Лапсус де, спиреа, спериа, врат и шија.
Знам дека ја има, ама во специфично с'стајание сум за акање по планини, барем уште четири месеци мин.
Ако си од СКопје, побарај во Билна аптека, кај ЗОИЛ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лапсус де, спиреа, спериа, врат и шија.
Знам дека ја има, ама во специфично с'стајание сум за акање по планини, барем уште четири месеци мин.
Од друга страна ако гледаме на потрошувачката на кафетин и аналгин до сега требаше народов да нема ниту желудник ниту црн дроб. Значи се е индивидуално и ништо не треба да се користи во претерана мера.
Кафетинот во никој случај не треба да се користи за изнемоштеност како што го употребувал членот што ја отвори темава.
А што пиша тоа за растворање на кафетинот па вриење и та
ка натаму, верувај не знаеш на што се се спремни луѓево.
Познавам луѓе кои од кафетин колд го извлекуваа декстрометорфан во домашни лаборатории
Тродон акни нема 10 саати сигурно ни мал прст да те заболи.![]()
Не знам докторски зашто ама аналгинот може да предизвика и алергија. Аспиринот не им го даваат на оние со проширени капилари (што си имаат проблем со крварење од нос на пример) посебно ако имаат чир во желудник. Останува кафетинот кој велат прави проблем со срцето, барем кај постарите. На крај не останува ништо за болка. Чаре? Има некоја тревка против болка?
Не би се сложил, не помага ниту за забоболоки ниту пак за главоболки, нормално мислам на стандардна главоболка примарна употреба на трамадол хидрохлорид е постоперативни болки посебно при тешки повреди,
Мор, фала.
Билна аптека де, знам, ама кој бре ќе се клацка до таму. Ако сум у Центар.
А имаат кора од бела врба во прав?
Или екстракт од шалфија, беладона и хризантема?
Не би се сложил, не помага ниту за забоболоки ниту пак за главоболки, нормално мислам на стандардна главоболка примарна употреба на трамадол хидрохлорид е постоперативни болки посебно при тешки повреди, операции од кила, болки поради оштетен нерв се до пациенти кои се во терминална фаза, но те цитирав кога веќе го спомна да не заборавиме дека има антидепресивни дејства благи нормално така да имаше низа истражувања па не се знае можеби и ќе би антидепресант во иднина но најверојатно нема да биде исто дозирање од 100 па до максимални 400мг на ден што е многу ретко т.е и 100 мг ги "кинат" јаките постоперативни болки мислам дека како антидепресант се тестираа 5мг и 2мг но сеуште не е одобрен.
Мор, фала.
Билна аптека де, знам, ама кој бре ќе се клацка до таму. Ако сум у Центар.
А имаат кора од бела врба во прав?
Или екстракт од шалфија, беладона и хризантема?
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 23:49 ---
Хехехе, тродон бе.
Ич не помага.
За кур не го бива.
Ајс си знам најубо.
Само се чувстуваш така полуумртвено, ама битно болката си тера само неможеш да вриштиш ... ај ај ноу бин дер дан дет![]()
Полуумртвено?? Па јас почнав и на сестртите да им се пуштам со тоа чудоСамо се чувстуваш така полуумртвено, ама битно болката си тера само неможеш да вриштиш ... ај ај ноу бин дер дан дет![]()
Види сеа на крај краева ја не ни видов што инекција ми бапнаа, но болката помина за 3 мин. Може да ме излажале дека е тродон.... Ако ме разбираш што сакам да кажам.Кој штраф бе у месо и тродон, Гол курац на бициклу.
Кога не помогна на дваесдве метални, титаниумски шипчиња у една и една поголема со десет штрафа у друга, се то у коска и месо, не помага ни за заб ни за печење на глаучка од немиење.
Тродон е гол курац, а не ни успива барем, да не мислиш на јебена болка. Не знаете што е болка виеи среќни сте.
Море морфиум како помагал понекад.
Не зезај.А бе разбирам, или си мислел дека болело толкуа не болело
, ами помалку.
Јас не генерализирам, ама тродон во последно време е апче за малдешко џаначење, место за болки.
Море, мамката мрсна...најарно е кога ништо не боли, нели.
Ни тродон, ни кафетин, ни аналгин, ни чајче, само здравје и здравје, ебаго )![]()
Ќути бе, сеа ни кафетин, ни кодеин, ни тродон не помага.Не зезај.![]()
Види сеа на крај краева ја не ни видов што инекција ми бапнаа, но болката помина за 3 мин. Може да ме излажале дека е тродон.... Ако ме разбираш што сакам да кажам.
Само се чувстуваш така полуумртвено, ама битно болката си тера само неможеш да вриштиш ... ај ај ноу бин дер дан дет![]()