Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Свеста е единственото нешто што можеш да знаеш дека постои, и знаеш дека е така... функционалистите користат циркуларна логика да ја оспорат, ама ајт... џабе е тоа кога размислуваш механички, не го ни мирисаш проблемот...него онтопик, за тоа мислев е темата, креаторот.

Не знам што воопшто го меша господ, кога аргументите му се смешни, ништо поверодостојни научно ниту од библијата или било која света книга. Единствената логика тука е да се вмеша религија за повеќе да му се продава книгата, што е стварно ниско за научник. Еве ти ја беспрекорната логика на Хокинг: Because there is a law such as gravity, the universe can and will create itself from nothing.“ :facepalm:
Не знам. Ти знаеш.Ти си свесниот.
Пак ќе ти кажам, изволте линковите да видиш дали цел живот Хокинг го поминал во џаболебарење. Инаку, да цитатот е глупост. Или барем не го разбирам. Али тоа не беше темата на разговор.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Не е работата дали е таков или оваков, туку дали постои.
Па ти постоиш ли?
Според ова моево кажаното, ти си деистички расположен во истражувањето на својот дух, свест или како сакаш викај си го тој дел од тебе, а пантеист во однос на истражување на надворешниот свет.
Бог :) Мајката...

Некој суфи ќе ти рече, ете оној лист на дрвото се помрдна, го виде Богот?
Ти што ќе кажеш?
Абе ајде тоа е ветер... тоа е струење на воздух од поголема кон помала густина итн итн...
И тој ќе ти рече, да де, тоа и јас го велам... :)

И кога видиш, бесцелно тегавење не е на добро.
Ајде, имај убава ноќ под ѕвезденото небо на Нуит (y)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па ти постоиш ли?
Според ова моево кажаното, ти си деистички расположен во истражувањето на својот дух, свест или како сакаш викај си го тој дел од тебе, а пантеист во однос на истражување на надворешниот свет.
Бог :) Мајката...

Некој суфи ќе ти рече, ете оној лист на дрвото се помрдна, го виде Богот?
Ти што ќе кажеш?
Абе ајде тоа е ветер... тоа е струење на воздух од поголема кон помала густина итн итн...
И тој ќе ти рече, да де, тоа и јас го велам... :)

И кога видиш, бесцелно тегавење не е на добро.
Ајде, имај убава ноќ под ѕвезденото небо на Нуит (y)
Абе одговори еднаш на некое прашање.....јасно ми е за суфите, Јахве тој што му диктираше на Мојсеј(Акенатон) постои ли?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Не смеам да ти кажам дали постои или не било каков двигател кој што управува со Земјата...

П.С.
Еврејскиот симбол за бог не е еднаков симбол со египетските иницијаторски мистерии и симболи ... Но треба малку да почнеш да студираш за овие теми, не да ми велиш „јасно ми е“, кога се гледа дека не ти е јасно (теории на заговор не даваат ништо да ти биде јасно, само интересно).

Еврејскиот бог доаѓа од почудно место, далеку и далеку од твоите Анунаки и другите Вавилонски крвави лево-ориетнирани ритуали...
Ама ти треба да намалиш со http://www.bibliotecapleyades.net :D

Олабави и научи да ме читаш, не да ми велиш „Хептаграм, не си одговорил“. Не сме тука од пред 5 дена... се знаеме...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не смеам да ти кажам дали постои или не било каков двигател кој што управува со Земјата...

П.С.
Еврејскиот симбол за бог не е еднаков симбол со египетските иницијаторски мистерии и симболи ... Но треба малку да почнеш да студираш за овие теми, не да ми велиш „јасно ми е“, кога се гледа дека не ти е јасно (теории на заговор не даваат ништо да ти биде јасно, само интересно).

Еврејскиот бог доаѓа од почудно место, далеку и далеку од твоите Анунаки и другите Вавилонски крвави лево-ориетнирани ритуали...
Ама ти треба да намалиш со http://www.bibliotecapleyades.net :D

Олабави и научи да ме читаш, не да ми велиш „Хептаграм, не си одговорил“. Не сме тука од пред 5 дена... се знаеме...
Ма нервоза бе :)

Зошто не смееш да кажеш за управителот?
И за јахве, кога веќе спомна....од кај доаѓа?

П.С. Сам си ја наметна оваа ситуација ти , кој те тераше да се мешаш :D . А сега ме направи љубопитен, како да не те потпрашам? Тоа е во крвта на секој човек, да праша и да очекува одговор кога веќе се нафрлаат некои работи.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 15:42 ---
Од кај знаеш?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Од кај знаеш?

Па истиот муабет го тераш.

Откај знаеш каде треба да и го бутнеш на девојка ти?

Не е важно јас откај знам. Потруди с е и ти да дојдеш до истото сознание. Ама изоди го сам патот.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па истиот муабет го тераш.

Откај знаеш каде треба да и го бутнеш на девојка ти?

Не е важно јас откај знам. Потруди с е и ти да дојдеш до истото сознание. Ама изоди го сам патот.
Што бладаш бе другар?
Ако нешто знаеш кажи си го, ако не следи си ја дискусијата и научи. Катастрофа си у задње време со овие твои бош муабети.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Што бладаш бе другар?
Ако нешто знаеш кажи си го, ако не следи си ја дискусијата и научи. Катастрофа си у задње време со овие твои бош муабети.
Море ти си катастрофа.

Ја сум си истиот:P

Праша дали постои Јахве кој му диктирал на Мојсеј.

Ти одговорив ДА ПОСТОИ.

Праша откај знам.

ТИ одговорив сликовито, како знам, и т еупатив сам да си го пронајдеш одговорот, оти за оваа работа помош е излишна и недобредојдена, исто како у мојот лсиковит пример.

Капираш?

п.с. Дај друго прашање.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Море ти си катастрофа.

Ја сум си истиот:P

Праша дали постои Јахве кој му диктирал на Мојсеј.

Ти одговорив ДА ПОСТОИ.

Праша откај знам.

ТИ одговорив сликовито, како знам, и т еупатив сам да си го пронајдеш одговорот, оти за оваа работа помош е излишна и недобредојдена, исто како у мојот лсиковит пример.

Капираш?

п.с. Дај друго прашање.
Батали, не се потребни твоите сликовити одговори.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не глуми лудило друже, ни знаеш кој е Јахве ни па сликовито да го прикажеш.
Не ја припишувај својата душевна состојба на другите.

Ако ти не знаеш кој е ЈАхве, тоа е товј проблем.

Ако ни сликовито не ти е јасен патот, тогаш нема никогаш да го спознаеш тој што го бараш.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не ја припишувај својата душевна состојба на другите.

Ако ти не знаеш кој е ЈАхве, тоа е товј проблем.

Ако ни сликовито не ти е јасен патот, тогаш нема никогаш да го спознаеш тој што го бараш.
Ок, само не глуми лудило ти, иако знам дека имаш проблем.....ама не те трпи секој, треба да ти е јасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom