Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
оџаата или попот проповедаат вера која е заснована на видување на светот, причината зошто сме тука, што не чека по смртта.... и нивни зборови ги следат (во МК) десетици и стотици иљади луѓе, гејојте само велат дека се швркаат в газ и дека то било убо и тоа го следат (во МК) една дузина луѓе.

Ќути, а кој го проповеда ова:
Radical-Islam.jpg

Или....

http://www.nytimes.com/2012/09/11/opinion/bruni-suffer-the-children.html?_r=0
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 14:05 ---
оџаата или попот проповедаат вера која е заснована на видување на светот, причината зошто сме тука, што не чека по смртта.... и нивни зборови ги следат (во МК) десетици и стотици иљади луѓе, гејојте само велат дека се швркаат в газ и дека то било убо и тоа го следат (во МК) една дузина луѓе.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 14:02 ---

не никако, јави ми се мене јас правам високо толерантни деца, (во случај на рекламација следното го прам бесплатно)

Нејќум, стар си ти за мене.

моите ставови на религија се познати, али немам право да барам да се урнат цркви и џамии и да се укини религија оти ми ги повредува чуствата кога ќе поминам покрај нив или коге ќсе слушнам камбана или повик од минаре или кога стравувам дали веронаука ќе се воведи како обавезен предмет или кога за коледе ќе ми позвонат на врата или за водици со крстот ќе ми се појават на врата.....
Значи взаемно разбирање, гејојте нек си бидат гејој што сакаат и како сакаат нек се сексаат (пошто тоа е сексуално а не филозофско стање) во своите домови и нека не ја изнесуваат јавно нападно својата вера и бараат да се менуваат општества, школство, закони, традиции.... по нивен терк.
Може така?
Епа јас не го кажувам ли истото? Никој не е обврзан да го сака, но секој треба да го почитува нивното право на кој ќе го живеат животот и нивното достоинство.
Еве како потсетување што кажа на кој начин се постапува со нив, твој зборови:
геј особите многукратно повеќе страдаат од психички болести депресии, обиди за самоубиства и самоубиства, во речиси сите општества геј паровите се општествено и социјално издвоени, некаде и дискриминирани.... а тоа не е добро за едно дете.

Секој си ја бара причината зошто да живее само разни луѓе си ја наоѓаат на различно место.

Сите вие поддржувачи на гејовите,а и гејовите да Ве подучам нешто: КРВТА НЕ Е ВОДА!

Again...and again.....
Секогаш отпочеток морам да почнувам...
Најпрвин до тие поддржувачите, утре другиден ако добиете син којшто е хомосексуалец,а тоа значи = нема деца,освен да посвои како што вие овде го окарактеризиравте како добар потег. :ROFLMAO:
Зарем не би сакале внучето да има ваша крв,да личи на вас,не сакате директно од вашиот син да имате внуче кое што би личело на него како надворешно,така внатрешно?

До гејовите,тоа што се онадите во г'з мора ли да парадирате на улица,што се осеќате толку навредени,па дури и по форуми ми клавате банери, е*авајте се на места кои не се достапни за јавноста и никој ништо не ви може.
Кога веќе знаете дека не можете да имате дете по природен пат со вашиот партнер тогаш зошто барате дете да посвојувате,кое и најверојатно нема да го добиете во блиска иднина во Македонија? (hell yea!)

Ќути, а кој го проповеда ова:
Radical-Islam.jpg

Или....

http://www.nytimes.com/2012/09/11/opinion/bruni-suffer-the-children.html?_r=0
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 14:05 ---

Нејќум, стар си ти за мене.
то е бе протест, а не коче сам кутриот пред собрание не може ни транспарентот да го носи сам па мора некое кутро чупе од друга НВО да му помага црвенејќи од страм

Старост значи искуство, со мене ќе испушташ звуци како жирафа при парење (некни гледав емисија за жирафи на анимал планет ептен ме возбуди)
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 14:15 ---
Секој си ја бара причината зошто да живее само разни луѓе си ја наоѓаат на различно место.
зато секој на своето место и нек си го живее животот.

Топ 5 идиотски аргументи.

1. Хомо е болест
2. Хомо е неприродно
3. Шо ако син ти стане педер
4. Шо ако жена ти стане лезбејка
5. И Исус мрзел педери

Сите вие поддржувачи на гејовите,а и гејовите да Ве подучам нешто: КРВТА НЕ Е ВОДА!

Again...and again.....
Најпрвин до тие поддржувачите, утре другиден ако добиете син којшто е хомосексуалец,а тоа значи = нема деца,освен да посвои како што вие овде го окарактеризиравте како добар потег. :ROFLMAO:
Зарем не би сакале внучето да има ваша крв,да личи на вас,не сакате директно од вашиот син да имате внуче кое што би личело на него како надворешно,така внатрешно?

До гејовите,тоа што се онадите во г'з мора ли да парадирате на улица,што се осеќате толку навредени,па дури и по форуми ми клавате банери, е*авајте се на места кои не се достапни за јавноста и никој ништо не ви може.
Кога веќе знаете дека не можете да имате дете по природен пат со вашиот партнер тогаш зошто барате дете да посвојувате,кое и најверојатно нема да го добиете во блиска иднина во Македонија? (hell yea!)

Сакам, како не сакам?!
Сакам и мир во светот, а најмногу сакам да престане убивањето на кучиња скитници.
Е сакам бе.... ама моите, твоите и било чии желби не мора да значи дека е задолжително да се остварат.

Апсолутно сум хетеросексуална, и ставам банер, и ќе ставам за секој што е дискриминиран по било која основа.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 14:17 ---
то е бе протест, а не коче сам кутриот пред собрание не може ни транспарентот да го носи сам па мора некое кутро чупе од друга НВО да му помага црвенејќи од страм

Старост значи искуство, со мене ќе испушташ звуци како жирафа при парење (некни гледав емисија за жирафи на анимал планет ептен ме возбуди)
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 14:15 ---

зато секој на своето место и нек си го живее животот.

Гони сега протести и паради, и мене ми се глупави, но се додека ,,поштениот народ,, има право да улелека за свои празници, треба секој друг да го има истото право.
Старост освен искуство, значи и други работи ;)

немаш гајле бе ќе си го абортираш можело сега и до 12 годишна возраст да се абортира (само со анестезија за да не осети болка)
Ша веќе роденото дете се абортира со анестезија.

Абе лесно за абортирање, ама што да праам со веќе роденото?! Како да го заштитам од неприродните мавања од земја?!
Да му се јавам ли на овој.... http://off.net.mk/lokalno/mediumi/intervjuto-shto-kje-ve-zaneme
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 14:00 ---

Грешка!!
Религиозните палат свеќи и се маваат од земја на Велигден и на улица.
Замараат по телевизии.
Како да се спасиме, ние, обичните смртници што не чекаме да воскреснеме.... еден ден?
Прими го Бог в срце, а не таклавс в газ или крзно в муцки.
И гејоњ смарат по форуми со то банерите.

Попојне и верницине бар арни се оти го имет Исус в срце.

Епа јас не го кажувам ли истото? Никој не е обврзан да го сака, но секој треба да го почитува нивното право на кој ќе го живеат животот и нивното достоинство.
Еве како потсетување што кажа на кој начин се постапува со нив, твој зборови:
Во МК тоа го има за гејојте, и Коче и Боки 13 и таа режисерката и тој или таа ФИФИ... сите си живеат нормално нетепани неубиени немасакрирани, си работаат си имаат кариери...... пример за толеранција и прифаќање на нивен начин на живот.

Ша веќе роденото дете се абортира со анестезија.

Прими го Бог в срце, а не таклавс в газ или крзно в муцки.
И гејоњ смарат по форуми со то банерите.

Попојне и верницине бар арни се оти го имет Исус в срце.

Море сто пати ми го пратија по Фејсбук на гости, од срце врата да му отворам, нек чукне, има да му ја свирнам за сите пари.

Топ 5 идиотски аргументи.

1. Хомо е болест
2. Хомо е неприродно
3. Шо ако син ти стане педер
4. Шо ако жена ти стане лезбејка
5. И Исус мрзел педери

Исус не мрзел педероњ.

ТОЈ ги лекувал со мисла и добрина и го отаил своето учење за да ги лечуме и понатаќе.

Again...and again.....

Значи раѓаш син/ќерка ако си доволно одговорен да ги израснеш и образуваш. Раѓаш/правиш потомок за да си ја продолжиш лозата и исполниш некоја твоја замисла за шо е животната цел. Твоите желби застануваат тука, а потаму кога синот ќе наполни 18 години тој не е веќе твоја сопственост да моеш му кажеш дека тој МОРА да има дете прибидејќи ти сакаш внуче коешо ќе личи на тебе или него.

Мислиш и ја не сакам дете коешо личи на мене? Мислиш се` едно ми е и дека посвоеното ќе го сакам ко моето? Bullshit. Aма боље тоа, него да врзам женско за мене со коешо нема да имаме никаква поврзаност, или ќе базираме живот врз лаги.

Тоа шо парадираат гејовите по улица не е за да дадат до знаење дека се ебаваат у газ, има расправано повака у овие 500 и кусур страни зашо се прават паради.
А тоа шо бараме дете да посвојуваме, и нема да го добиеме у блиска иднина, епа ќе го добиеме у некоја далечна иднина, па ако ја нема да можам да посвојам дете, се надевам до две генерации потаму ќе му биде овозможено да посвои некој како мене. ;)

Гони сега протести и паради, и мене ми се глупави, но се додека ,,поштениот народ,, има право да улелека за свои празници, треба секој друг да го има истото право.
Старост освен искуство, значи и други работи ;)

не знам со какви старци си имала до сега искуство но мене само да ме видиш - ќе се навлажниш

Како и секогаш вртите муабети како тоа биле дискриминирани,како тоа се убивале кучиња скитници,па исто било да си со еден родител како со гејови,па дури се споредуваат и со наркомани... :pos:

I'm off for now.

Како и секогаш вртите муабети како тоа биле дискриминирани,како тоа се убивале кучиња скитници,па исто било да си со еден родител како со гејови,па дури се споредуваат и со наркомани... :pos:

I'm off for now.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom