OSHO

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Прво ефзорцизмите, после се друго :)
да да и за него најпосебна покана ќе има...
Па генерално позитивен, им се допаднаа техниките. Меѓутоа како што вели поговорката, секое чудо за три дена, лека полека се изгуби интересот. Многу е тешко да се најдат луѓе со длабока мотивација и посветеност за вакви ствари, од било кој мастер, не само Ошо. Интересено е што ова се дешава скоро секаде и на други места од други организации и учители каде што сум пошол. Ги лапа општеството луѓево, како ситни рипки :cautious:
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 21:47 ---
Се извинувам, нов сум тука. Пошо Ошо е темава, мислем дека на секој ќе го заинтересира нашиов муабет...ако е проблем тогаш на inbox
Абе види сега... јас не ги негирам техниките на Ошо... ама во денешново општество треба многу интелигентно да се пристапи... оти секој човек не ќе му биде пример кундалини техниката прикладна... можда ќе мора да менува многу нешта во самата техника или можда сосема друга ќе му одговоара... ме сваќаш што сакам да кажам...

Член од
17 јуни 2011
Мислења
11
Поени од реакции
11
D
да да и за него најпосебна покана ќе има...

Абе види сега... јас не ги негирам техниките на Ошо... ама во денешново општество треба многу интелигентно да се пристапи... оти секој човек не ќе му биде пример кундалини техниката прикладна... можда ќе мора да менува многу нешта во самата техника или можда сосема друга ќе му одговоара... ме сваќаш што сакам да кажам...
Да да, тоа е индивидуално на кого му е прикладна. Затоа битно е прво да им се понуди избор на луѓето, па тие нека бираат. Ако може во Бугарија, Србија, Германија да има места за практикување Ошо техники, може и кај нас, како надарен народ за вакви ствари :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И до групни медитации ли стигнавте:confused::eek:

Викнете и некое девојче на медитациите, колку да не забегате и застраните.

Bodhidharma тоа што ме интересира си прашувам.

А тука си кажав што мислам за ОШО и неговите (не)дела.:P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
D
Да да, тоа е индивидуално на кого му е прикладна. Затоа битно е прво да им се понуди избор на луѓето, па тие нека бираат. Ако може во Бугарија, Србија, Германија да има места за практикување Ошо техники, може и кај нас, како надарен народ за вакви ствари :)
Да ама треба за почеток и луѓе што имаат некакво било какво искуство... не дека е ептен битно туку ради да можат да дадат правец и информации што како... па секој да си види после тоа за себе... Ама не би отварал јас таков центар сега... можда пред година дена би се нафатил ама сега не... ако би отворил би направил центар(ке се вика... Живото е игра... или нешто слично) каде нема да има никаква хиреархија на повиско или пониско... ке се практикуваат многу техники... и ќе се експериментира на веќе постоечките и на нови се разбира... нешто ко фристајл да биде... и да служи за да им се наговести на луѓето еден свесен апроуч кон живото... дека е битен моментот да се живее тотално со целосен интензитет...
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 22:12 ---
И до групни медитации ли стигнавте:confused::eek:

Викнете и некое девојче на медитациите, колку да не забегате и застраните.

Bodhidharma тоа што ме интересира си прашувам.

А тука си кажав што мислам за ОШО и неговите (не)дела.:P
Абе не се секирај се ке има и девојчиња... и јапанки и африканки и бели и црвени... се само ти дојди...(y)

Член од
17 јуни 2011
Мислења
11
Поени од реакции
11
Да ама треба за почеток и луѓе што имаат некакво било какво искуство... не дека е ептен битно туку ради да можат да дадат правец и информации што како... па секој да си види после тоа за себе... Ама не би отварал јас таков центар сега... можда пред година дена би се нафатил ама сега не... ако би отворил би направил центар(ке се вика... Живото е игра... или нешто слично) каде нема да има никаква хиреархија на повиско или пониско... ке се практикуваат многу техники... и ќе се експериментира на веќе постоечките и на нови се разбира... нешто ко фристајл да биде... и да служи за да им се наговести на луѓето еден свесен апроуч кон живото... дека е битен моментот да се живее тотално со целосен интензитет...
Па баш тоа и мене ми е идејата :).

А да, без девојчина не ни почнуваме, тие ќе ни бидат главна мотивација и движечка сила :cool:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ај ем анкилабл бе. Нишо не ме убија мене.
Ни куршум ни сабја. Ај вок вит Џизс.

As I walk through the valley of the shadow of death I fear no evil for He is with me.

Ali ke dojdam, ako ne bar za japankite i indijankite

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Изгледа не, пошо не станува збор за отварање ашрам, туку место за медитирање, без разлика од кој извор доаѓа техниката.
Ова го лажеш само за да не мора да го убијаш...:D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Замисли да продолжев да го читам и да станев како тебе:DАрно сум направил,браво за мене:)
Требе уште боб да јадеш за да станеш како мене
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 16:38 ---
Ок ќе дојдам :)
Леле мори мајко.....неле нејкеше да тролаш на темава....
Со тоа само ја докажуваш мојата теотија дека немаме едно ЕГО... денес збориме едно , утре друго...
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 18:17 ---
Нас сфе не интересира.
Ама, (при)бидејќи не го почитувам ОШО, нема да ве смарам и да ви постирам тука веќе.
Ко шо имам џентлменски договор со Боди за другана тема, освен кога морам да просерамз а Ѓурџиев, глупиот ерменскогрчки грузин.
Гледам напредок кај тебе...си научил правилно да го изговараш....:pos:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Еј Гурџи( Gurdjieff )... ако правиме центар за медитација тебе те ставаме за boss, прифаќаш...?:D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Еј Гурџи( Gurdjieff )... ако правиме центар за медитација тебе те ставаме за boss, прифаќаш...?:D
Брат, јас таа идеја ја имав пред 10г,....само за малку ќе ме направеа улав....:pos:
Ќе ти кажам една случка....стара е , пред 13г.
Ги „давам“ јас другарите со прашања...дали човекот може да биде среќен 24ч, зошто птиците пеат, зошто не мачат мислите...итн..итн..едноставно им скиснав и почнаа да ми викат да не досадувам.
Одиме на викент, покрај една река, и намерно поканив една професорка по психологија да дојде со нас. Жената струцњак во нејната професија, мислам дека е и главна во нејната област во источна Мак.
Почнав на само да ја прашувам истите прашања како и на другарите, да видам каков одговор ќе ми даде. За пола саат сите другари седнаа на маса да слушаат. Жената паметна и ми вели...јас за ова земам пари, повели во ординација, и ми дава визит картичка.
Јас почнав да се смеам.....и велам на другарите.....абе јас ова џабе ви го давав пред некој ден, а вие ми се смеевте...ајде сега кај неа во ординација и да платите за да добиете одговор.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И нас не давиш...а ти не си за ординација, за во гумена соба си во Д. Хисар.

Kajgana Shop

На врв Bottom