Apple
It's good to be good
А дали е можно со виз аир да се патува поврзано меѓу 1 града. Јас би сакал на пример Букурешт до Венеција и од Венеција до Скопје во ист ден и дали се гарантира за одржување на летовите и слично?
--- надополнето: 28 септември 2012 во 00:45 ---
П.С. има многу грешки во имињата на градовите и аеродромите низ европа на македонската верзија на сајтот на виз аир
Ако мислиш на принцип connecting flights тоа не важи за Визер.Картите си ги купуваш онака како се назначени на страницата и евентуално ако поврзуваш летови треба сам да си ги ускладиш.За гарантирање на летови, обично Визер не ги откажува летовите бар до сега такви скандали немале, ако откажат летови обично тоа го објавуваат како соопштение на страната, последен пат такво нешто имаше пред 1 година за некој лет во Полска после тоа не. За редовност, тоа е тешко прашање ако мене ме прашуваш ова е донекаде релативно.Некогаш летовите се во минута точни, некогаш стигнуваат 5 минути покасно а највише што сум видел да касни е 1 саат.Обично каснат онаму каде што немаат своја база.Бидејќи за Скопје ќе се има сопствена база, неверувам дека ќе има каснења, и да има повеќе од 1 саат неверувам...Во секој случај за тие пари мислам дека се е во граници на нормалноста. Рајанер што некои ги фалат, јас имам еден куп луѓе што се жалат од нивната услуга. Додаден скандал е 2та лета од Шпанија и другиот незнам кај беше, сред лет снемале гориво па принудно слетале.Освен тоа пред неколку дена Рајанер го откажа ненадејно летот од Хрватска до Шведска. Такви пропусти од типот на гориво и сл кај Визер немало до сега