Што ако има дете?

P

Princ

Гостин
Не сакам да речам дека не би прифатил врска со таква личност, но проблематично е. На пример, чисто ме занима зошто дошло до разводот со тој претходниот?
Дали можеби таа е лекоумна па се фатила со шупакот и му родила дете? Не сакам да имам работа со лекоумни, не пак некоја таква да ми роди дете.
Дали можени таа е шупакот во врската? Пак не сакам да имам работа со шупци, ниту пак некоја таква да ми роди дете.
И така натаму. Многу површни размислувања на темава.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Многу лоши постови читам и воопшто не ми се допаѓа тоа.
Како прво децата не се криви за грешките на родителите, тоа никогаш не смее да биде така, зашто да ги плаќа грешките што ги направиле родителите ?
Никој неможе да ве натера да бидете со некој/а што има дете, вие самите си ја креирате сопствената судбина, но не смее детето да биде пречка.
За да прифатиш такво нешто треба да си подготвен на голем чекор, а не да се впуштиш и после тоа детето да си набие комплекси од типот "мене никој не ме сака"
Може нема да биде чувството исто како да е твое детето, но не смее ни да пати заради тоа што на некој не му е по кејф тоа.

Едно е сигурно, животот не е мед и млеко.

И се согласувам со leandra

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не сакам да речам дека не би прифатил врска со таква личност, но проблематично е. На пример, чисто ме занима зошто дошло до разводот со тој претходниот?
Дали можеби таа е лекоумна па се фатила со шупакот и му родила дете? Не сакам да имам работа со лекоумни, не пак некоја таква да ми роди дете.
Дали можени таа е шупакот во врската? Пак не сакам да имам работа со шупци, ниту пак некоја таква да ми роди дете.
И така натаму. Многу површни размислувања на темава.
Твоево ептен длабинско, провери и зошто добила единица по писмената во трето одделение. Зошто не им одело едноставно.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Принц, а бе не се сите еден за друг засекоош ко ја и Љандра :)

А бе, а шо не научила германски у основно за петка, а и предавале? Туку само четворка и не ја примиле во медицинско, а пошо утнала со тоа прв уписен морала у хемиско да заврши?

P

Princ

Гостин
А може едноставно сфатиле дека не се еден за друг, нели?!
Може, може и јас треба да фаќам воз за Париз за 15 минути.
Сепак, не сакам да имам работа со некоја неодговорна што не ги проверува работите убаво пред да превземе акција некаква. Значи оваа особа одела во врска со него X време, се омажила за него, му родила дете, две, или три, и сфатила дека не се еден за друг? Неодговорно однесување, не сакам таква да ми роди дете. Ризично е, за некоја година ќе сфати дека и ние всушност не сме еден за друг а јас не планирам да се тужам за детето ниту пак да делам саати.
Јас на моите девојки им правам 300 испитувања пред да превземам некоја сериозна работа со нив. Сите паднале на тестовите (затоа и сум сам и неженет) ама верувам една ќе ги помине. Ги минимизирам можностите за идни проблеми, ништо страшно.

Поентата ми е дека проблематични се луѓето што имаат потомство а се разведени. Има некоја причина зошто се развеле. "Сфативме дека не сме еден за друг" е премногу општа и бајата причина. Ако и умрел мажот е пак друга работа, не е нејзин избор "разводот".
Уозбилете се и не размислувајте детски.

Да појаснам, немам јас проблем со детето. Имам проблем со мајката на детето.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Може, може и јас треба да фаќам воз за Париз за 15 минути.
Сепак, не сакам да имам работа со некоја неодговорна што не ги проверува работите убаво пред да превземе акција некаква. Значи оваа особа одела во врска со него X време, се омажила за него, му родила дете, две, или три, и сфатила дека не се еден за друг? Неодговорно однесување, не сакам таква да ми роди дете. Ризично е, за некоја година ќе сфати дека и ние всушност не сме еден за друг а јас не планирам да се тужам за детето ниту пак да делам саати.
Јас на моите девојки им правам 300 испитувања пред да превземам некоја сериозна работа со нив. Сите паднале на тестовите (затоа и сум сам и неженет) ама верувам една ќе ги помине. Ги минимизирам можностите за идни проблеми, ништо страшно.

Поентата ми е дека проблематични се луѓето што имаат потомство а се разведени. Има некоја причина зошто се развеле. "Сфативме дека не сме еден за друг" е премногу општа и бајата причина. Ако и умрел мажот е пак друга работа, не е нејзин избор "разводот".
Уозбилете се и не размислувајте детски.
Стави ја на полиграф, потоа направи и крвна слика па фати ја за женска. Ако е се во ред во наредните две години ожени ја.
Не ти се чини дека претеруваш и дека во следните 30год ќе останеш сам?

P

Princ

Гостин
Твоево ептен длабинско, провери и зошто добила единица по писмената во трето одделение. Зошто не им одело едноставно.
"Не ни одеше" е оправдение на неуспешните. Се може да оди, ако сака да се оди. Плус јебем ти неодењето што си го приметила после 10 години познавање на човекот (период во нормални рамки на градење врска -> брак -> дете). Зошто Princ вака убав и паметен би сакал да ризикува со некоја што има delay од 10 години за да примети дали нешто оди или не?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
"Не ни одеше" е оправдение на неуспешните. Се може да оди, ако сака да се оди. Плус јебем ти неодењето што си го приметила после 10 години познавање на човекот (период во нормални рамки на градење врска -> брак -> дете). Зошто Princ вака убав и паметен би сакал да ризикува со некоја што има delay од 10 години за да примети дали нешто оди или не?
Луѓето и интересите се менуваат со годините, знаеше или прв пат од мене прочита? :)

P

Princ

Гостин
Стави ја на полиграф, потоа направи и крвна слика па фати ја за женска. Ако е се во ред во наредните две години ожени ја.
Не ти се чини дека претеруваш и дека во следните 30год ќе останеш сам?
Апсолутно не. На крај краишта, подобро и наредниве 30 да останам сам отколку на пример: да ризикувам со некоја 10 години од мојот живот, години во кои ќе ме успорува или кочи во емоционално, психички и материјален развој, за на крај да разбере пази молим те дека на нас всушност не знам дали приметуваш ама не ни оди. Е после доаѓаат судовите, разводите, делење на саати со детето... упм.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Апсолутно не. На крај краишта, подобро и наредниве 30 да останам сам отколку на пример: да ризикувам со некоја 10 години од мојот живот, години во кои ќе ме успорува или кочи во емоционално, психички и материјален развој, за на крај да разбере пази молим те дека на нас всушност не знам дали приметуваш ама не ни оди. Е после доаѓаат судовите, разводите, делење на саати со детето... упм.
Ако имаш моќ да предвидиш иднина и да бидеш сигурен што ќе се случи после 10 години, јас можам само да ти честитам и да ти посакам убав планерски живот :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А бе, патроне макијавелијев :)

Муабетот е, барем за мене, што ако има дете, а ти си заљубен во неа до уши?

Јебеш одговорност, живот е у прашање. Секој рпаи грешки, освен Исус или Мухамед, можеби и Буда. И Мојсеј напрајл грешки.

Не моеш да осудиш за векутум ако некој во младоста погрешил.

Човек на човека волк приказнава, а сите со камен в рака без да се погледне длабоко во себе дали треба да каменуваме.

Кој е безгрешен нека го фрли првиот камен.

И така натака. Знам дека знаеш на што мислам.

И ти си грешел, и јас, и другине. Мора да се прости, надмине и да тераме даље.

P

Princ

Гостин
Ако имаш моќ да предвидиш иднина и да бидеш сигурен што ќе се случи после 10 години, јас можам само да ти честитам и да ти посакам убав планерски живот :)
Не можам да предвидам иднина (сходно на тоа нема честитка за мене :() но можам да бидам максимално можно одговорен за мојата иднина.
Всушност, тоа е мое мислење и став и не чувствувам потреба да ги објаснувам на долго и широко моите мислења и ставови. Само велам дека не е така лесно како што мислите дека е лесно.
Divider, кој е безгрешен нека го фрли првиот камен - оженет си? Ако си, со некоја што претходно била разведена?
Значи сите ми кажувате теории а ниту еден/една од вас не е во брак со претходно разведен/а особа. Princ не сака да има деца со вакви како вас дефинитивно, го паднавте тестот :icon_lol:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ете, да дополнам, да знаеф јас дека баба ми ќе развие одеднаш тркала (по прилепцки кртала) енмаше да купам кола сега и да ебам куп пари.
Ќе и давав урда и пиперки место бензин и ќе се возеф како у алтобус.

Принц, дадов пример, за другар ми. Ене го, со разведена, топ му е. Кур му е двор му е, супер му е, со три деца нејзини и негови, од кои две од друг маж. ПЛус, и пари им дава државата за трето дете, хахахаха.

Јебига. Има и негативни примери. Има тероризам, сиромаштија, авиони паѓаат па опак се возиме во нив.
Има луѓе уште Бранко го гласаат. Ееее куп. Ако сакаш драскана да ја праиш стебло, бемга.

Еве, Леандра да се разведе, одма ја зимам и пет деца да има. Ем ќе ни биде интересно шо ќеме брише на кајгана дур постирам од нејзин компјутер, ем ја ќе и праам јадења по топ рецепти.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Значи сите ми кажувате теории а ниту еден/една од вас не е во брак со претходно разведен/а особа. Princ не сака да има деца со вакви како вас дефинитивно, го паднавте тестот :icon_lol:
Нели твојата теорија беше дека не треба да пробаме па нешто да знаеме што сакаме? Или на секоја тема различно:)
Немој жити се Принц, дај дете да ти родам аман да преполагам!

Kajgana Shop

На врв Bottom