OSHO

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не бе брат...едвај чекам да дојдеш....
Да ти дадам некоја книшка од Саи Баба и Кришнамурти....
За Г. и да не зборам...
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 18:55 ---
Епа не се разбравме... :)
Туку дај ти од Г нешто од овие другиве немора посебно не од Саи баба, ај Кришнамурти ок е...
Весело песниче...(y)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Епа не се разбравме... :)
Туку дај ти од Г нешто од овие другиве немора посебно не од Саи баба, ај Кришнамурти ок е...
Весело песниче...(y)
Не ми кажа...медитираш ли?
кога ќе је смениш динамичната медитација?
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 19:24 ---
Ајде да те видам...
Боди постави прашање...
Аплауз со една рака ?..
Дај да те видам како го разбираш тоа?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Хиихихи... не бе не правам такви медитации... т.е. не ни правам медитации... туку ја одржувам свеста во сите активности преку денот... нормално сеуште ми бега понекад... Знам да се релаксирам онака што би рекле со класичнана медитација(седнат на пријатно местенце и набљудување се што се случува изван и унутар мене...) :)
Инаку со музика најубо се опуштам и тогаш може многу често да ми светне инспирација за некаква креација(било цртање, танцување, поезија...):)
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 19:29 ---
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 19:24 ---
Ајде да те видам...
Боди постави прашање...
Аплауз со една рака ?..
Дај да те видам како го разбираш тоа?
А за аплаузот... тој коан се користи(во зен) за да му се даде на умот некаква занимација во случајов абсурдна и нерешлива... за да се затимачи и фокусира во таа едина мисла и сите други да се занемарат... значи умот да стане ко стрела која е упутена кон една мета... и финтата е што овде метата е непостоечка и кога ќе го сватиш тоа ке увидиш дека и стрелата е замислена исто ко и метата... и тогаш имаш целосна свест без пречки од умот и неговото константно брмблање...(y)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Хиихихи... не бе не правам такви медитации... т.е. не ни правам медитации... туку ја одржувам свеста во сите активности преку денот... нормално сеуште ми бега понекад... Знам да се релаксирам онака што би рекле со класичнана медитација(седнат на пријатно местенце и набљудување се што се случува изван и унутар мене...) :)
Инаку со музика најубо се опуштам и тогаш може многу често да ми светне инспирација за некаква креација(било цртање, танцување, поезија...):)
Добар си добар..па тоа е медитација...да не правиш медитација...
Е сега кој разбира....?
Свесен во секој момент....(y)
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 19:34 ---
А за аплаузот... тој коан се користи(во зен) за да му се даде на умот некаква занимација во случајов абсурдна и нерешлива... за да се затимачи и фокусира во таа едина мисла и сите други да се занемарат... значи умот да стане ко стрела која е упутена кон една мета... и финтата е што овде метата е непостоечка и кога ќе го сватиш тоа ке увидиш дека и стрелата е замислена исто ко и метата... и тогаш имаш целосна свест без пречки од умот и неговото константно брмблање...(y)
Хахахахаа...абе кој ќе те разбере...трескаш глупости...
Бравос за објаснувањето.....тешко ќе те разберат..(y)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Е сега кој разбира....?
Е сеа... прво почињаш со медитација(лек) и од кога добро ке увидиш дека веќе си ја надминал се знае лекот се фрла не се продужуе да се конзумира нели... плус за да увидиш дека медитација е да не правиш медитација... треба да станеш медитација(медитативен)...:)
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 19:38 ---
Е сега кој разбира....?
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 19:34 ---

Хахахахаа...абе кој ќе те разбере...трескаш глупости...
Бравос за објаснувањето.....тешко ќе те разберат..(y)
Па да глупости се дефинитивно...:D да бев во зен времето ако не ме разбере ќе јаде 100 удари со стап...:icon_lol:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Е сеа... прво почињаш со медитација(лек) и од кога добро ке увидиш дека веќе си ја надминал се знае лекот се фрла не се продужуе да се конзумира нели... плус за да увидиш дека медитација е да не правиш медитација... треба да станеш медитација(медитативен)...:)
[

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
(y) :) (y)

Хајхо...хајхо...хајхоооо... ова ко мистичната ружа на Ошо е...(y)
Сите нудат лесни патишта....оди забавувај се, тражи пички,напи се...
Никој не нуди работа, оди сади китки,направи бонзаи,направи градина, ставај плочки,чешлај кучиња.....
Само со второто се јакне битието...е сега кој разбира...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Сите нудат лесни патишта....оди забавувај се, тражи пички,напи се...
Никој не нуди работа, оди сади китки,направи бонзаи,направи градина, ставај плочки,чешлај кучиња.....
Само со второто се јакне битието...е сега кој разбира...
На брод, на брод му е мајката... :D
Инаку јак постов...(y)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
На брод, на брод му е мајката... :D
Инаку јак постов...(y)
хахаха...и ставај плочки не е лошо...
Битието е битно, брат..битието...
Цел живот работиме на личноста...тое е проблемот

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
хахаха...и ставај плочки не е лошо...
Битието е битно, брат..битието...
Цел живот работиме на личноста...тое е проблемот
Битието еми кој друг... а оваа личноста не дека ние работиме на неа туку ни ја калапат од надвор а ние слепо мислиме дека сме личности, наместо да бидеме индивидуи(неразделиви, интегрирани)...
А за плочки е за тоа само ако се златни плочките...:sneaky: инаку нема фајде... знаеш и самиот...;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Битието еми кој друг... а оваа личноста не дека ние работиме на неа туку ни ја калапат од надвор а ние слепо мислиме дека сме личности, наместо да бидеме индивидуи(неразделиви, интегрирани)...
А за плочки е за тоа само ако се златни плочките...:sneaky: инаку нема фајде... знаеш и самиот...;)
Овој Ошо не бил толку лош.....
Гледам дека си ги сватил работите....
Ај малку околу битието....
Како го разбираш?
Како да се зајакне?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Овој Ошо не бил толку лош.....
Гледам дека си ги сватил работите....
Ај малку околу битието....
Како го разбираш?
Како да се зајакне?
Аххх.....
Доволно е...:)
Љубовта брат... љубовта е таа што ги врзува сите нешта во универзумот... така и со битието... колку повеќе си исполнет со љубов(се врќаш назад кон центарот на чувствата срцето) толку си поблизу до битието... а битието е изворот кој се манифестира како љубов овде во овој наш свет на материја... и љубов е мал збор кој не го опишува тоа доволно... тоа е чувство кое доколку му дозволиш да расте во тебе ќе го опфати целиот универзум... бидејки ко што рекол еден мистик... целиот сончев систем, целиот космос е во мене... Битието е она што сме... центар и извор на се... и неможе да се зајакне... но за да се дојде до него треба да се зајакне свеста која се движи од изворот кон светот а во главно е стационирана во главата(менталниот центар) и самата таа свест е битието но многу поделена и расфрлана на многу страни... затоа ја спомнав љубовта која ќе и помогне да се интегрира и кристализира и спознае себе си... Ова беше многу зборење без врска... првиот одговор е поточен...(y)
Аххх...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Аххх.....
Доволно е...:)
Љубовта брат... љубовта е таа што ги врзува сите нешта во универзумот... така и со битието... колку повеќе си исполнет со љубов(се врќаш назад кон центарот на чувствата срцето) толку си поблизу до битието... а битието е изворот кој се манифестира како љубов овде во овој наш свет на материја... и љубов е мал збор кој не го поишува тоа доволно... тоа е чувство кое доколку му дозволиш да расте во тебе ќе го опфати целиот универзум... бидејки ко што рекол еден мистик... целиот сончев систем, целиот космос е во мене... Битието е она што сме... центар и извор на се... и неможе да се зајакне... но за да се дојде до него треба да се зајакне свеста која се движи од изворот кон светот а во главно е стационирана во главата(менталниот центар) и самата таа свест е битието но многу поделена и расфрлана на многу страни... затоа ја спомнав љубовта која ќе и помогне да се интегрира и кристализира и спознае себе си... Ова беше многу зборење без врска... првиот одговор е поточен...(y)
Аххх...
Хахаха...ме потсеќаш на сите религии...љубовта е таа што нуди спас?
Грешка си брат...
Битие може да се јакне...и не со љубов...само со физичка работа.Физички труд +свест во моментот го јакне битието.
Личноста, такво какви што сме е 80%, додека битието е 20%...
Само кога дојдат до 50-50 можеме да збориме за човек со кристилизиран дух.
Добар е Ошо...исто како и Исус...ја кажува вистината,ама требе да го разбереш.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Хахаха...ме потсеќаш на сите религии...љубовта е таа што нуди спас?
Грешка си брат...
Битие може да се јакне...и не со љубов...само со физичка работа.Физички труд +свест во моментот го јакне битието.
Личноста, такво какви што сме е 80%, додека битието е 20%...
Само кога дојдат до 50-50 можеме да збориме за човек со кристилизиран дух.
Добар е Ошо...исто како и Исус...ја кажува вистината,ама требе да го разбереш.
Аххх.... :P
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 20:38 ---
Батали религија зборам од себе си... не зборам на празно и никогаш нешто што не сум го искусил... а работата и физичкиот труд дефинитивно те интегрира но само доколку е со свест работена...
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 20:39 ---
Секој со своето разбирање...(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom