Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ма со посран успех од чколија нормално дека нема економски.

Толку ум и акл ти дале ебаго.

Немој такви дезинформации и шпекуљации да шириш.
Сум го била един од најбољи учењици у економскана чколија.
Башка мојон проџект бил одабран за најбољи.
Нишо ти не знајш, сус.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 14:39 ---
Не тѕи даале женките, па си се поболе у глата и си отишол да олесниш муда натечена и помодрена во некој шупак...тоа не ти дава право деца да чуваш или брак да праиш со друг болен.

Нема сирење за неузнаените и тие без Исуса в срце.

Дискриминаторррииии, о, ти!!

Немој такви дезинформации и шпекуљации да шириш.
Сум го била един од најбољи учењици у економскана чколија.
Башка мојон проџект бил одабран за најбољи.
Нишо ти не знајш, сус.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 14:39 ---

Дискриминаторррииии, о, ти!!

Неболен, здраф.

И ја можамд а с ефалам дека сум имал петка по ОНО или ИНформатика и да мислите дека е точно, ама не ќе е точно. 4ки имаф.

Така и со бракојте. Маж-жена = здравје
Маж+маж/жена+жена = болештиње.

А деца не се даваат на болни луѓе.

Неболен, здраф.

И ја можамд а с ефалам дека сум имал петка по ОНО или ИНформатика и да мислите дека е точно, ама не ќе е точно. 4ки имаф.

Така и со бракојте. Маж-жена = здравје
Маж+маж/жена+жена = болештиње.

А деца не се даваат на болни луѓе.

Абе ти не мораш де вервиш, твој пробљем.
Него, почуј сеа, се издаде сам.
Оти дооообро знам какви мокри сни имаш, оно, мужјак(ти) плус женка и плус женка....
Болен еден, нездраф. Ој да се лечиш навреме, имало неки чај од планински трафки у Недојдино, да ти побаат малце.

На сите претходните дискриминатори. Интересно е колку политика и владата и нејзината идеологија влијае да ви измести мислењето, за се што е поинаку од ВАС.

Исто како и национализмот (хит тема последниве години), сите други појави што одат рака под рака. И хомофобијата ве прави да не живеете слободно.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 15:24 ---
Исус не мрзел педероњ.

ТОЈ ги лекувал со мисла и добрина и го отаил своето учење за да ги лечуме и понатаќе.

Да бил успешен во тоа што го прави немало да не има денеска. Доколку постоел барем или некоја измишлотина за контрола на стадото.

Дур бил земски, пре воскресение, е шо било гејоњ олечил...но, знаел дека то е болештиње шо па мое да се појави и остајл знаење за лек.

Море, кај си бе ти дискриминиран?И ти се напиша, хомофибија е измислица, нема хомофобија.

А зато нема д аима ни бракој за гејоњ
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 15:34 ---
А и кажи бе, вистината, од бебе на кур се палеше или така у хормонска експлозија кога ниедно женцко не сакаше да ти олесни, ојде да најш дупче шупче да истајл мудобол.
Признај дека така беше.

Е сега, уште едно сериозно прашање: што на нас нормалните ни гарантира дека вие педероњ нема во бракот кога ќе посвоите дете и го израсните да го протоарите, како она, да го поднаучите шо е педероњ.

Како оној Вуди Ален, шо не е од вашите, но не од нашине, ами од оние деца шо обичаат отпоќе (кои кај и да е ради вас и тие ќе барат паради), зато си ја зеде на ребрање посвоената ко напрај осумнајсе за да не го гони законот ако ја протоари предвреме, шо не значи дека ни даал да си поигра со фруличето без законо да е узнаен

Дур бил земски, пре воскресение, е шо било гејоњ олечил...но, знаел дека то е болештиње шо па мое да се појави и остајл знаење за лек.

Море, кај си бе ти дискриминиран?И ти се напиша, хомофибија е измислица, нема хомофобија.

А ти од каде знаеш што правел кога (и ако) бил на земјата, да не си го видел или да не ти се е појавил на сон па ти кажал што правил или, лекот ти го кажал.
Ај ќе те молам удостои ме и кажи ми го и ти ветувам ќе го пробам и на други ке им го препорачам да го пробаат.

Хомофобија, национализам, патриотизам, фашизам, итн е се намерно измислено од некои попаметни и од мене и од тебе за да не поделат и полесно да не контролираат.

А за геј бракови сакал нејкел ќе ги има. Јас мислам за едно 5 години ќе донесат закон

Мамле, попаметни од мене? Глуперди шо давале апологетизација за своите лични фрустрации.
Хахаха

А на прашањето, молитвата лечи педерлак.

И да, знам, Исус ми кажа. Лично.

За пет години само Коче ќе има право на брак со друг, ама и тој другиот ќе неќи.

Ај се апокриј се и врати се на темата,

--- надополнето: 14 октомври 2012 во 15:34 ---
А и кажи бе, вистината, од бебе на кур се палеше или така у хормонска експлозија кога ниедно женцко не сакаше да ти олесни, ојде да најш дупче шупче да истајл мудобол.
Признај дека така беше.

Е сега, уште едно сериозно прашање: што на нас нормалните ни гарантира дека вие педероњ нема во бракот кога ќе посвоите дете и го израсните да го протоарите, како она, да го поднаучите шо е педероњ.

Сум имал и женски, ама зашто да ја лажам и да ја мафтам неа, кога со неа никогаш нема да бидам целосно реализиран. За разлика од вас мажиштата во Македонија, јас сум искрен со пријателките и ме ценат заради тоа што сум и не ги гледам како парче месо (свинско, телешко и пилешко).

А тоа што сум изразнал во хетеро семејство, значи според тоа сите што се израснале во хетеро семество треба да бидат хетеро. И според тоа твое децата во хомо семество по дефаулт се педери/лезбејки.

Абе ти не мораш де вервиш, твој пробљем.
Него, почуј сеа, се издаде сам.
Оти дооообро знам какви мокри сни имаш, оно, мужјак(ти) плус женка и плус женка....
Болен еден, нездраф. Ој да се лечиш навреме, имало неки чај од планински трафки у Недојдино, да ти побаат малце.
Кога ќе те праша утре посвоеното дете на 10 години "родителу што е тоа секс?" ти што ќе му кажиш соодветно за неговата возраст?

А за геј бракови сакал нејкел ќе ги има. Јас мислам за едно 5 години ќе донесат закон

Рамковниот кој е донесен со војна и приисоци од САД, ЕУ, па уше се тегнее а камоли закон за 3 јавни и 5 анонимни љубитељи на истополов секс.
за 5 години се уште гејој под псевдоними ќе укажуваат на природост и нормалност, коче сам ќе парадиностра пред собрание, Боки ќе се омажи за некој настран Индиец а Фифи ќе ја снема од јавноста

Сум имал и женски, ама зашто да ја лажам и да ја мафтам неа, кога со неа никогаш нема да бидам целосно реализиран. За разлика од вас мажиштата во Македонија, јас сум искрен со пријателките и ме ценат заради тоа што сум и не ги гледам како парче месо (свинско, телешко и пилешко).

А тоа што сум изразнал во хетеро семејство, значи според тоа сите што се израснале во хетеро семество треба да бидат хетеро. И според тоа твое децата во хомо семество по дефаулт се педери/лезбејки.

Убо си рече дека не си доволно паметен, мислеќи дека си попаметен и ете, мудроштиње си стркмил....
За првото лажеш.
За второто, да...во здраво семејство сите се хетеро. Во болно, па болест.
За третото, не ми одговори на прашањето од погоре. И да, ќе бидат ако се дозволи гејоњ да посвојуваат.

Плус Летко кажа, а јас ќе додадам дури и да падне Груевски (малку веројатно иако вие гејоњ и остала девијантна багра од СДСМ и сателитите го посакувате тоа) нема да има гејоњ бракој и посвојување дека никој не е луд болештиња да легализира во МК, дури и бил крелец комуњарски ко Бранко за три јавни и 4 тајни и 2 лажни педероњ и лезбачоњ .у МК.

Ете ги господата од Шител телевизија со шокантна вест: Хомосексуалците сметаат дека хетеросексуалниот брак е најпримитивен однос што постои. Даваат коментар на еден претставник на организација и човекот никаде не го спомнува тоа што за Шител е шокантно. Тоа е таа објективност и професионалност што става анилингус и фистинг на насловна страна во дневен весник и потоа збори за падови на цивилизацискиот морал поради хомосексуалците. Ох, иронијо. :pos:
Башка тоа, Шител се плаши дека доколку се легализираат геј бракови, ќе се бара легализација на полигамија и инцест бидејќи тоа да ти било ИСТО.

Од каде тоа дека тие што одат на инвитро опција имаат болештина?
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 19:40 ---

Па тука имаш колку сакаш аргументи, а тоа што мнозинството го мисли не значи и дека е во право.
На пример, мнозинството во Македонија смета дека постои Бог, па нема никаков објективен и научен доказ за истото. И само затоа што така мислат, во право ли се?
Некогаш мислеле и дека ако грми, тоа е зошто Бог се лути, па сега ти кажи ми, само зашто мислеле така, во право ли биле?

Не се проблем аргументите, ехеее колку се напишани. Него кој да ги прочита е прашањето.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 19:41 ---

Кажими кои аргуминти?
- Дека хомосексуалноста не е болест на листата на СЗО од 80-тите?
- Дека кај хомосексуалците не се повеќе застапени сексуално преносливи болесту?
-Дека на ова подрачје хомосексуалните бракови нема да ги револтираат граѓаните и да бидат дискриминирани тие луѓе на секој начин.
- Децата посвоени од тие бракови ке имаат нормлано детство и ке пораснат во здрави индивидуи?
- Дека дваица гејови стапуваат свесно во брак без засегање на некој трет?

Со ова негледам дека овие "aргументи" не верувам дека можеш да убедиш некој дека хомосексуалните бракови не се штетни за општеството!!

Не знам дали е бедна кампањава што сега ја тераат Шител и Владава или е победно кога на избори некој хомосексалец ќе го заокружи лавчето. Сам себе убил.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom