Max Legend
The black swordsman
- Член од
- 27 септември 2010
- Мислења
- 4.339
- Поени од реакции
- 6.479
- Локација
- Somewhere in Midland
Ти дефинитивно си психопат. Суштество пораснато пред телевизор или книга далеку од твоите врсници. Ти најверојатно си била отфрлена од твоите другарчиња, па си морала да се дружиш со некоја квазилитература или далинското по цел ден ти било во рака. Светлосни години си далеку од реалноста. Што има некој на плоштад да се збира и да нагласува дека има некоја поинаква сексуална ориентација и да ме убедува мене дека тоа е добро. Па тоа е нешто најпатетично што може да се случи. Јас да поминам на плоштад и да има таков собир, па ќе фрлам во гужвата една коцка бекатон, па што сака нека биде. Којзнае дали јас сакам да имам однос со жена, можеби сакам да дупам животно или предмети (недај боже ова), и сега да соберам на форум истомисленици ида парадираме на плоштад?
Што има лошо во религијата? Зошто ти смета црквата? Како христијанството му смета на човештвото? На кои лоши работи ги наведува луѓето?
Инквизиција, крстоносни војни, уназадување на напредокот, суеверие, контролирање на народот, нетолеранција кон други вери..... Среќа што црквата си станува што помаргинализирана, да имаше исто влијание како пред неколку века ќе си умреше од настинка или веројатно ќе беше запален на клада ако некој те обвини дека си вештер.