Што ако има дете?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нели твојата теорија беше дека не треба да пробаме па нешто да знаеме што сакаме? Или на секоја тема различно:)
Немој жити се Принц, дај дете да ти родам аман да преполагам!
Роди му, па после ако те остаи, ја те зимам.

Туку сериозно. Ништо страшно дури и да се десило грешка у чекори и се одвоиле, оттуѓиле, па се развела.

Не бара те влакно у јајцето.

Нели, на другиот Принцов постулат:
ако е неодговорна, зарем ќе те прелаже дека е, за да ја земеш и после десет години да видиш дека си се заебал?
Јоктур, не иде така.
АКо е неодговорна, нема да ти се засвиѓа, ако е лејка, зарем по лејки се леташ? Или ако сакаш лејки, однак некане те чуди ништпо.
Сфаќаш штп сакам да кажам. Си ги бираме партнерите по наши мерила и избори.

Едноставно, ако те привлече нема утредента да ја земеш, ќе се запознаеш, некое време ќе искачате, се тоарате и и муабте прајте. Не мора тестови и тн.
Ќе видиш, ако не ти одговара, и да не е разведена и да нема деца, не ти одговара и крај.
А ако ти прилега, и седум да ги има, ќе ја сакаш и земеш. Ако си чоек, разбира се.

P

Princ

Гостин
Нели твојата теорија беше дека не треба да пробаме па нешто да знаеме што сакаме? Или на секоја тема различно:)
Уште на истиот став сум. Само велам да се биде екстремно внимателен во таа ситуација затоашто од кејф никој не се развел, и според мене е екстремно глупо кога се работи за индивидуални околности да се збори на куп. Ако веќе треба да вкусувам и пробувам, порадо би пробал со некоја невина 18 годишна отколку со некоја 35-40 годишна мајка на дете.
Немој жити се Принц, дај дете да ти родам аман да преполагам!
Не и крај, не ме моли.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 13:23 ---
АКо е неодговорна, нема да ти се засвиѓа
Со кој тоа јас дискутирам? Зборам за особа што после 10 години приметила дека всушност мажот и со кој одела 3 години, 3 години била во брак, и има 4 годишно дете - не и се свиѓа.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Уште на истиот став сум. Само велам да се биде екстремно внимателен во таа ситуација затоашто од кејф никој не се развел, и според мене е екстремно глупо кога се работи за индивидуални околности да се збори на куп. Ако веќе треба да вкусувам и пробувам, порадо би пробал со некоја невина 18 годишна отколку со некоја 35-40 годишна мајка на дете.

Не и крај, не ме моли.
Принц, на 18 години се ако се невини, деца, не знааат, неодговорни се, сакаат искачања, зезанции, братз филм и то.

А таа 35-40 годишната искусила, видела и нема да те гњави.

Башка рекле старите, втор маж низ гевгир сере (гевгир сито, а сере во гевгирот оти жена му пребира во лајната да види дукат да не исрал).

Мислам јебена аналогија во приказнава, ама у Мариовско ја чув.
Демек ако се зезнала со првиот, вторуиот го гледа како капка вода в пустина.

Ете, си кажав, идам да го доглеам Столен филмот. Па че се врнам туе па.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Принц, без навреда, ама изгледа како да бираш по алгоритам. Не сме компјутери, никој од нас, па дури ни ти.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

Не и крај, не ме моли.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 13:23 ---

Со кој тоа јас дискутирам? Зборам за особа што после 10 години приметила дека всушност мажот и со кој одела 3 години, 3 години била во брак, и има 4 годишно дете - не и се свиѓа.

Може не е до свиѓање работата шо се развела, има милион причини за оттуѓување. Може почнал да пие оти му умрела мајка, па почнал да тепа дека го избркале од работа ради пијанство, а она да спаси глааа и деца киднала? Итн.

P

Princ

Гостин
Мислам јебена аналогија во приказнава, ама у Мариовско ја чув.
Демек ако се зезнала со првиот, вторуиот го гледа како капка вода в пустина.
Лажат Мариовци, не си знаел? Проблем е првиот развод, вториот и секој нареден после тоа е многу лесен. Ко на женска кога и го пикаш првпат, тогаш најмногу размислува таа. Вториот пат нема гајле.
Може не е до свиѓање работата шо се развела, има милион причини за оттуѓување. Може почнал да пие оти му умрела мајка, па почнал да тепа дека го избркале од работа ради пијанство, а она да спаси глааа и деца киднала? Итн.
Затоа и реков дека не е во ред да дискутираме за индивидуално прашање во општи рамки.
Тој што ќе ја бендиса, ќе ја земе. Јас би отворил 4 очи. Пак не велам не, само велам дека би отворил 4 очи.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Пуу, никако Столен да го доизгледам.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 13:28 ---
Лажат Мариовци, не си знаел? Проблем е првиот развод, вториот и секој нареден после тоа е многу лесен. Ко на женска кога и го пикаш првпат, тогаш најмногу размислува таа. Вториот пат нема гајле.
Заеби, не се разбираме, не ме читаш изгледа.

Дај да доглеам филмот.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 14:08 ---

Ајм бек.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Во врска со ова прашање сум 70-30, 70% за не. Ако има дете/деца не се ни впуштам во таква авантура. Зошто? Затоа што има и други.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Во врска со ова прашање сум 70-30, 70% за не. Ако има дете/деца не се ни впуштам во таква авантура. Зошто? Затоа што има и други.
Да не грешам душа, колку годинки си?

Онака, бидејќи малкуцка ова процентиве ми дојдоа како она: јас знам англиски 65 проценти да знорам, ама 90% разбирам, тепко ми е само ако зборат на дијалект.

Исти бичим работава.

ШТО АКО СЕ ЗАЉУБИШ ВО ТАКВА, ДЕТНА, А РАЗВЕДЕНА ИЛИ ДЕТНА, А НЕРАЗВЕДЕНА?

Never say never bud! Не знаеш животот како ќе оди и кон што ќе те однесе.

Знали, на темава, првин треба да се искажат годините, за да се процени кому колку му сечи, а кој е кусоумен и скуден. За да не се повторуваме.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
"Не ни одеше" е оправдение на неуспешните. Се може да оди, ако сака да се оди. Плус јебем ти неодењето што си го приметила после 10 години познавање на човекот (период во нормални рамки на градење врска -> брак -> дете). Зошто Princ вака убав и паметен би сакал да ризикува со некоја што има delay од 10 години за да примети дали нешто оди или не?
добро за да биде успешна врската треба двајцата да сакаат и да се трудат да успее а не само еден така да тоа не ни одеше е баш и добро оправдување( ако може така да се каже) зошто неможе само еден да се труди а друг мува да не го лазе.
Тоа што кажуваш дека не го приметила цели 10 години нема врска од причина што луѓето во брак се менуваат и како што кажав погоре можено е во тој брак само едниот да вложувал а другиот да си се опуштил. А има и работи како : неверство , понижување, мешање на свекрви золви и останато, па има и начин на воспитување на детето и мн др работи да не набројувам. Што значи за да пропадне еден брак незначи дека двајцата се виновни

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Да не грешам душа, колку годинки си?

Онака, бидејќи малкуцка ова процентиве ми дојдоа како она: јас знам англиски 65 проценти да знорам, ама 90% разбирам, тепко ми е само ако зборат на дијалект.

Исти бичим работава.

ШТО АКО СЕ ЗАЉУБИШ ВО ТАКВА, ДЕТНА, А РАЗВЕДЕНА ИЛИ ДЕТНА, А НЕРАЗВЕДЕНА?

Never say never bud! Не знаеш животот како ќе оди и кон што ќе те однесе.

Знали, на темава, првин треба да се искажат годините, за да се процени кому колку му сечи, а кој е кусоумен и скуден. За да не се повторуваме.
Многу повеке "годинки" отколку што мислиш, барем една деценија повеке.
Не можам да се заљубам во детна разведена, а уште помалку по никој основ во неразведена.
Не знам ти како го сфакаш поимот заљубување, али љубов на прв поглед не постои, уште ве лажат тоа комунистине.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Јебига. Има и негативни примери. Има тероризам, сиромаштија, авиони паѓаат па опак се возиме во нив.
Има луѓе уште Бранко го гласаат. Ееее куп. Ако сакаш драскана да ја праиш стебло, бемга.
хахахахахаах
браво

P

Princ

Гостин
неверство , понижување, мешање на свекрви золви и останато, па има и начин на воспитување на детето и мн др работи да не набројувам. Што значи за да пропадне еден брак незначи дека двајцата се виновни
Знам, затоа и реков дека не постои дефинитивен одговор на прашањево. Поединечно секој случај се решава според сите околности. Јас не велам ни да ни не, ќе донесам одлука ако сум некогаш ставен во таа ситуација, според околностите. Чудни ми се оние што by default ги осудуваат оние што се охрабруваат да размислуваат. У стилу забеган си ако премногу прашања поставуваш.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.792
Поени од реакции
12.274
Не можеш однапред да знаеш. Кога излегувате, тоа го правите за дружба, провод, муабет... Откако ќе ти "флезе чивијата":) кога ќе проработи хемија (или заљубеноста што се вели) малку е потешко да се задржиш на своите убедувања. Тешко се команда тоа.
Инаку пошто стално се збори за разведени мајки, колку што знам мајка со дете може да е и вдовица нели.

Ме интересира дали ви прави разлика што има дете. Дали би ја прифатиле ако е разведена/вдовица ако нема деца?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Многу повеке "годинки" отколку што мислиш, барем една деценија повеке.
Не можам да се заљубам во детна разведена, а уште помалку по никој основ во неразведена.
Не знам ти како го сфакаш поимот заљубување, али љубов на прв поглед не постои, уште ве лажат тоа комунистине.
Знали имаш барем осумнаесет, ОК. Јасно.
Читај подоле, кај Љурц, болдираното. ОК. Појансо ќе ти биде.

Не можеш однапред да знаеш. Кога излегувате за дружба излегувате за дружба, провод, муабет... Откако ќе ти "флезе чивијата", кога ќе проработи хемија (или заљубеноста) малку е потешко да се задржиш на своите убедувања. Тешко се команда тоа.
Инаку пошто стално се збори за разведени мајки, колку што знам мајка со дете може да е и вдовица нели.

Ме интересира дали ви прави разлика што има дете. Дали оние против заеднички живот со жена со дете од друг брак би ја прифатиле ако е разведена/вдовица ако нема деца?

Бац, абе не глеаш, сакаат невина, чедна, да учела школо во манастир, да е згодна ко Бундшенка, а да готви ко сестра му на Џејми Оливер и да е плодна ко онаа лукалајкот на анџелина шо роди два пута осум или како беше.

НЕМА РАЗЛИКА КАЈ ЗДРАВ И ПРАВ ЧОЕК ДАЛИ ИМА ДЕЦА, ИЛИ НЕМА, АКО ИМААТ ЗАЕДНИЧКА ПРИКАЗНА. БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ Е РАЗВЕДЕНА, ОСТАЕНА, ОД ЕПРУВЕТА ГИ НАПРАЈЛА ИЛИ УМРЕЛ МАЖотјЕ!

Kajgana Shop

На врв Bottom