Препорака за нов автомобил до 9000€

• Креатор на темата Креатор на темата miki002
  • Време на започнување Време на започнување
Луки, што возиш сега, ако не е тајна? Понатаму што би кажал за Алфа 156-ките конвертирани на плин, како оваа на пример http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=129123 (добро, таа сеуште нема вградено плин).
На почеток на оаа година (јануари-март) иста ваква алфа искрши 2-3 дуќани во Чаир кај стадионот,бензинската на макпетрол,драгстор Чаир.Алфата беше 70-80% оштетена.Ако мислиш да ја зимаш провери ја убаво да не е калемена или една сообраќајна,друга кола

На почеток на оаа година (јануари-март) иста ваква алфа искрши 2-3 дуќани во Чаир кај стадионот,бензинската на макпетрол,драгстор Чаир.Алфата беше 70-80% оштетена.Ако мислиш да ја зимаш провери ја убаво да не е калемена или една сообраќајна,друга кола
Хех, фала за предупредувањето. Сигурно нема да земам кола уште некој месец, веројатно не до крајот на годината... Сега за сега само гледам огласи, а овој оглас ми се виде посалам - во смисла дека е кола која што е наизглед поодржувана, но ете, се бидува :icon_lol:
--- надополнето: 28 септември 2012 во 01:18 ---
Ако си намислил 1.8 тс, поарно земи 2.0 тс (155 којна беа мислам) шом ќе ја возеш на плин.. И само гас до даска.....
Ма, ако можам (и ако најдам) би зел и 2.5 В6 со 190 КС - не верувам дека би минувал повеќе од 10,000 км годишно максимум, па се лажам дека малата километража би ги анулирала трошоците за гориво и поправки :icon_lol: А, имам и слушнато дека В6 моторите на Алфа се поиздржливи и потрајни од ТС моторите.

Хех, фала за предупредувањето. Сигурно нема да земам кола уште некој месец, веројатно не до крајот на годината... Сега за сега само гледам огласи, а овој оглас ми се виде посалам - во смисла дека е кола која што е наизглед поодржувана, но ете, се бидува :icon_lol:
--- надополнето: 28 септември 2012 во 01:18 ---
Ма, ако можам (и ако најдам) би зел и 2.5 В6 со 190 КС - не верувам дека би минувал повеќе од 10,000 км годишно максимум, па се лажам дека малата километража би ги анулирала трошоците за гориво и поправки :icon_lol: А, имам и слушнато дека В6 моторите на Алфа се поиздржливи и потрајни од ТС моторите.

Види ја и 166-ката,генерално алфите се издржливи возила,ја таква сакав,се имав и пари,и дозвола,најдов убава,ама не ми ја собира во гаражата мене,тоа е болката.И на крај земав Фиат.Здравје понатаму планирам една 147-ца JTD.

Види ја и 166-ката,генерално алфите се издржливи возила,ја таква сакав,се имав и пари,и дозвола,најдов убава,ама не ми ја собира во гаражата мене,тоа е болката.И на крај земав Фиат.Здравје понатаму планирам една 147-ца JTD.
О, дефинтивно, 166-ката е многу елегантна лимузина и еден од моите омилени дизајни (пред редизајнот, иако и редизајнираната верзија не е толку лоша). Проблемот е тоа што го наведе - големината - во скоро време не верувам дека би ми требала толкава кола, а и од моето скромно возачко искуство колку е поголема колата толку е помалку забавна за возење, иако е по правило поудобна и порафинирана. Но, ќе видиме - јас додека да купам можно е да дојде ред и 159-ките да ги заменат 156-ките на пазарот на половни возила, што и не би било толку лошо ;)

Бај д веј, денеска (т.е. вчера ќе му дојде) покрај мене со мала брзина пројде стара 156ка 2.0 ТС - каков само звук од 4-цилиндричен мотор... :vozbud:

!!!Potrebno mi e dobro mislenje ili preporaka!!!!
Odam za Germanija so eftinive letovi od 29oktomvri, a planiram da se vratam ili so
Mazda 6 Sport 2.0 CD

FR 03/2003

xxxx km
Diesel
100 kW (136 PS)
Manual gearbox

ili so

Audi A4 1.9 TDI

FR 11/2002
xxxx km
Diesel
74 kW (101 PS) {mozi i 136PS ako e...}
Manual gearbox

i ako nekoj veke donesol kolku pari od prilika go kosta mazdata i kolku audito... dali ima golema razlika vo carinata(davackite tuka vo MK) ???

ПРЕТХОДНО... ИМ БЛАГОДАРАМ НА ТИЕ ШТО ЌЕ ОДВОЈАТ ВРЕМЕ ЗА ДА МИ ОДГОВОРАТ ...

!!!Potrebno mi e dobro mislenje ili preporaka!!!!
Odam za Germanija so eftinive letovi od 29oktomvri, a planiram da se vratam ili so
Mazda 6 Sport 2.0 CD

FR 03/2003

xxxx km
Diesel
100 kW (136 PS)
Manual gearbox

ili so

Audi A4 1.9 TDI

FR 11/2002
xxxx km
Diesel
74 kW (101 PS) {mozi i 136PS ako e...}
Manual gearbox

i ako nekoj veke donesol kolku pari od prilika go kosta mazdata i kolku audito... dali ima golema razlika vo carinata(davackite tuka vo MK) ???

ПРЕТХОДНО... ИМ БЛАГОДАРАМ НА ТИЕ ШТО ЌЕ ОДВОЈАТ ВРЕМЕ ЗА ДА МИ ОДГОВОРАТ ...
Па не е некој тежок избор, А4ката, но, ова би важело ако прајме муабет за нова кола, стара кола е лотарија, не гледај модел, гледај која е позачувана. за царина не би требало да има голема разлика..

Па не е некој тежок избор, А4ката, но, ова би важело ако прајме муабет за нова кола, стара кола е лотарија, не гледај модел, гледај која е позачувана. за царина не би требало да има голема разлика..
Pa da ako zabeleza postari se 2002, 2003 godina... a toa deka audi zaradi delovi sto ima poeftini i poveke za nego ili koi se pricinite...zoasto Mazda vo germanija po prosek na defekti bile so najmalku imam informacii...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom