Масони

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Момак,се глеа дека има потенцијал у тебе ама има и граничник кој ако не го тргнеш ке си ограничен ко веспа што иде макс 50км/ч.
Види Federal reserve во чија сопственост е,како функционира и пресметај после колку камата земаат од САД годишно. за други приходи нема ни да праам муабет. после спореди ги со твоите 25 милрд долари.
За разлика од веќе раширените митови ,Федералните резерви не се во сопственост на Ротшилд и компанија.Има инвестициски фондови гиганти кои имаат удел во Федерални резерви (арно ама тие работат за милиони инвеститори ,секако и за свој удел и џеб) ,поентата ми е 500 милијарди се премногу ,а сигурно дека теоријата за Федералните резерви како сопственост на Ротшилд и компанија не држи место.Повеќе инвестициски фондови се кои прават пари преку ФЕД и работат за сметка на многу инвеститори и мал број среќни шерхолдери :)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
За разлика од веќе раширените митови ,Федералните резерви не се во сопственост на Ротшилд и компанија.Има инвестициски фондови гиганти кои имаат удел во Федерални резерви (арно ама тие работат за милиони инвеститори ,секако и за свој удел и џеб) ,поентата ми е 500 милијарди се премногу ,а сигурно дека теоријата за Федералните резерви како сопственост на Ротшилд и компанија не држи место.Повеќе инвестициски фондови се кои прават пари преку ФЕД и работат за сметка на многу инвеститори и мал број среќни шерхолдери :)
Пак избегаваш да одговориш на прашање,во чива сопственост е тогаш ако не на Ротшилд и компанија? На кој принцип работи? Одговори прво па ке правиме муабет после.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Пак избегаваш да одговориш на прашање,во чива сопственост е тогаш ако не на Ротшилд и компанија? На кој принцип работи? Одговори прво па ке правиме муабет после.
Веќе одговорив ,на голем број инвестициски гиганти како Беркшир Хетхавај ,Гринлајт капитал,Бриџвотер Асошиејтс ,Аполо менаџмент и многу други .

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Веќе одговорив ,на голем број инвестициски гиганти како Беркшир Хетхавај ,Гринлајт капитал,Бриџвотер Асошиејтс ,Аполо менаџмент и многу други .
Дете тебе и Ротшилд да те фати за уво и да ти каже дека фед рес е негово ти пак ке најдеш нешто да измишљаваш.

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Се надевам дека не мислиш лично за мене дека јас омаловажувам некого .
Kingdavid - се разбира дека не(y). Одамна си го имаме муабетот со тебе, никогаш до сега не си омаловажил никого во ниту една дискусија.
Само го искажав моето мислење бидејќи видов дека го поддржуваш и го учиш како момчето да одговара на провокации, а нели масоните треба да бидат изградени духовни луѓе , а не да не ги знаат и применуваат најосновните начела на однесување....
Кого поддржувам, не те разбрав...? Единствено му дадов совет да не биде арогантен...

Но да не бегаме од темата, имам едно прашање до тебе Зидарски, ако може да ми одговориш:

Ти си Православен Христијанин и посетуваш Православна Црква во Торонто, па ме интересира како реагираат свештениците на фактот дека си масон ? Дали имаш негативни искуства било од свештениците или од мирјаните ?

Поздрав до тебе !
До сега немам негативно искуство. Сум имал доста разговори и со свештениците и со владиката (не на тема масонерија - генерално, за религија итн.), никогаш никој не ми пререкол нешто во врска со масонеријата (носам значка и прстен, така што знаат). Што мислат лично - не би знаел да ти кажам.
Биди ми поздравен.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Дете тебе и Ротшилд да те фати за уво и да ти каже дека фед рес е негово ти пак ке најдеш нешто да измишљаваш.
Јас ти кажав како е реалната состојба ,а ти верувај во што сакаш тоа е твое право .Друго Ротшилд и да ме фати за уво и да ми каже дека е негово ќе ме излаже :) .Значи подобро раководителите на инвестициските гиганти да ме фатат за уво и да ми кажат :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Друго да не ја загадуваме темата со глупости ,темата е Масони а не Ротшилд.Каква врска има Масонерија и Ротшилд?
--- надополнето: 3 септември 2012 во 11:41 ---
Ајде вие како поупатени од мене кажете ми ја конекцијата Ротшилд-Масонерија?.Наместо да оставиме од луѓето кои можат подобро да објаснат да зборуваат,ние мешаме баби и жаби .Ротшилд и Масонерија -нема врска :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ајде вие како поупатени од мене кажете ми ја конекцијата Ротшилд-Масонерија?.Наместо да оставиме од луѓето кои можат подобро да објаснат да зборуваат,ние мешаме баби и жаби .Ротшилд и Масонерија -нема врска :)
Rothschild-Red Shield
Rot=red...црвено, доаѓа од Rot на германски црвено
Црвениот штит на масоните би било, темпларскиот штит :)
Има тука и ротвајлер и други срања....ама не се битни.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Rothschild-Red Shield
Rot=red...црвено, доаѓа од Rot на германски црвено
Црвениот штит на масоните би било, темпларскиот штит :)
Има тука и ротвајлер и други срања....ама не се битни.
Неблагодарно би било да нагаѓаме сепак треба да земеме во предвид дека конспиративните теории се сепак само теории :).Не постои ништо потврдено ,можеме до бескрај да дебатираме со ,,факти '' .

Член од
26 март 2010
Мислења
132
Поени од реакции
24
Едно прашање до Зидарски ако може да ми одговори :

Дали масоните во Македонија ги прославуваат двата празника на Св. Јован (зимски и летен ) и дали на истите датуми како што прават на Запад или по Јулијанскиот календар ? Поздрав !

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Навистина не знам - треба да проверам.
Во Канада на пример (поточно во Онтарио) - не ги одбележуваме по посебен начин двата празника. Официјално - не се водат како празници за масонеријата тука.

Член од
26 март 2010
Мислења
132
Поени од реакции
24
Благодарам на одговорот Зидарски . Доколку дознаеш за тоа и доколку не е тајна би сакал да го знам тој податок.

Биди поздравен и Господ нека е со тебе (y)

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Тајната пештера Zedekiah, е местото каде се одржува годишниот собир на масоните од светот. Се наоѓа 230 метри под стариот град на Ерусалим. Се тврди дека со децении оваа пештера е ,,свето,, место за Масоните.
На влезот на пештерата во која се одржуваат “масонски средби” навистина има голема железна табла со ознака “Сала на слободните зидари.” – како себе се нарекуваат масоните.
На таванот на пештерата може да се видат знаци на Масоните и хебрејска азбука. Ова докажува дека еднаш годишно тука во најголема тајност се собираат неколку стотици Масони од целиот свет.
Oна што е интересно е што оваа пештера е отворена за посетители преку целата година – освен во еден ден. Еден ден во годината нејзините врати се затворени за љубопитните туристи, бидејќи тоа е денот кога тука се масоните. За да се зачува тајноста, Масоните го менуваат датумот на собранието, и денот на нивниот состанок се менува од година во година.
Чуварот на пештерата, кој не сакаше да го открие идентитетот, потврди дека Масоните последен пат биле тука во средината на март. Тој тврди дека на средбата имало околу 200 Масони од целиот свет.
Зошто Масоните имаат интерес токму за оваа пештера? Одговорот е во еден стар еврејски запис.
Во Новиот Завет се вели дека “цар Соломон првото свето еврејски место за молење го изградил со камен од оваа пештера. Се претпоставува дека пештерата, која се споменува во Новиот Завет, е токму оваа.
Се верува и дека еврејскиот цар со месеци се криел во оваа пештера на вавилонскиот цар Nabukadnezar.
Пештерата случајно ја открил американскиот археолог Џејмс Тарнер во 1854.
За време на периодот на Отоманската империја не било дозволено да се отвори пештера, па дури во 1967, по шестдневната војна, Израел ја отвори пештера за посети.
Пештерата, чија површина е 9.000 квадратни метри, ширка е 100 метри. Висината се движи од четири до 15 метри, пренесува Анадолија.
512620334021846e6389.jpg
1.1213218120.zedekiahxs-cave.jpg
thumb.ashx.jpg

Извор

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
“Тајната“ пештера за која имаме извештај и кај се` се наоѓаат камчињата...

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Ќе има светски собир сега во Белград на Масоните,Од 15-17 октомври.

Kajgana Shop

На врв Bottom