OSHO

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
цццццццццц... срам те било го равњаш Ошо со Саи Баба и со Далај Лама.... изгледа ти не си го разбрал ко што требит...:P
--- надополнето: 28 септември 2012 во 08:09 ---

Биди во светот, но не и од светот...
Со Хепта во коалиција да не сте....се отепа ставајки лајкови кога те контрам...:pos:
А ти го разбра ли Саи Баба па го споредуваш со Ошо?
Сум разговарал со многу луѓе од Индија, ниеден не го познава Ошо, а за Саи Баба сите знаат.
Ошо го знаат само на западот ради книгите, во Индија има такви на секој чекор.
Имаш ли прочитано некоја книшка од Саи Баба?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Со Хепта во коалиција да не сте....се отепа ставајки лајкови кога те контрам...:pos:
А ти го разбра ли Саи Баба па го споредуваш со Ошо?
Сум разговарал со многу луѓе од Индија, ниеден не го познава Ошо, а за Саи Баба сите знаат.
Ошо го знаат само на западот ради книгите, во Индија има такви на секој чекор.
Имаш ли прочитано некоја книшка од Саи Баба?
Не е се во книгите бе море и од Саи Баба пари да ми даваш не читам ништо... едино само ако ми дојде некогаш до тоа да учам магии и улични трикови тогаш да ќе го читам...
Инаку грешка си дека не го знаат Ошо во Индија веруј дека цела Индија многу добро го знае, многу многу добро го знае, а не само иднија туку и целиот свет... не за џабе секоја држава му даде забрана да слетува во нивна територја поради тоа што го означија додека беше во тело за опасна личност, личност која може да го наруши моралот кај младата популација и најповеќе оти америка им забранувала на сите да го примат... едино на крај оти сите држави каде што сакал и пробал да слета му забраниле пристап морал да се врати во Индија, а таму не смеат да му дадат забрана, а не дека сакале да се врати(мислам на владата од индија од тој период)... значи битно е каква харизма имал Ошо... а види му ја харизмата(која ја нема) на Саи Баба за греото да ти се приповраќа...:sick:
И тоа... инаки не сум со никој во коалиција... јас сум самотник...;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не е се во книгите бе море и од Саи Баба пари да ми даваш не читам ништо... едино само ако ми дојде некогаш до тоа да учам магии и улични трикови тогаш да ќе го читам...
Инаку грешка си дека не го знаат Ошо во Индија веруј дека цела Индија многу добро го знае, многу многу добро го знае, а не само иднија туку и целиот свет... не за џабе секоја држава му даде забрана да слетува во нивна територја поради тоа што го означија додека беше во тело за опасна личност, личност која може да го наруши моралот кај младата популација и најповеќе оти америка им забранувала на сите да го примат... едино на крај оти сите држави каде што сакал и пробал да слета му забраниле пристап морал да се врати во Индија, а таму не смеат да му дадат забрана, а не дека сакале да се врати(мислам на владата од индија од тој период)... значи битно е каква харизма имал Ошо... а види му ја харизмата(која ја нема) на Саи Баба за греото да ти се приповраќа...:sick:
И тоа... инаки не сум со никој во коалиција... јас сум самотник...;)
Kакви улични трикови какви бакрачи бе...Саи Баба има излечено многу луѓе, од ништо во рацете пепел правел (во пепел ќе се претвориме...:pos:....најаката теза на атеистиве...), спасено многу бракови од распад...За разлика од Ошо кој е пропаст за фамилијата, слободен секс....:pos:...ме потсека на сектата на Хепта, оној кролист или како се викаше....„сексајте се луѓе, словодната воља е законот“...удрете на секс...
Ај кажи зошто го нападиле од Америка....се срамиш а....еве јас ќе ти кажам....заради ширење сида и групни сексови....
Ако го знаеш разбирањето на Ошо за сексот тогаш че ти биде јасно.
Г.-1 Ошо -0
:P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Kакви улични трикови какви бакрачи бе...Саи Баба има излечено многу луѓе, од ништо во рацете пепел правел (во пепел ќе се претвориме...:pos:....најаката теза на атеистиве...), спасено многу бракови од распад...За разлика од Ошо кој е пропаст за фамилијата, слободен секс....:pos:...ме потсека на сектата на Хепта, оној кролист или како се викаше....„сексајте се луѓе, словодната воља е законот“...удрете на секс...
Ај кажи зошто го нападиле од Америка....се срамиш а....еве јас ќе ти кажам....заради ширење сида и групни сексови....
Ако го знаеш разбирањето на Ошо за сексот тогаш че ти биде јасно.
Г.-1 Ошо -0
:P
Грешка си ама ептен грешка... комуната во орегон во тоа време било едино проверено место каде било сида фри... за влез во комуната морало прво да имаш направено тест за сида...
Еве што вика Ошо мегудругото за сексот...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Грешка си ама ептен грешка... комуната во орегон во тоа време било едино проверено место каде било сида фри... за влез во комуната морало прво да имаш направено тест за сида...
Еве што вика Ошо мегудругото за сексот...
Тестовите се правени после тоа, откако е утврдено присуството на сида во комуната....можеш да го „моташ“ другите, не и мене.
Знам јас добро што мисли тој за сексот и за фамилијата...ајде ако имаш муда ти кажи што си разбрал..

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Зошто Америка го отрови Ошо?
Затоа што им го нарушувал целиот статус кво на америка, затоа што не им одел по нивен гз, затоа што направиле нешто што америка никогаш и го немала и ке го нема, а тоа е здраво и срекно општество и тоа со таков систем да не користат пари во внатрешните односи... И затоа што ако оставеле да постои комуната во орегон за брзо време сите американци ке почнат да ги гледаат нештата малце поинаку и ке се запрашале зашто они живеат на таков нездрав начин, а може поинаку... но бидна што бидна ама како и да е не им успеа да го убијат иако е користен многу опасен отров кој е тешко т.е. невозможно да се открие се додека не те убие... исто ти е и ко со Сократ...
Зошто Сократ го отруле...? ако го знаеш одговорот на ова прашање ќе го знаеш и одговорот на твоето...:)
Туку како новата работа бе Гурџи... колку медитирате сега...;) и се исплати ли...:D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Туку како новата работа бе Гурџи... колку медитирате сега...;) и се исплати ли...:D
Медитирам брат....по 8ч дневно...одмарам недела и понеделник...
да не ми дојде многу медитација...5дена работи 2одмарај...
во понеделник играм шах...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Медитирам брат....по 8ч дневно...одмарам недела и понеделник...
да не ми дојде многу медитација...5дена работи 2одмарај...
во понеделник играм шах...
Епа добро е лајт си... и 2 дена одмор тоа и во рајот го нема... :)
А викаш шах а... мора да се испробаме еден ден... ќе биде јака битка тоа...;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Полека полека и ова третово незнам што би значело... "го претера" можда...?
Не бе брат...едвај чекам да дојдеш....
Да ти дадам некоја книшка од Саи Баба и Кришнамурти....
За Г. и да не зборам...
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 18:55 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom