Кафетин - најдоброто апче од овие простори

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Лапсус де, спиреа, спериа, врат и шија.
Знам дека ја има, ама во специфично с'стајание сум за акање по планини, барем уште четири месеци мин.

Ако си од СКопје, побарај во Билна аптека, кај ЗОИЛ...

Од друга страна ако гледаме на потрошувачката на кафетин и аналгин до сега требаше народов да нема ниту желудник ниту црн дроб. Значи се е индивидуално и ништо не треба да се користи во претерана мера.

Точно така, само оправдана употреба на лекот во препорачани дози не е штетна а кога нема друг излез кафетинот навистина помага иако јас ретко имам главоболки но кога ги имам користам аналгин или налгесин а за забобол има поефикасни лекови мада и налгесин помага.

Кафетинот во никој случај не треба да се користи за изнемоштеност како што го употребувал членот што ја отвори темава.

Секако дека не, за изнемоштеност добредојден е мед и лимон, може емергетски пијалок но подобра опција е нескафе со чоколадно млеко во никој случај за изнемоштеност бидејќи се граничи со злоупотреба, имајте предвид кафетин не е препорачан за лица под 16 а кодеин 10мг не е ништо страшно(бидејќи примарна намена му е антитусик) иако е опијат па кај некои лица дава и позитривен тест на опиум/хероин во ретки случаи и секако не смеете над 3 таблети дневно а пак наеднаш никако, не дека ќе ве убие ама ќе ве направи хај но тоа не е добро т.е е злоупотреба.

А што пиша тоа за растворање на кафетинот па вриење и та
ка натаму, верувај не знаеш на што се се спремни луѓево.

Мхх неазнам за таков случај да е некој толку улав да шиба растворен кафетин, најверојатно е помешано со кодеин фосфат од 30 мг и на крај краеви дури и перорален раствор не е за IV а камо ли таблета.

Познавам луѓе кои од кафетин колд го извлекуваа декстрометорфан во домашни лаборатории

Импровизирани но не е нелегален декстроморфанот а имајќи предвид дека го злоупотребуваат и подобро е да прават така отколку да клукаат па да биде организмот принуден да се оптеретува и со парацетамолот.

Тродон акни нема 10 саати сигурно ни мал прст да те заболи. ;)

Не би се сложил, не помага ниту за забоболоки ниту пак за главоболки, нормално мислам на стандардна главоболка примарна употреба на трамадол хидрохлорид е постоперативни болки посебно при тешки повреди, операции од кила, болки поради оштетен нерв се до пациенти кои се во терминална фаза, но те цитирав кога веќе го спомна да не заборавиме дека има антидепресивни дејства благи нормално така да имаше низа истражувања па не се знае можеби и ќе би антидепресант во иднина но најверојатно нема да биде исто дозирање од 100 па до максимални 400мг на ден што е многу ретко т.е и 100 мг ги "кинат" јаките постоперативни болки мислам дека како антидепресант се тестираа 5мг и 2мг но сеуште не е одобрен.
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 23:46 ---
Не знам докторски зашто ама аналгинот може да предизвика и алергија. Аспиринот не им го даваат на оние со проширени капилари (што си имаат проблем со крварење од нос на пример) посебно ако имаат чир во желудник. Останува кафетинот кој велат прави проблем со срцето, барем кај постарите. На крај не останува ништо за болка. Чаре? Има некоја тревка против болка?

многу фактори се господине но често виновници се и коагенсите.

Мор, фала.
Билна аптека де, знам, ама кој бре ќе се клацка до таму. Ако сум у Центар.
А имаат кора од бела врба во прав?
Или екстракт од шалфија, беладона и хризантема?
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 23:49 ---
Не би се сложил, не помага ниту за забоболоки ниту пак за главоболки, нормално мислам на стандардна главоболка примарна употреба на трамадол хидрохлорид е постоперативни болки посебно при тешки повреди,

Хехехе, тродон бе.
Ич не помага.
За кур не го бива.
Ајс си знам најубо.

Мор, фала.

Еј, екстракт од беладона... сигурно (ако се лажеме :))... тоа е, бре, забрането, заклучено, закатанчено, а сега веќе и никој не го продава како екстракт, колку знам јас, или ако може да се најде, е нелегално или полулегално...

За бела врба не знам, ама треба да знаеш дека сегашниве формулации на аспирин се значително подобри од салицилна киселина од врбата, тоа киселината буши желудник физички, додека кај новиве ацетилсалицилни (Аспирин, Андол, Кардиопирин...), со финти во составот се решени барем директните физички иритации на желудник...

Добра страна е, пак, тоа што кога се земаат како екстракт, самиот екстракт, т.е. другите состојки во него имаат одредена заштитна улога, но и тоа си има свои граници....

Со ум во глава ;)

Не би се сложил, не помага ниту за забоболоки ниту пак за главоболки, нормално мислам на стандардна главоболка примарна употреба на трамадол хидрохлорид е постоперативни болки посебно при тешки повреди, операции од кила, болки поради оштетен нерв се до пациенти кои се во терминална фаза, но те цитирав кога веќе го спомна да не заборавиме дека има антидепресивни дејства благи нормално така да имаше низа истражувања па не се знае можеби и ќе би антидепресант во иднина но најверојатно нема да биде исто дозирање од 100 па до максимални 400мг на ден што е многу ретко т.е и 100 мг ги "кинат" јаките постоперативни болки мислам дека како антидепресант се тестираа 5мг и 2мг но сеуште не е одобрен.

Е како може да не помага за забоболка а помага кај штраф кој е завртен во месо? Од лично искуство ти кажувам, незнам колку мг беше, но не помина ни 3 минути јас болка повеќе не осеќав дури и се расположив.

Мор, фала.
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 23:49 ---

Хехехе, тродон бе.
Ич не помага.
За кур не го бива.
Ајс си знам најубо.

Само се чувстуваш така полуумртвено, ама битно болката си тера само неможеш да вриштиш ... ај ај ноу бин дер дан дет :pipi:

Само се чувстуваш така полуумртвено, ама битно болката си тера само неможеш да вриштиш ... ај ај ноу бин дер дан дет :pipi:

Секој со својата болка... Ај, оди кажи му некому колку многу те боли заб, на пример...

Полуумртвено?? Па јас почнав и на сестртите да им се пуштам со тоа чудо :cool:

Беладона дека е отров и во мали количини, знам, ама мислев ако се друго има, можеби и ова.

А хризантема? немој да ми кажеш дека и од бела хризантема го напрајле нелегален?

Ќе треба сам да правам т.е. да се ебавам да изваам беладона и хризантема од цвејчина, мака, мака е то.

Знам за салицилната, ама бела рвба, знаеш дека нема проблем за желудник во нетермички обработена смеша.

Кој штраф бе у месо и тродон, Гол курац на бициклу.

Кога не помогна на дваесдве метални, титаниумски шипчиња у една и една поголема со десет штрафа у друга, се то у коска и месо, не помага ни за заб ни за печење на глаучка од немиење.

Тродон е гол курац, а не ни успива барем, да не мислиш на јебена болка. Не знаете што е болка вие :):) и среќни сте.

Море морфиум како помагал понекад.

Кој штраф бе у месо и тродон, Гол курац на бициклу.

Кога не помогна на дваесдве метални, титаниумски шипчиња у една и една поголема со десет штрафа у друга, се то у коска и месо, не помага ни за заб ни за печење на глаучка од немиење.

Тродон е гол курац, а не ни успива барем, да не мислиш на јебена болка. Не знаете што е болка вие :):) и среќни сте.

Море морфиум како помагал понекад.
Види сеа на крај краева ја не ни видов што инекција ми бапнаа, но болката помина за 3 мин. Може да ме излажале дека е тродон.... Ако ме разбираш што сакам да кажам.

А бе разбирам, или си мислел дека болело толку :):) а не болело :):), ами помалку.

Јас не генерализирам, ама тродон во последно време е апче за малдешко џаначење, место за болки.

Море, мамката мрсна...најарно е кога ништо не боли, нели.
Ни тродон, ни кафетин, ни аналгин, ни чајче, само здравје и здравје, ебаго ):)

А бе разбирам, или си мислел дека болело толку :):) а не болело :):), ами помалку.

Јас не генерализирам, ама тродон во последно време е апче за малдешко џаначење, место за болки.

Море, мамката мрсна...најарно е кога ништо не боли, нели.
Ни тродон, ни кафетин, ни аналгин, ни чајче, само здравје и здравје, ебаго ):)
Не зезај. :)

Види сеа на крај краева ја не ни видов што инекција ми бапнаа, но болката помина за 3 мин. Може да ме излажале дека е тродон.... Ако ме разбираш што сакам да кажам.

Штом е инјекција(интрамускулна најверојатно) ќе помине али пуштање и трчање по сестри на тродон е најнормална работа претпоставувам еуфорија, необјасниво добро расположение се само дел од сајд ефектите и добро е што си ги добил тие(има и страшни оти) и мило ми е што ти помогнал а и не си единствен кој имал ужасни болки.

Ако сакаш да бркаш болничари штом инекциите ти влијаеле така требало да побараш таблети или капсули претпоставувам ја знаеш логиката а таа е природна апсорпција т.е орално така да ќе достигне пик за еден ипол до два часа и на тој начин се избегнува тој сајд ефект-требало да им кажеш а ако сеуште имаш болки јаки и уште те малтретираат со игли пожали се дека ти предизвкува омалаксаност па ќе ти дадат таблета со продолжено ослободување или капсули бидејќи ужас е да те бодат нонстоп ако од Х причина имаш болки подолг временски период, но како што кажав за стандардната главоболка не помага или забобол, за забобол налгесин а ако е ЕПТЕН и не се трпи или лидокаин ќе потопиш чепкалка за ушињата и ќе го нанесеш на местото локално и нема потреба од минутиу туку за секунди ќе го снема забоболот но лидокаин само локално и само за забобол но само ако е претерано јака болката, ако не заболекс или налгесин гарант помагаат, исто така и заболекс помага инстантно и ако не помогне налгесин заболекс е втора опција и тој се нанесува како лидокаинот и има покрај анестетично и антимикробно и е слаб антимикотик така да е подобра опција од лидокаин.

А за главобол навистина првен е добро да пробате на природна база ако не помогне не мора да се лета по кафетин пробајте аналгин првен па налгесин е ако не бива тогаш ќе го викнете кафетинот на помош.

П.С НЕ ме нервираат напитоциве на алкалоид поточно кафетин колд макс како напиток со 1000мг парацетамол (кој содржи фенилефрин наместо псеудоефедрин) туку ме нервираат домаќинките кои на нивните 10 годишни деца, нивни чеда им даваат по 2 на ден-наместо прополис, мед и чај па макар ако треба парацетамол помалку брее овци едни ама со кој ќе се расправаш треба да расипеш односи вака кажи барем дека му штети на детето колку да знае...пу ме чудат но оние кои се полуписмени, бидејќи учена знае, проста ќе праша дури и учената ако не е запознаена ќе праша, АМА ПОЛУписмена не прашува и прави првен па после мисли, ете затоа на деците и заби и се испопажаа..ццц:facepalm:

Кафетин не го пијам и одбегнувам. Има кофеин а зебан ми е желудникот и одбегнувам метилксантини. Обичен парацетамол чист или ефферлаган го сакам повеќе.
Кафетин колд е ОК без кофеин е е сега има псеудоефедрин ама тоа мора за да го запре течењето на носот така да повеќе го поштувам.
Обичен Кафетин не го поштувам многу. Кафетин Колд е по добра работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom