Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Башка тоа, Шител се плаши дека доколку се легализираат геј бракови, ќе се бара легализација на инцест бидејќи тоа да ти било ИСТО.
Па и не е баш исто, ама многу слично. Девијантно е.

Oчекувам клип out in the nature каде двајца моржови стојат пред распнат морж и даваат завети за вечен заеднички живот водени од пречесен морж.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
А за ова дека некој станал хомосексуалец затоа што партнерот го разочарал.....стварно е смешно верувај. Како може да се разочараш и од тоа да почне да те привлекуваат припадници од твојот пол? Кој не бил разочаран? Ако тоа беше точно, хомосексуалноста ќе се ширеше побрзо и од сезонскиот грип.
Зошто би било смешно...
Јас сум гледал на ТВ изјава на еден Претседател на некакво здружение на хомосексулаци во кое тој објаснуваше дека тој најнапред имал односи со спротивниот пол, а подоцна се преоријентирал.
Инаку сметам, дека должност на секој човек е да има потомци, бидејќи ние постоиме затоа што генерциите пред нас раѓале деца. И врз основ на кое право ние свесно смееме да го запреме животот, . Можно е да поединци, од здравствени причини не можат да имаат деца, но свесно да се откажеме од деца тоа не оправдувам.

Па и не е баш исто, ама многу слично. Девијантно е.

+ помодарство. Доаѓа од Запад и ги заразува децата само на елитата кои од бес сакаат да пробаат се. :pos:

Oчекувам клип out in the nature каде двајца моржови стојат пред распнат морж и даваат завети за вечен заеднички живот водени од пречесен морж.
Елени важат?И попон од која вероисповед треба да биде?
can_animal_be_homos.jpg

убаво кажано ова за полигамија и инцест, според мене овие две девијантни појави се биолошки по нормални од хомосескуалноста, во полигамијата бракот е составен од повеќе од 2 единки кои самоволно стапуваат во такој брак и што е најважно сексот во таков брак е со единки од два различни пола, има случаеви кога се раѓале инцесирани деца затоа што родителите на тие деца ниту знаеле ниту можеле да знаат за нивна роднинска врска и што правиме сега, ај во одредени оправдувачки ситуации да легализириме и инцесоиден брак?!
Глупости и полигамијата и инцесот се исто штетни како и хомосексуалноста!!!

+ помодарство. Доаѓа од Запад и ги заразува децата само на елитата кои од бес сакаат да пробаат се. :pos:

Не знам јас тоа, јас знам дека секако е девијантно и болештиње

Која марама е болештина бе?
Марама на врат или на гла се носи за да не те фати болештиње кога е студено.

Тоа што тебе не ти чинат, не значи и дека се невалидни ;)
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 16:37 ---
Кога ќе те праша утре посвоеното дете на 10 години "родителу што е тоа секс?" ти што ќе му кажиш соодветно за неговата возраст?
Ти дома праша што е тоа секс?
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 17:04 ---
Убо си рече дека не си доволно паметен, мислеќи дека си попаметен и ете, мудроштиње си стркмил....
За првото лажеш.
За второто, да...во здраво семејство сите се хетеро. Во болно, па болест.
За третото, не ми одговори на прашањето од погоре. И да, ќе бидат ако се дозволи гејоњ да посвојуваат.

Плус Летко кажа, а јас ќе додадам дури и да падне Груевски (малку веројатно иако вие гејоњ и остала девијантна багра од СДСМ и сателитите го посакувате тоа) нема да има гејоњ бракој и посвојување дека никој не е луд болештиња да легализира во МК, дури и бил крелец комуњарски ко Бранко за три јавни и 4 тајни и 2 лажни педероњ и лезбачоњ .у МК.

Ја брачко сум си вмровка и чланску карту сам узела посље 3 години чланство, сг ко икона у новчаник гу чувам, не се само сдсовци прогресивни људи.
То да знаш.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 17:05 ---
Не знам јас тоа, јас знам дека секако е девијантно и болештиње

Тебе те избркале од чколија, ил сам си избегал?
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 17:09 ---
Зошто би било смешно...
Јас сум гледал на ТВ изјава на еден Претседател на некакво здружение на хомосексулаци во кое тој објаснуваше дека тој најнапред имал односи со спротивниот пол, а подоцна се преоријентирал.
Инаку сметам, дека должност на секој човек е да има потомци, бидејќи ние постоиме затоа што генерциите пред нас раѓале деца. И врз основ на кое право ние свесно смееме да го запреме животот, . Можно е да поединци, од здравствени причини не можат да имаат деца, но свесно да се откажеме од деца тоа не оправдувам.

Абе и јас не оправдувам полуписмени луѓе деца да имаат, па имаат. Остај ти јас или ти што оправдуваме или не.
Факт е дека и јас можам денес да се лижам со некоја цуца, ќе преживеам, тоа апсолутно не значи дека сум хомос.
Сите до еден хомоси пробале со лица од спротивниот пол да општат, и најчесто им успеало, него сфатиле оти тоа не е ,,тоа,, ;)
А човекот е и премногу размножен, време е да се зауздаме, планетава е пренаселена.

-

Абе и јас не оправдувам полуписмени луѓе деца да имаат, па имаат. Остај ти јас или ти што оправдуваме или не.

Нема ние што да оправдуваме во тој случај. Можат да си производат дете, си имаат дете. Не аплицираат некој да им го даде. Нивно си е.

Гејојте можат да земат туѓо, не е нивно.

Нема ние што да оправдуваме во тој случај. Можат да си производат дете, си имаат дете. Не аплицираат некој да им го даде. Нивно си е.

Гејојте можат да земат туѓо, не е нивно.

Има, како нема, после социјални случаеви, сираци, курци, палци, па немале пари да го хранат, па за лекар немале.... па кој К сте го направиле?!
Еееее, да ми се може, ама не смеам.

Има, како нема, после социјални случаеви, сираци, курци, палци, па немале пари да го хранат, па за лекар немале.... па кој К сте го направиле?!
Еееее, да ми се може, ама не смеам.

Ee, да ти се може, со овие фашистички идеи (замисли, стварно), ко ќе ти текне дека дете кое има тато и тато може да јаде мање на школо секој ден па од заебанции да има трауми до смрт само заради тоа што има тато и тато, одма ќе го забраниш и тоа.

Пума, лижи шунди, твоја болест, не ми триј на гла со паради за брракој и деца.

И да, полека одев од школо дома, ја не сум болен за да бегам или да ме испудат.

Не
Во брак каде брачните партнери се од ист пол не може да се роди дете, односно не може да изврши важна биолошка функција.
Интерес на сите е да се роди дете. Затоа тие што се родени со мана треба да ја сокријат својата мана и да се потрудат да имаат сексуален однос со спротивниот пол.
Најголем дел од хомосексуалците не се вистински хомосексуалци туку се „ преправаат “. Сум слушнал јавни изјави на ТВ, од такви, дека претходно имале контакти со спротивниот пол но подоцна престанале и се оријентирале на истиот пол.
Во овој случај се работи за „ болест “ - нервоза. Некое разочарувачко искуство ги натерало на преоријентација. И тоа лесно се лечи, затоа таквите треба да се лечат и да се убедат дека со друг партнер нема да имаат разочарувачко искуство.
На пример, можно некоја девојка, машкиот партнер, во некој претходен однос, да ја тепал, ја повредил или бил груб со неа и таа се одлучува на преориентација.
Или, можно некое момче да имало однос со жена која му се подсмевала, го понижувала, подценувала и слични работи и тоа е причината.
Во вакви случаи потребно е да поразговарат со пријател или психолог и се ќе се реши

Ти што си? Педеролог? Некаков самопрогласен експерт? Со кои муда си дозволуваш во мое име и име на другите како мене да ми кажуваш дали нешто ме натерало и што е тоа што ме натерало и зошто сум ваков или онаков? За некој кој демек наводно бере гајле за посериозни проблеми (како што изјави во еден пост), доста се задржа на дискусијава тресејќи зелени на кои и тинејџери нема да ги искористат како аргумент.

Немаш ни благ поим низ што се минува еден хомосексуалец во животот, и што го доведува до таа состојба. Прави се експерт на други теми, каде можеби нешто од нешто знаеш. Претпоставките задржи си ги за себе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom