Синус Пилонидалис | Sinus pilonidalis (внатрешни влакна)

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој искуство со ова? Го правеле некој операција? Искуства ве молам. Задоволни, незадоволни од тој што ви интервенирал. Препорачајте доктор. Латински израз sinus pilonidalis.

Правен сум пред неколку години од истото тоа.Премногу чекав,одолговлекував за операцијата па така завршив со целосна анестезија,колку порано извршат интервенција толку подобро за тебе.И немој некој да те врти дека можело од тоа од она да ти размине,те лаже

Правен сум пред неколку години од истото тоа.Премногу чекав,одолговлекував за операцијата па така завршив со целосна анестезија,колку порано извршат интервенција толку подобро за тебе.И немој некој да те врти дека можело од тоа од она да ти размине,те лаже
Јас кога приметив дека од тоа "топчето" ми тече гној одма го истискав. Го стискав неколку денови и веќе нема ниту капка гној, но сепак топчето си ја има задржано првобитната големина, воопшто не е сплавнато.

Јас кога приметив дека од тоа "топчето" ми тече гној одма го истискав. Го стискав неколку денови и веќе нема ниту капка гној, но сепак топчето си ја има задржано првобитната големина, воопшто не е сплавнато.

Ти кажувам од искуство дека нема да помине од ништо,да ти кажувам што све немам пробано луд ке ме направиш:) само ножот му е мајката.Добро е што си има створено синусни каналчиња па си истекува гнојта и не се задржува,ке се консилтираш со хирург тој ке ги рашири каналчињата за да се исцеди тоа па неколку дена под антибијотици и правец сала и ке ти олесни многу. Ке имаш мака некое време што е нормално ама ке биде решено засекогаш

УУУ ова е многу болно, братучет ми имаше. Во болница ко му го ваѓаа се тресеше цела зграда!

Аман бе, без анестезија?
скроз, го легнаа на маса, му ставија јод преку местото и со скалпер му направија рез. Има потреба да кажувам кои се "доктори" во тетовската болница?

скроз, го легнаа на маса, му ставија јод преку местото и со скалпер му направија рез. Има потреба да кажувам кои се "доктори" во тетовската болница?
Учени приучени, јасно ми е :)

Па нормално,ако немало формирано синусен канал од кај да излегува гнојта која се собира и притоа дојде со сериозно воспалување мора се сече без анестезија (на место кое е воспалено никад не се става анестезија)да не дојде до труење на крвта.
Тоа се има случено на пријател мој сечење без анестезија

Мене ме оперираше лилјана дамевска, во државна на пластична хирургија. Нема друг лек за тоа, мора операција. Инаку, ако не си чекал многу, нема ништо страшно во операцијата, нема да имаш некои компликации, а штом ти е со локална анестезија, тогаш немаш гајле, лесно ќе поминеш.

Па нормално,ако немало формирано синусен канал од кај да излегува гнојта која се собира и притоа дојде со сериозно воспалување мора се сече без анестезија (на место кое е воспалено никад не се става анестезија)да не дојде до труење на крвта.
Тоа се има случено на пријател мој сечење без анестезија
Општа можеш да си побараш. :)

Јас како што имам познавање несмее да се дава анестезија на ткива кој се воспалени.
Хмм епа може, ама ова го спомнав дека братучед ми имаше нешто слично вакво, не влакно ама од инекција од нестерилна игла му фати гној местото па му рекоа не може локална, општа ако сакаш, ама може бил поинаков случај :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom