Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Да се избањам и си легнувам...Дежурството на работа овој викенд ми се падна мене...Двата дена...Никој не те прашува дали можеш да издржиш...Дежурен си и крај...:sleep::sleep::sleep:

Не знам дали да гејмам или да гледам серија.
1bhf.jpg

Др. К!

Минатата недела бев на една трибина- муабетот беа пост фестум реакциите, во врска со еден промотивен спот за геј парада, кој е многу лошо направен.
После 20тина минути укапирав, дека само јас и уште неколкумина сме хетеро. Атмосферата беше хушкачка, сите ЛБГТ не се натпросечно интелигентни, левичари, широкогледи...
За првпат имав онакво безвезно чувство дек сум малцинство меѓу нив и не ми беше убаво.
Поздрав Шкорпион со еден извонреден спот, овојпат од Црна Гора :)

Сакам да споделам нешто...

46302_450706654971676_1044504040_n.jpg

An anthropologist proposed a game to the kids in an African tribe. He put a basket full of fruit near a tree and told the kids that who ever got there first won the sweet fruits. When he told them to run they all took each others hands and ran together, then sat together enjoying their treats. When he asked them why they had run like that as one could have had all the fruits for himself they said: ''Ubuntu, how can one of us be happy if all the other ones are sad?''

Ubuntu in the Xhosa culture means: "I am because we are"
:cuc::cuc::cuc:
Кај нас ќе се испоубијат меѓу себе кој прв да стигне... т.е. што се лажам и јас никој нема да трча овде во цивилизираниов свет кој ти јаде овошје де... да беа хамбургер да ќе се испотепаат ама вака со овошје...:facepalm:
Инаку еве си јадам пуканки... чат-пат искачам малце на тераса да се надишам од свежиот воздух и мирисот на дожд... роска по малце... убаини...

Драга јас ја користам приликава(додека не биде избришан профилот) да ве известам дека сепак имав добри времиња со вас и тоа мислам на СИТЕ членови без разлика на религиозна, политичка или било каква припадност, сепак ако некој сум навредил намерно или не ја користам приликава да изразам извинување а ваше дали ќе простите или не ипак на крајот е ирелевантно прошка барам не за да ми помогне мене(бидејќи нема) туку на оние кои биле на некој начин без разлика намерен или не навредени но бидете во едно 100% сигурни-не бил ЗЛОнамерен.

Д.
му пишувам на скајп на еден другар:
Ј: кај си бе педер бе, ти ибам мајката ти ибам, се живо и диво ти ибам. се изгуби те немам видено 10000 г.?!!!
(после 5 мин)
Д: Иван е во продавница ќе се врати за пола саат, овде мајка му е. ако е нешто итно да му се јавам или ти јави му....
:eek::eek::eek:
е си реков сега од мене погупаво детиште нема. секој ден ја гледам женава, сега си викам како ќе и се испулам во лице, таа ме мисли како културен, воспитан, ваков-таков, а ја поглуп не можев да излезам. плус таа ми е матична на забно. бруки :facepalm:
после ни вратив нешто, ни пишав нешто и туку по 6-7мин пак ми пишува:
Д. абе ајде не биди пи*ка, не ќути знам дека си таму. ја сум, не е мама те ду*ам да видам што ќе речеш :гик:
meme-angry_00283374.jpg

Mini heart attack

п.с. денеска стварно убаво си поминав. чист воздух, планина, луѓе и места што ги немав видено 9-10 месеци. :) убавини Драга не се опишува.
колку само планинскиот и селскиот воздух опушта.
знам дека треба почесто да го посетувам ова место, ама немам време.

Драга јас ја користам приликава(додека не биде избришан профилот) да ве известам дека сепак имав добри времиња со вас и тоа мислам на СИТЕ членови без разлика на религиозна, политичка или било каква припадност, сепак ако некој сум навредил намерно или не ја користам приликава да изразам извинување а ваше дали ќе простите или не ипак на крајот е ирелевантно прошка барам не за да ми помогне мене(бидејќи нема) туку на оние кои биле на некој начин без разлика намерен или не навредени но бидете во едно 100% сигурни-не бил ЗЛОнамерен.
Peace my brother...

Драга Кајгано...
Денеска е посебен ден, денеска со мојата љубов Anne Boleyn правиме две години и единајсе месеци, шо значи наредниот месец ќе направиме три години!!Ејј како вчера да беше...:love: Незнам шо друго да кажам, освен дека ја сакам од дното на душата :love:
Поздрав :)

срцке,

Се повеќе се обидувам да уживам во моето лудило, но тешко ми оди, дијагнозава е a hell of a предизвик.

Драга Кајгано...
Денеска е посебен ден, денеска со мојата љубов правиме две години и единајсе месеци, шо значи наредниот месец ќе направиме три години!!Ејј како вчера да беше...:love: Незнам шо друго да кажам, освен дека ја сакам од дното на душата :love:
Поздрав :)

Ние денес година и 11 месеци. :P
Ај честито нека вие :D

Шубав ден со глуп крај. На чат кај 8:30 ми пишува братучед ми, абе брат да не ви се пија денеска? А искрено ми се пијаше, па дадов потврден одговор. 21:30 бидете кај споменикот на Ченто.
Купивме се, ги преместивме сите клупи од паркот под кровот на ново изградената локална самоуправа бидејќи врнеше, милина. Црно со сокче, убо си поминавме. Си направивме едно 15 души топла атмосфера. И ајде решивме да си одиме со женскава, од реклами да фатиме такси.На далечина од околу 60тина метри забележав како чупе преминува улуца, и црвена кола помина и со чошот го собра онака. Во моментот спрема ударот видов дека не е ништо озбилно, но грда слика во секој случај. Женскава ми вика шо е шо се случи, и викам вака и вака, сигурно ништо сериозно. За некои 5 секунди стана чупево. Од колата излегоа средновековни мажи кои изгледаа доста испаничено, а оваа камен пијана не знај кај тера им кара мајки шајки, демек полиција че викни и така натака. Од зад неа идат 3-4 пичлеменца кои едвај одеа, барем така изгледаа демек се очукале (пример и јас бев и сум уште подочукан па не се клајнам ко некоја тажна врба) и зедоа да се тепаат со овие луѓево, кои очигледно беа исплашени од веќе стореното. Мајчинава уште толку си зема сила, се курчи се онади. Врнеше прилично многу. Во тој момент посакав да појдам до количето, да ги извадам табличките без да ме забележат уфилманите души, да ги оставам на задното седиште и да им речам на постариве чоечиња, терајте луѓе, ку...oт можат да ви јадат сега. Али ајде нивна работа.
Муабетов ми е дека јас ја сакам државава претерано многу, градот исто, но народов во него смрди се повеќе и повеќе. Никаква култура, никаков почит, сето како да е мавнато в крило. Имаше еден филм God Bless America, чоечево со пушка им еба мамата на сите што го нервираа. Некако така би требало да се постапи (не толку крвнички со гнидиве кои цицаат од општествово). Многу несекојдневни настани, ко на Труман Шоу да сум у пм, а шубав беше денов..........

ДК
инспириран од еден претходен пост за Африка,се сетив на ова:
Every morning in Africa,a gazelle wakes up.It knows it must run faster than the fastest lion or it will be killed. Every morning a lions wakes up. It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle: when the sun comes up, you'd better be running

ете баш така јас станав сабајле и после ништо не праев,цел ден во лежење ми помина и сега ќе спијам.
over and out.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom