Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99
Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
А дали го инсталира правиот mgcam за твојот имиџ? Зш ако имаш пример дримелит а клаваш mgcam за немезис тогаш не работит. Пробај сметни го и клај го рачно.
Имам The Gemini II project незнам која верзија, но претходно работеше со Мgcamd 1.38, како да знам кој е правиот Mgcamd за download од овие сервериве што се на TS Panel ?

Едит. Ок најдов на нет за Gemini image ќе пробам рачно, а дали треба претходниот Mgcamd да се избрише пред да се инсталира новиов?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Имам The Gemini II project незнам која верзија, но претходно работеше со Мgcamd 1.38, како да знам кој е правиот Mgcamd за download од овие сервериве што се на TS Panel ?

Едит. Ок најдов на нет за Gemini image ќе пробам рачно, а дали треба претходниот Mgcamd да се избрише пред да се инсталира новиов?
Да требит бришење. И сметни си го од овде. Ова ти е оригинал за GP2.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Да требит бришење. И сметни си го од овде. Ова ти е оригинал за GP2.
Средив, т.е. не јас него стручно лице, сум имал избришано нешто и во Мg_config, внесе некој бројки и сега функционира, сега уште да го најдам овој што ми дава шеринг да го опрај Поларис :icon_mrgr: и се ќе биде одлично, ама чисто сумљам за Поларис ептен му сецка, штета што имам шеринг од него до Март наредна година:tapp:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
nemam vreme za satelitska no kako sto slusam vekje i piraterijata e gotova card sharing vekje go imaat sredeno so anti card sharing pa ostanuva malce kanali a satelitska sem za fudbal i porki ne znam za sto treba

Na Internet i taka imate se od torrenti piratski fimovi do youtube i Internet kanali so minimalna pretplata.

Sem sto ne secka slikata kako na Internet no vekje i toa e stara tehnologija pa ide u kanta.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
nemam vreme za satelitska no kako sto slusam vekje i piraterijata e gotova card sharing vekje go imaat sredeno so anti card sharing pa ostanuva malce kanali a satelitska sem za fudbal i porki ne znam za sto treba

Na Internet i taka imate se od torrenti piratski fimovi do youtube i Internet kanali so minimalna pretplata.

Sem sto ne secka slikata kako na Internet no vekje i toa e stara tehnologija pa ide u kanta.
Нема врска дека кард шеринг е готов, тој муабет го кажуваат неуки луѓе. Стави Sky UK па да видиме дали е сателитска само за фудбал и порки.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
ај да прашам некој да не знае што е работава. Иам дримбокс 500с, два конектора и ги фаќам само астра и хотбирд. До пред некое време се беше топ сеа во последно време само на sky italy sky sport 1,2 i sky calcio ми ги отвара а сите други програми во пакетот ќе ги отвори на кратко а после тоа цело време покажува service could not be found и сигналот паѓа на 60 а BER од нула рипа на некој xx број.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
ај да прашам некој да не знае што е работава. Иам дримбокс 500с, два конектора и ги фаќам само астра и хотбирд. До пред некое време се беше топ сеа во последно време само на sky italy sky sport 1,2 i sky calcio ми ги отвара а сите други програми во пакетот ќе ги отвори на кратко а после тоа цело време покажува service could not be found и сигналот паѓа на 60 а BER од нула рипа на некој xx број.
LNBто ти е отидено највероватно, барем кај мене беше тоа...ако имаш 2 LNBња на антената тоа шо ти е за Астра ти е ОК ама другото е капут. Викни си сервисер да провери

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Dali ima nekoj sto koristi Dreambox, da mi kaze dali ima problem u posledno vreme so paketot SKY na Hotbird.
Еве овде ќе те цитирам. Тука ќе ти кажат дечките :)

Јас лично сум немал проблеми, барем пред 3-4 дена кога гледав....

B

Beck's

Гостин
uste edno prasanje: ako vo slucaj nekoja programa si smeni frekvencija, dali i Dreambox-ot ke si smeni avtomatski ili treba analogno. Fala

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
LNBто ти е отидено највероватно, барем кај мене беше тоа...ако имаш 2 LNBња на антената тоа шо ти е за Астра ти е ОК ама другото е капут. Викни си сервисер да провери
беше сменивме пробавме со 3 различни и пак истото на сите три имаше проблеми со sky italy. Поим неам до што е барав и на google глеам има и други со таков проблем негде читам до тјунерот на дримбоксот...

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
има ли некој шеринг дримбокс со телекабел интернет. Мн често денски нема гајле навечер сецкаат каналиве некад и нема по пола саат ми рекоа дека до телекабел е

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.194
Поени од реакции
8.278
има ли некој шеринг дримбокс со телекабел интернет. Мн често денски нема гајле навечер сецкаат каналиве некад и нема по пола саат ми рекоа дека до телекабел е
ako imas internet denski a nemas kanali znaci e do tie sto ti prodale, logicno.

Член од
22 март 2011
Мислења
67
Поени од реакции
14
Imam problem so Dreambox, znaci na nekoi programi ima zvuk a nema slika, a tie bez pari sto se super se, menjav dve dreambox i pak isto, kaj sharingot e ili kaj mene nesto so int da nemam prob ? I da ve prasam ako imam zemeno od drugar dreambox ima sansi da mi bide stopiran dreambox od toj sto go ima napraveno sharingot zasto gleda drugo IP?

Kajgana Shop

На врв Bottom