Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе ја дознаете вистината кога ќе осетите на своја кожа. Сега прајте се либерални. ДЕТЕ СО 2 ТАТКОВЦИ. Ова на некој му звучи нормално.

Ај еве, нема да бидам либерална на момент. Ќе бидам задртана и конзервативна. Што значи тоа?
Не поддржувам давање права на било кои лица кои ги бараат иако со тие права мене нити ми штетат, нити ме мучат, нити било каков ефект врз мене имаат.
Се заканувам со тепање, палење, масакрирање и не знам уште што не на лица кои муабет никад у животов не ми направиле и нема појма за што уствари се залагаат.
Активно лобирам против све што не разбирам и главен и основен аргумет ми е господ, традиции во изумирање и секако - мислењето на комшиите у маало, а скраја било да се дознае и пошироко и на тие мислењето.
Мислењата до кои фаталистички се држам комплетно се поклопуваат со мислењата на прадедоми и ужасно сум горда на тоа и истото го потенцирам како еден од најголемите докази за мојот морален и исправен начин на живот и размислување.
И за крај, самоуверено им се обраќам на денешниве либерали - ќе видите вие кога ќе ви дојде јајцето на гз! и мислам дека со тоа сум кажала голема вистина (сеуште неоткриена за либералите, нели)
Ете, сеа поише ти се свиѓам? Понормална ти звучам? Убаво.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 03:31 ---
Не е болест,пореметување е..неможе да се излечи ако веќе настане таква деформација.

Овие муабети за деформацијата, дефектите, пореметувањата, дисбалансите и сличните на нив нашироко се расправини во Хомосексуалност. За да не се повторувам, а воедно и за да не идам оф топик - прочитај си таму, па врати се.

Не само геј брак или унија, како услов за прием туку во поошт контекст на почитување на човековите права,
А тука во македонија човековите права се на нула.
Излези како организатор на протест па да видиш после притисоци од сите страни како идат. Нели протест е загарантирано право на незадоволен граганин.
секоја година коче, директорот на македонските гејој слободно излегува на протест, ќе прошета пред собрание со транспарент и никому ништо. Хомосексуалноста не е забранета во Македонија. има неколку гејови во Македонија и сите живеат ситуирно и успешно за разлика од мнозинство стрејт особи без приходи без гостувања на телевизии без работа без организирани концерти, без скапи гардероби, без другарувања со амбасадори. Нема во македонија ни натепан ни убиен ни дискиминиран геј.

секоја година коче, директорот на македонските гејој слободно излегува на протест, ќе прошета пред собрание со транспарент и никому ништо. Хомосексуалноста не е забранета во Македонија. има неколку гејови во Македонија и сите живеат ситуирно и успешно за разлика од мнозинство стрејт особи без приходи без гостувања на телевизии без работа без организирани концерти, без скапи гардероби, без другарувања со амбасадори. Нема во македонија ни натепан ни убиен ни дискиминиран геј.

тоа што кочо само така реагира е зашто нема подршка од нас останатите, ама не мора секоја борба да биде воинствена,
Точно хомосексуалноста не е забранета, ама не е ни дозволена. Да имаа педерите подршка од закон ќе беше подруго.

За натепани или убиени гејови и јас не сум слушнал. Ама за дискриминирани од институции, или приватни фирми знам и сум го видел тоа. И тоа постои.

тоа што кочо само така реагира е зашто нема подршка од нас останатите, ама не мора секоја борба да биде воинствена,
Точно хомосексуалноста не е забранета, ама не е ни дозволена. Да имаа педерите подршка од закон ќе беше подруго.

За натепани или убиени гејови и јас не сум слушнал. Ама за дискриминирани од институции, или приватни фирми знам и сум го видел тоа. И тоа постои.
јас знам за мнооооогу повеќе дискриминирани убиени затворени натепани стрејт особи и то врз основ на политичка припадност, вера, нација, боја на кожа, тим за кој навива, социјална состојбај. Тоа е поголем проблем од колку сексулна определба на неколку граѓани кој никој не ги задева.

По закон правата можете да ги остварите со собирање на 10.000 потписи и покренување на иницијатива за промена или донесување на закон.

Интересно....
Во времето на СФРЈ, задолжително одевме во војска во ЈНА.
И доволно беше само да кажеш дека си хомосексуалец веднаш ќе те отпуштат од ЈНА. Никогаш не сум слушнал за такво нешто. А сега хомосексуалци на тони... мода си е мода

Епа затоа таа ваша сакана СФРЈ ви се распадна, пошто сите знаеме каква беше.
А ти и другите што сте застанати во времето, тешко вас.
--- надополнето: Oct 14, 2012 3:36 AM ---
јас знам за мнооооогу повеќе дискриминирани убиени затворени натепани стрејт особи и то врз основ на политичка припадност, вера, нација, боја на кожа, тим за кој навива, социјална состојбај. Тоа е поголем проблем од колку сексулна определба на неколку граѓани кој никој не ги задева.

По закон правата можете да ги остварите со собирање на 10.000 потписи и покренување на иницијатива за промена или донесување на закон.

Па борете се и за тие што се дискриминирани по било која основа. Јас сум против секаков вид дискриминација, како човек со анархистички поглед на светот Ама проблемот е атмосферата што владее во македонија, што поголем дел од народот го затвори во една кутија, така да дискриминација ќе има сеуште, додека народот не се освести дека сите политичари се ѓубриња.

Аххх закон, и ништо нема да биде се знае која идеологија го држи парламентот.

А во законот би стоело што на пример?
Забранет лов на педери од октомври до март поради парење и обновување на популацијата!?!
Или да го копираме оној што е за мечките од збор до збор само наместо мечка да стои хомосексуалец, па да станите заштитени животни.
Што точно очекуваш да пишува во тој закон ете да е до тебе.
Дај некој пример колку да имаме претстава па можи ете ке го променам своето мислење и ке ве поддржам да бидете заштитени со закон.
Вака само треба закон да има треба закон да има, а бланко закон никој не поддржува. Можеби во него ке стои дека чим наполните 18 години автоматски треба да се вработите во државна установа, дека ви следува стан од државата, дека можете да врвите и на црвено на семафор, дека можете да отепате некого само затоа што ве погледнал онака незгодно, дека треба да имате бенефициран стаж и пензија на 30 години.
Затоа ајде повели што ти мислиш дека треба да пишува во тој закон или барем дел само.

Единствена маана е неспособноста да се свати дека различноста е проблем единствено на оние кој ја гледаат како проблем. Зошто некој треба да се крие затоа што е различен од тебе? Скриј се ти, ти си тој што има проблем, не оние кој според тебе се со "маана".
Ова е класичен "менталитет на стадото", ако некој не се однесува како сите останати, тогаш е ненормален, со маана, изопачен и што ти уште не.

Аргументот дека небило "нормално" едно дете да расте со родители/старатели од ист пол може да се дискредитира со примери од секојдневието каде деца по игра на околностите израснале со две жени или двајца мажи. На пример татко и чичко, мајка и тетка, мајка и баба...итн, итн.
Исто така "аргументите" дека детето гледајќи ги своите хомосексуални старатели ќе застранело или што ти ја знам, ќе имало трауми е чиста глупост. Зарем вашите родители водеа љубов пред вас? И ако не, зошто мислите дека тоа би го правеле и хомосексуалните парови кој евентуално би посвоиле дете?
Не
Во брак каде брачните партнери се од ист пол не може да се роди дете, односно не може да изврши важна биолошка функција.
Интерес на сите е да се роди дете. Затоа тие што се родени со мана треба да ја сокријат својата мана и да се потрудат да имаат сексуален однос со спротивниот пол.
Најголем дел од хомосексуалците не се вистински хомосексуалци туку се „ преправаат “. Сум слушнал јавни изјави на ТВ, од такви, дека претходно имале контакти со спротивниот пол но подоцна престанале и се оријентирале на истиот пол.
Во овој случај се работи за „ болест “ - нервоза. Некое разочарувачко искуство ги натерало на преоријентација. И тоа лесно се лечи, затоа таквите треба да се лечат и да се убедат дека со друг партнер нема да имаат разочарувачко искуство.
На пример, можно некоја девојка, машкиот партнер, во некој претходен однос, да ја тепал, ја повредил или бил груб со неа и таа се одлучува на преориентација.
Или, можно некое момче да имало однос со жена која му се подсмевала, го понижувала, подценувала и слични работи и тоа е причината.
Во вакви случаи потребно е да поразговарат со пријател или психолог и се ќе се реши

Во светот има луѓе кои и покрај тоа што имаат родено сопствени деца посвојуваат и други со различни мотиви кој од мода кој од несебичност.Кај нас во Македонија тие што бараат да посвојат дете е поради неможноста да родат сопствено.Во брак се ама неможат ни со инвитро да дојдат до дете, па не гледам дека државава им забранува да посвојат дете ниту им вели да си ја сокријат маната.

Во СОС Детското село во н.Ченто за неколку деца се грижи една т.н. СОС мајка а машка фигура за татко нема.Целта им е да децата приближно бидат згрижени во семејна средина.

Невозможен е бракот на зоофиличарите заради нееднаквоста и нерамноправноста и неспособноста животинчето ма колку и да било дресирано да се вклучи и учествува во таа таканаречена брачна заедница.Замислете човекот да починеи тоа да ја наследи пензијата само ќе плаќа данок, режии за струја, вода .... ма дајте мислете што трескате зелени :tapp:

http://www.mtsp.gov.mk/WBStorage/Files/zakon_semejstvo_osnoven.pdf

Еве јас ќе ти кажам.
Средината не е во ред. Сфаќањата на луѓето не се во ред.
А знаеш како тоа се искоренува? Со шлаканица по џеб. Исклучиво.
Приметив скопскиве шофери почнале појаси да ставаат. Откако џебот ги зачеша.
Исто и за ова.
Само нема ниту една влада толку големи тестиси да го направи тоа.
Знаат и они дека грешат, да не мислиш не. Ама удобна е фотелјата.

Оти бе Пума да се казнуваат луѓето по џеб, само заради тоа што размислуваат поразлично од тебе?

Кој што сака нека си мисли, негово право е , нели?

Велиш дека хомосексуалците можат што сакаат да прават у кревет, нивна работа е, а ваму не може некој ни да мисли како што му е ќеф?
Дискриминација е тоа, Пума.

Јас за разлика од тебе и двете работи ги оправдувам -
и хомосексуалците нека си прават што сакаат со нивниот живот,
и секој нека си размислува како што сака по тоа прашање.

Не ми сметаат ни хомосексуалците,
нит оние што не сакаат да ги дружат и им сметаат - популарно наречени хомофоби (иако такво нешто не постои - еве ти кажи дали постои хомофобија и од кога датира тој поим и која е неговата појава, како психолог де).

Зошто тебе ти сметаат овие вторите?

На сила убавина не бидува.

На сила имаш и рамковен договор, ама соживот реално немаш.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 10:51 ---

А оти не сте му дале поддршка до сега?

Кој, на пример тебе те спречил да му дадеш поддршка?

Оти бе Пума да се казнуваат луѓето по џеб, само заради тоа што размислуваат поразлично од тебе?

Кој што сака нека си мисли, негово право е , нели?

Велиш дека хомосексуалците можат што сакаат да прават у кревет, нивна работа е, а ваму не може некој ни да мисли како што му е ќеф?
Дискриминација е тоа, Пума.

Јас за разлика од тебе и двете работи ги оправдувам -
и хомосексуалците нека си прават што сакаат со нивниот живот,
и секој нека си размислува како што сака по тоа прашање.

Не ми сметаат ни хомосексуалците,
нит оние што не сакаат да ги дружат и им сметаат - популарно наречени хомофоби (иако такво нешто не постои - еве ти кажи дали постои хомофобија и од кога датира тој поим и која е неговата појава, како психолог де).

Зошто тебе ти сметаат овие вторите?

На сила убавина не бидува.

На сила имаш и рамковен договор, ама соживот реално немаш.
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 10:51 ---

А оти не сте му дале поддршка до сега?

Кој, на пример тебе те спречил да му дадеш поддршка?

Абе ти што сакаш размислувај, ама ако ти отидеш и навредиш хомосексуалец, или твоето дете навреди дете на хомосексуалец, тебе казна.
Јас сум алергична на религија и религиозни луѓе, па не одам да ги тепам на Велигден пред црква, и како што некому пречи геј парада, мене ми пречи јавно собирање поради религиозни причини.
Па никого не повредувам, ми пречи и си се тргам на страна.

Ма ти велам игри без граници, на кој начин ќе те загрози дилер на дрога кој му подава дрога на оној кој сака да купи доброволно? да легализираме наркоманија и дозволиме слободна продажба, на кој начин ќе те загрози некој кој сака да се убие, да легализираме еутаназија?, на кој начин ќе те загрози некој кој сака да има брак (доброволен) со 10 жени, да легализираме полигамија, значи покрај геј заедници, ќе имаме и слободна продажба на дрога, еутаназија, полигамија, зоофилија, инцест, малолетнички секс..... поооо а бе уше малце и мене ќе ме наговориш да лобирам за геј бракови !!
Доволно си интелегентен да знаеш на што мислев. На кој начин ќе те загрозел дилер со дрога?!
Ајде прочитај уште еднаш што напишав:
Јас мислам дека бев и повеќе од јасен кога кажав која е границата за мене. Ако некому е волја да прави нешто кое мене ми е нелогично, а притоа истото на ја спречува мојата волја и слобода, не прави штета и не повредува никого, немам причина зошто да го спречувам, дискриминирам или напаѓам.
И пак избегна одговор на кој начин ти се чуствуваш загрозен од тоа како некој си го живее животот па сметаш дека треба да ги осудуваш, затоа уште еднаш ќе те потсетам:
различноста на другите не ја сметам за закана се додека не ја ограничува и загрозува мојата и слободата на останатите. Дали овој став за тебе е погрешен и доколку е, зошто?

Абе ти што сакаш размислувај, ама ако ти отидеш и навредиш хомосексуалец, или твоето дете навреди дете на хомосексуалец, тебе казна.
Јас сум алергична на религија и религиозни луѓе, па не одам да ги тепам на Велигден пред црква, и како што некому пречи геј парада, мене ми пречи јавно собирање поради религиозни причини.
Па никого не повредувам, ми пречи и си се тргам на страна.

Не одговори целосно на прашањата, али нема везе;)

Никој не тепа хомосексуалци.

А геј парадата нека си ја прават у некој храм нели, соодветно како рлеигиозните, а не по улиците.

Разликата е што религиозните одат заради себе во храмовите, а геј парадата служи за се, само не за самите гејови. Голема разлика е.

http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_the_European_Union#State_laws

Од 27 земји членки на ЕУ, геј бракови имаат 6 држави
Од 27 земји членки на ЕУ геј унији имаат 16 земји

И велиш Македонија нема да влезе ако нема институција геј брак или унија?

Педероњ и Лезбачоњ никад нема да имаат гејоњ унији или бракој, додека е светото име на власт ВМРО.

А бе ЕУ нема да не силува за гејоњ бракој, ги заболе ниф за то.
Тие друг муабет ќе ни прат и со друго ќе не клецкаат.

е да, хомосексуалноста е добра настраност, овие другите не се....
Има добра настраност?

Не
Во брак каде брачните партнери се од ист пол не може да се роди дете, односно не може да изврши важна биолошка функција.
Интерес на сите е да се роди дете. Затоа тие што се родени со мана треба да ја сокријат својата мана и да се потрудат да имаат сексуален однос со спротивниот пол.
Најголем дел од хомосексуалците не се вистински хомосексуалци туку се „ преправаат “. Сум слушнал јавни изјави на ТВ, од такви, дека претходно имале контакти со спротивниот пол но подоцна престанале и се оријентирале на истиот пол.
Во овој случај се работи за „ болест “ - нервоза. Некое разочарувачко искуство ги натерало на преоријентација. И тоа лесно се лечи, затоа таквите треба да се лечат и да се убедат дека со друг партнер нема да имаат разочарувачко искуство.
На пример, можно некоја девојка, машкиот партнер, во некој претходен однос, да ја тепал, ја повредил или бил груб со неа и таа се одлучува на преориентација.
Или, можно некое момче да имало однос со жена која му се подсмевала, го понижувала, подценувала и слични работи и тоа е причината.
Во вакви случаи потребно е да поразговарат со пријател или психолог и се ќе се реши
Имаш и многу стрејт парови кој неможат да имаат дете, и тие ли се ненормални?
И не е секому од интерес да има дете, има многу брачни парови кој можат да имаат деца, но одлучиле да немаат од најразличлни причини.
А за ова дека некој станал хомосексуалец затоа што партнерот го разочарал.....стварно е смешно верувај. Како може да се разочараш и од тоа да почне да те привлекуваат припадници од твојот пол? Кој не бил разочаран? Ако тоа беше точно, хомосексуалноста ќе се ширеше побрзо и од сезонскиот грип.

Имаш и многу стрејт парови кој неможат да имаат дете, и тие ли се ненормални?
И не е секому од интерес да има дете, има многу брачни парови кој можат да имаат деца, но одлучиле да немаат од најразличлни причини.
А за ова дека некој станал хомосексуалец затоа што партнерот го разочарал.....стварно е смешно верувај. Како може да се разочараш и од тоа да почне да те привлекуваат припадници од твојот пол? Кој не бил разочаран? Ако тоа беше точно, хомосексуалноста ќе се ширеше побрзо и д сезонскиот грип.
Ипсо...тие стрејт шо немат деца од несакање се поболени в глата и ненормални, а тие стрејт шо немат деца од неможење, се со некоја болештиња на телото...
Едните од нив одат на доктор за помош, како со ин витро и слични рабоќе...другине, поболенине в гла, шо не сакет деца, не одет по доктори, заошо се в гла болни...како и педероњ.

Сеа, гејоњ можат да си прат шо сакет в кревет се додека не го изнесат на улица сите да ги гледет, ама претерват бе Ипсо, шо запнале со то парадите...ко демек, глејте не, ние се опашуеме в гз, и горди сме на то?
Па уште и бракокј ќе сакет, не мојт то така.

За послем да учат деца дека нишо не е ненормално на светов, и дека чичко Фрицл најпоќе си ги сакал децата!?

Шо не знам сите рипнале и припнале за то да им се дај на педероњ баркој ко и педероњ и стрејт немаат пари за леб ко шо треба, па се ќофтаат во Керфур од сабајлечки за да купат шо поќе црвени пиперки за ајвар од деветнајсе денари килоно, и то така неколкупати оти ѓо по петкила даале по пациент, пардон потрошувач.

Море и педероњ нема да се педероњ ако се има се за секој полно- рамно и лекој достапни.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom