Ел Класико: Барселона-Реал Мадрид | 07.10.2012 | 19:50 |

Исход од натпреварот?

• Вкупно гласачи
    209
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.847
Поени од реакции
23.250
После нешто повеќе од еден месец, повторно имаме дуел на двата најголеми шпански фудбалски тимови. Нема потреба да објаснуваме за ривалството на овие 2 тима и за големината на Ел Класико. Последните случувања во Мадрид и Барселона од политички карактер, уште повеќе ја подгреваат атмосферата пред одигрувањето на најголемото светско фудбалско дерби.
Ова дерби тежи 53 титули во домашното првенство. Реал Мадрид има 32 титули во Примера и е екипа со најмногу титули во ова натпреварување, додека Барселона има 21.
На моменталната табела во Примера, Барселона е на првата позиција, со максимални освоени 18 бода, додека Реал е на 6та позиција, со 8 бода помалку.

el-clasico-news.jpg

Формата на 2та тима(последни 5 натпревари):

Хетафе 1-4 Барселона
Барселона 3-2 Спартак М.
Барселона 2-0 Гранада
Севиља 2-3 Барселона
Бенфика 0-2 Барселона

Севиља 1-0 Реал М.
Реал М. 3-2 Ман Сити
Рајо Ваљекано 0-2 Реал М.
Реал М. 5-1 Деп Ла Коруња
Ајакс 1-4 Реал М.

Судија на ова Ел Класико ќе биде Карлос Делгадо Фереиро од Баскија.
delgado_ferreiro.jpg

Нека победи подобриот! :)

...Какви анализи, какви објективни дискутирања и гледања, одам директива, УУА п*дери каталонски, наебавте сега ќе го кркате јако, секс со каталонки оОоО, секс со каталонки оОоО... :icon_lol: ( нека почнат препуцавањата )

Баскиец е судијата, ќе суди против Реал. :icon_lol:

Ќе биде жустро, јас сакам Барса да тепа, нормално. Меѓутоа, mnogo je kume ova razlika.

Секако Барса тепа со убедлив резултат од 4-1. Во подобра форма се. Плус сега не постигнува само Меси голови туку секој знае да постигне. Реал нема да знаат од кај да се бранат.

Со нерешено сум задоволен, чисто колку да се одржи разликата од 8 бода.

Со нерешено сум задоволен, чисто колку да се одржи разликата од 8 бода.
.. дочекав и тоа да го видам од фан на Барса, да биде задоволен со нерешено во ел класико.. :cuc:

Реал ќе тепа! Се надевам Бензема ќе почне од старт. И Кака исто така, има добра игра, па би требало да влезе во дуелот со Барселона. Пујол несреќникот сепак ќе остане аут од ел класко, што е добро,

1:3 за Реал Роналдо со 3 хетрик у 7 дена :свиркам:

Ако го земеме фактот дека Сонг и Маскерано ќе играат стопери па и добро би било да не изгубиме.
Секако очекувам победа ама и со нерешено сум задоволен.

А што, Пике е дефинитивно во аут за Класико? Нели имаше најава дека Иниеста, Пике и Пујол (пред да ја скрши раката) ќе биле спремни за Ел Класико?
Ја сепак би сакал Пике да игра место Сонг, и онака е како вртелешка у последно време, го врти кој што сака :D Сонг може и да изненади :D

Реал се искомплексирани од Барса последниве неколку сезони, но не знам зошто моето шесто чуло ми кажува дека Реал ќе ја земе оваа утакмица.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom