- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
НеЕдноставно е, треба да се иселиме.
Јас не ни можам бидејќи сум стар
Размисли, в година пред локалните избори да организираме протести
НеЕдноставно е, треба да се иселиме.
Кај има паркинг кај камени ? На едната страна е плоштад,на другата исто плоштад ( во изградба) градежна зона..Ми ја дигнаа од местото каде секогаш паркирам, кај Камени мост. Тоа било КОЛОВОЗ!
А знак забрането паркирање има само пред хотелот. И 2500 денари плус 25 казнени шо нема да викам.
На плоштад кај Аце ја паркирам секогаш нели си ја видел?Кај има паркинг кај камени ? На едната страна е плоштад,на другата исто плоштад ( во изградба) градежна зона..
Тоа ти е единствено место у центар кај шо не се наплаќа за паркинг.Кај има паркинг кај камени ? На едната страна е плоштад,на другата исто плоштад ( во изградба) градежна зона..
Мислам да,таа ако е на лотарија ,чат-пат ја има..греби и возиНа плоштад кај Аце ја паркирам секогаш нели си ја видел?
Никаде не се плаќа на другата страна и горе кај пивница има паркинг. И овде доле додека не беше споменикот си беше бесплатен паркинг. И сега е никаде не пишува дека не е додека не го пуштат и не ја средат таа кал таму што е.Мислам да,таа ако е на лотарија ,чат-пат ја има..греби и вози
Жалим случај на парите,ама колку знам и на другиот крај е плоштад не паркинг,јес да не е оформен уште али во тек е,затоа ме буни тоа.
Минатата сабота на пладне се одржа Протестот во Скопје точно на пладне. На Протестот се беше вообичаено. Најнапред пред Регулаторна викавме лопови, лопови, лопови..., па потоа пред ЕВН. Па прошетавме по ул, Македонија, па позади Беко и пак пред РегулаторнаШо бидна со протестиве? Има ли уште? Немам видено во последно време на вести да кажуваат, а и темава слабо некако...
Видов на некој вести мислам 24 вести мизерија...дали 50 души имаше. Не информираат за нив веќе. А и протестите ги префлиле од Вторник во Сабота мислам.Шо бидна со протестиве? Има ли уште? Немам видено во последно време на вести да кажуваат, а и темава слабо некако...
Имаше многу повеќе од 50, но не е важен бројот туку пораката, а пораката е лопово, лопови, лопови.. А ако не сакаат нека не известуваат. Медијумите секогаш бараат сензации, тоа што ги привлекува нивните потрошувачи, дали јас, овој или оној сме од оваа или онаа партија Ние во секој случај ќе победиме, ништо не може да не сопре.Видов на некој вести мислам 24 вести мизерија...дали 50 души имаше. Не информираат за нив веќе. А и протестите ги префлиле од Вторник во Сабота мислам.
Либерализацијата обично значи пониски цени. Кај нас ќе биде проблем што нисконспонската мрежа е во рацете на ЕВН.Еве една добра вест од Дневник
Датум: 16.10.2012, 12:17
Граѓаните в година би можеле да бираат од кого ќе купат струја
Либерализација на пазарот со електрична енергија и отворање можност за тргување со енергијата на дневна основа, се очекува да биде овозможена од идната година, и тоа во организација на МЕПСО, а во согласност со Законот за енергетика.
- Тоа во пракса им овозможува на домаќинствата секој месец да можат да ја менуваат дистрибутивната компанија која ги снабдува со електрична енергија што придонесува за дополнителна конкуренција и зголемување на квалитетот на услгите со намалување на цените -
Да али во најголем дел е застарена и потребна е комплетна обнова посебно во помалите градови.Либерализацијата обично значи пониски цени. Кај нас ќе биде проблем што нисконспонската мрежа е во рацете на ЕВН.
Не знам што може да застарее кај жици и бандери може да се појави мал капацитет поради зголемената потрошувачка.Да али во најголем дел е застарена и потребна е комплетна обнова посебно во помалите градови.
На почетокот ќе почнат да губат градови од југот најверојатно,а со време ќе има едно 5-6 компании кој контролираат различни региони и сите се натпреваруваат меѓу себе.
.