Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.656
Која глупост човече, ги таргетираат албанските корисници. Која е поентата на постоењето на фирмава ако отпочеток се отпишуваш од пазарот од најголемиот дел на корисниците.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
А бе кај е четвртиот да ти ебам, па за петти тука да се расправа.
WTI Macedonia треба(ше) да биде четвртиот оператор, имав прочитано и дека од АЕК го закупиле префиксот 073, но изгледа ништо од идејата за четврт оператор.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Е супер, тамам работа за една женска шо ми ги заеба документите со префрлањето од една во друга мрежа.Супер би се снашла таму.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
WTI Macedonia треба(ше) да биде четвртиот оператор, имав прочитано и дека од АЕК го закупиле префиксот 073, но изгледа ништо од идејата за четврт оператор.
Ovie nikad nema da profunkcioniraat, neserioznost do beskraj :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.527
Поени од реакции
22.180
На крај све е прашајне на квалитет и цена. Ако понудат поефтини цени а квалитетот им е на просечно ниво, ќе привлечат муштерии. Не знам како им се финансиите пошто мене ми е јасно дека на почеток ќе работат со загуба. ВИП едвај успеа после некоје време да биде во добивка па за овие ќе видиме.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.676
Поени од реакции
4.054
ajde zapocna 4tiot pa 5ti ot doajga na pat E .... pa i albanski samo ... c.c.c.c. pa toa ni vo kosovo ni vo albanija go ima operator samo za edna nacionalnost ....

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
На наши репетитори ќе работи или од албанија ќе се поврзува? :facepalm:

Еве јас да им предложам име: кечемоб. :LOL:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.458
Овие не можат да дадат подобри понуди од другине и сметам дека идат на карта национализам, што уопште не е за чудење. Не верувам дека ќе бидат многу полоши со цените, али доволно, за да Албанецот не добие впечаток дека некој го ограбува на сметка на вродениот национал-шовинизам.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Зошто сите оператори имат од сите националности, а фирмава by default сигурно ќе има само албански корисници?
Или мислиш патриотизмот ќе влезе во игра?
За тоа нема утка.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Затоа што, со самото тоа што тие го почнуваат бизнисот со името Албафон, тие самите почнуваат да си „играат“ со патриотизмот и сакаат да „ќарат“ корисници од албанска националност. Немам никаква аверзија кон албански бизниси, дури и сметам дека Албанците во многу сфери подобро го тераат бизнисот од Македонците - само го кажувам моето мислење за можните негативни реперкусии поради користењето на ова име... Едноставно, според мене, ова со името е осетлив стратешки потег кој може да им се врати како бумеранг.
Сериозен си ?
Дај размисли малку чисто и се сомневам дека на типовиве што го отвараат бизнисот дека им е дојдено до тоа да заработат, повеќе ми изгледа дека се отвара перална за пари.
Бензиските пумпи до сега беа само за ситните криминалци, со телефонски оператор милиони ќе перат без око да им трепне.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Заборавивте на колкав дел од Албанците им е "вбризгана" идеата за побратимство, заедно сме посилни, лојалност, да бидат едно цело...Ништо чудно да сакаат да ги фатат на таа фора, пошто знаат колку се жарат на било што под национална основа.

Член од
14 октомври 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1
Супер понуда има сега во мобилнава телефонија , не треба нов оператор. Треба нов оператор за фиксна интернет и телефонија. Овие што сега ги има се мизерија.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Четвртиот дојде,сега петтион го чекаме..и тоа shqipphone.
Ај да пуштиме некој предлози за имиња како потенцијални корисници:
Shqipphone или
T-phone (за да ги збунат со T-Home,а правото значење да е Tortaphone)
Kallaphone
Kallashphone
HPM (Hasan Prishtina Mobile)

А рекламен слоган ќе им е ...фача мрежа и на подрум!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom