии да му скршам череп со чекан на спиење и да му ја клецкам и жената и ќерката (а и синот - да не се најдат навредени хомосекуалците оти не ги споменав)

PurplePuma

Не мешај религија во нешто што не е толку важно.
ВМРО не е црковна организација на чело со г-дин,г-дин Груевски!

У што сакам ќе мешам религија.
Мене највише во животот тоа ми смета.
И ако вие ми ги малтретирате моите сакани хомичи, ја ќе малтретирам верници.
Пази, полесно е да препознаеш глуп верник него просечен хомич ;)
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 00:43 ---
Бракот е гаранција за сексуални услуги.
А инаку постои за да се спречи природниот начин на борба до смрт за женка и да се клаи колку толку под контрола убивање, сакатење, прогонување... ради оплодување. Исто ко што постои и полиција и закони за кражби, држави, граници, војски, влади.
Према животен свет јас можам комотно да одам в комшии да му скршам череп со чекан на спиење и да му ја клецкам и жената и ќерката (а и синот - да не се најдат навредени хомосекуалците оти не ги споменав)

Точно истото го кажувам, и истото што ти го кажа, води кон тоа дека бракот НЕ Е природна заедница, нешто што цитираниот член го тврди ;)

Не мисли многу оти не е така :)
ако де, неважно. јас исто мислам дека не е во ред брат и сестра, мајка и син, татко и ќерка итн да се земаат.
безврска е што овде хомосексуалците се претставуваат како инцестуални педофили, кои би ебеле се што е машко/женско во било кое време и на било кое место.
нели од тука иде и муабетот дека, ај, да им дадеме да се ебат татко и син, брат и брат и останати глупости. не сум видел дека хомосексуалците бараат да се легализира педофилија, инцест и полигамија...

У што сакам ќе мешам религија.
Мене највише во животот тоа ми смета.
И ако вие ми ги малтретирате моите сакани хомичи, ја ќе малтретирам верници.
Пази, полесно е да препознаеш глуп верник него просечен хомич ;)

Ќе мешаш посно гравче во манастир.
Ако ти сметаат вистинските мажи,манастирот е вистинско место за тебе стани калуѓерка!

Прости и не знае што прави. :pos:

Точно истото го кажувам, и истото што ти го кажа, води кон тоа дека бракот НЕ Е природна заедница, нешто што цитираниот член го тврди ;)

Заедница на машко и женско е природна. На пример природно, помладиот лав ќе го убие или осакати или протера стариот лав ќе му ги земе сите женки со се пород. Таква природност би функционирала и кај луѓето но ако се откажеме од Гете, Аристотел, Леонардо, Роден, Луј Амстронг... ако се вратиме на животински нагони и начин на живот.

Мислам дека тоа одма аутоматски ќе ти стани одвратно пошто во таков свет нема ни абортуси па ќе мора да раѓаш од момент кога ќе станеш плодна па до момент кога од старост ќе ти испаднат заби и тоа без прашување и молење.... ноктите во врат поглед право и чекај да ејакулира мажјако зад тебе кој прв стигна до тебе

Човекот е животно но со морал етика чувства и мисли на повисоко ниво од напален прч кој демне стадото да ну се качи некој на омилените кози

Ако нештото е правилно и природно и не е така страшно како што тврдат одредени членови досега, оти јас не сум начекал машко со машко кученце да се реметат или слични животни со исти полов огран, туку си знаат во што дупка треба да го стават тоа машинчето?!
Рушење на бариери од ваков размер во Македонија ти е исто како рушењето на бетонски ѕид со чело, импосиблЕ риалити.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom