♛ Shanghai Rolex Masters ♛ | 05.10. - 14.10.2012 |

Статус
Затворена за нови мислења.
federer.jpg

Sepak i Federer ima edna slaba strana , backhand :)

Sepak i Federer ima edna slaba strana , backhand :)

Не, со оглед на тоа дека е едно рачен, и колку истиот се форсира не е слаба страна, далеку од тоа, ова тврдење би го класифицирал како класичен мит.

Не, со оглед на тоа дека е едно рачен, и колку истиот се форсира не е слаба страна, далеку од тоа, ова тврдење би го класифицирал како класичен мит.

Без разлика каков е, сепак кој знае, ќе си го форсира на правилен начин и со оглед на условите, доколку топчето има голем отскок може да се реши лесно Федерер, ама зависи колку имаат трпение играчите да го форсираат тој удар па одеднаш да ја сменат страната кога најмалку ќе очекува Федерер.

Sepak koga go gledam kako igra , neizbezna e takva percepcija za backhand-ot. :)

Sepak koga go gledam kako igra , neizbezna e takva percepcija za backhand-ot. :)

Wimby 2012 вс Ноле и Мареј, 90% од поените му идеа на бекхенд, со бекхенд уствари ги победи :)

Без разлика каков е, сепак кој знае, ќе си го форсира на правилен начин и со оглед на условите, доколку топчето има голем отскок може да се реши лесно Федерер, ама зависи колку имаат трпение играчите да го форсираат тој удар па одеднаш да ја сменат страната кога најмалку ќе очекува Федерер.

Сите тенисери имаат слабости, Федерер има најмалце....ама да не идеме офтопик, за мене е најкомплетниот тенисер во историјата, гледате - пратите тенис, и ако тоа не го увидовте до сега, тогаш сте или заслепени фанови, или зборите за инат, трето нема.

^ Uspea nekako da se adaptira na taa igra sto ja forsiraat protivnicite , no sepak se' zavisi kolku ke istraat vo toa protivnicite .
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 13:03 ---
Сите тенисери имаат слабости, Федерер има најмалце....ама да не идеме офтопик, за мене е најкомплетниот тенисер во историјата, гледате - пратите тенис, и ако тоа не го увидовте до сега, тогаш сте или заслепени фанови, или зборите за инат, трето нема.

Federer za mene e teniser koj e blizu taa zamislena kompletnost. Sampras e totalna sprotivnost na primer a kolku tituli osvoi.

Мареј веќе доби жолт картон од Бардовци, го сметаат во оние од поризичната група, опасен е по околината.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom