Јас за да водам љубов да речам, или да уживам максимално во тоа задоволство имам потреба да бидам поврзан со партнерката, да го имам запамтено нејзиниот мирис, нејзиното движење, да знам како диши, да ја чувствувам од блиску таа поврзаност со секој делА како знаеш и зошто не би било водење Љубов и со некој друг освен со партнерот, уствари што подразбираме под тоа водење љубов е кључната енигма
Затоа реков со респект, со уживање...со Љубов, баш поради тоа што го кажав јас а го спомена ти во форма на пикни замини.
Изреката е во ред, се сложувам ама кога станува збор за секс/љубов никој на никого не му прави ништо т.е. никој никого со сила не го тера на секс пошто нели тоа е силување. А исто така мислем дека ќе се сложиш со мене силување е кога се обидуваш да поседуваш тело, личност, природа...душа, да ја ограничуваш или присилуваш да се однесува на начин кој не е природен за него/а, а пошто имаме швалерај од памтивек значи во поголем дел од нас (да не велам во сите) има некаква природа која некој ја силува на начин на кој што споменав погоре.
Никогаш нема да се сложам дека Љубов е било што ако не е безусловна...
Сигурно девојка ти го чита форумовЈас за да водам љубов да речам, или да уживам максимално во тоа задоволство имам потреба да бидам поврзан со партнерката, да го имам запамтено нејзиниот мирис, нејзиното движење, да знам како диши, да ја чувствувам од блиску таа поврзаност со секој дел![]()
Пиши бе не сум мајндридерТурвиор, убаво почнаама како заврши
![]()
Љандра фор преецедник!!!Сигурно девојка ти го чита форумов
Сите така да се поврзуваа, па да легнуваа Македонија ќе станеше сексуално исфрустирана земја![]()
Има, стадо психологијата. Велиш го почитуваш Ниче, ама те коли нешто. Па си го читал ли? Објаснува што е тоа токму тоа што те кочи.Пиши бе не сум мајндридер
То е то, човекот за мене не е животно, пошто многумина во тој кош го поставуваат. Човекот е надживотно sui generis да речам и се обидувам да го разликувам тро од тро од останатите.
П.с Јас си сакам чиста анархија од Ниче, ама има нешто кое мава кочници на таквата логика.
Jaс пишав дека гледам пошироко , тоа го вклучува и учењето од Ниче и други филозофи, повеќе си читам правна литература спрема факултетот пример Кант, но со наметнатите ограничувања не се жалам како што кажав погоре, туку си тера животов, задоволува. Јас сум икс к.. фактор да туркам бариери во околинава. То шо си го врткам низ мозокот и не е така битно битноЉандра фор преецедник!!!
Јас секогаш водам љубов. Дури и кога е за еднуш, од првва или отпојќепатно. И кога е френдлифак и кога е секако. Инаку нема зошо да се ебка ако не се љубка
Секс е варијација на водење љубов, семантика. А не посебна работа.
--- надополнето: 5 октомври 2012 во 18:37 ---
Има, стадо психологијата. Велиш го почитуваш Ниче, ама те коли нешто. Па си го читал ли? Објаснува што е тоа токму тоа што те кочи.
Наметнати ограничувања. Вештачки наметнати ограничувања.
Oops. Да бе, емотифци сите скроз од ред до ред скоро.Сексот и љубовта можат одвоено и заедно. Ако се лажеме траат вечно, а ако не се лажеме имаат рок на траење. Секој оној што поинаку ќе каже лаже
Мачоре многу емотивни лица имаме на форумов, грижа на совест, ово оно![]()
А бе Дивчо беше и на ајвар, ама почина Дуле, па после на други места, и на крај конечно му текна на Мистик да стокми еден саглам форум. Постар е Дивчо, ама вечно млад ќе биде.To e, не може сите исто да мислиме. Така само монотонија ќе не јадеше, сето истомисленици, досада. Плус додадете на тоа дека имаме различна возраст, искуство, Џон Лок ова ова она. Еве Divider регистриран 2005та, јас 2004та памтам добив компјутер,за интернет не ни знаев дека постои. Би требало да се земе во обѕир тоа, би требало.....
Токму така. Досадно...и ќе смрдеше.Таман работа сите исто да мислиме, светот би бил досадно место за живеење.
Па тоа де , со силувањето на крај на горната беседа за љубовта, движењето, дишењето, мирисот и ммммм....Пиши бе не сум мајндридер![]()
Тетин ми на 58 години три швалерки има.
Швалерките (да се изразам по вашки) ќе ме одржат жиф, здраф со таквио праф и млад ко тазе едногодинче изнад пунолетствие
.
баш така,и ја би додала...многу бе сите и придаваат занчење големо на таа љубовта и затоа кога ќе бидат оставени од некого страдаат и го колнат ,истото беше случај и со мене ,но тогаш се чукнав по глава и размислив дека љубовта не е вечна ,се си има рок на траење ,се си минува,и се менува ,така и чувствата и сега ми е супер.Таман работа сите исто да мислиме, светот би бил досадно место за живеење.