Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А јас мислам елита седи во Карпош, оно пола сељаци купуваат како да не виделе. Толку ли е тешко од Карпош до Центар да се отиде да се купи нешто.
Не ми беше тоа муабетот, него како демек Карпош е по елитна населба, мислам така се есапи, за тоа и цените на разноразни услуги се поскапи од секој друг дел во Скопје. Отмени луѓе живеат и слично, а по сликите и кажувањата изгледа како да си испуштил говеда на пролетна испаша, после цело зимо седење во трло. Се лудува кога ќе види свежа трева.Абе не сме како Аеродром
Шала на страна во трговскиов ќе има од сегде и секаде, сега веќе не е интересно во Центар плус кога ќе почнат да идат Косоварите крај ќе нема...
А јас мислам елита седи во Карпош, оно пола сељаци купуваат како да не виделе. Толку ли е тешко од Карпош до Центар да се отиде да се купи нешто.
Ами "Сити".....Аптеката менза да им стани и сити никогаш да не бидат.Единствено што ме нервира е името што ќе биде Скопје Сити Мол и автоматски ќе допопуларизира сакатењето на македонскиот јазик со зборот мол и сите неговите варијанти: молот, молов, моловите...И онака и вака почнаа да го користат овој тотално неприкладен англицизам секаде и во секое време, уште сега па ќе биде тотална експлозија... : Беше во молот? Да, топ е, најдобар од сите молови. Јас па мислам дека има подобри молови...
Молци бе да ве изедат.![]()
не си единствен. и а уште неам отидено - ке одам можда за недела дена ама МОЖДА.... народов ко да невидел трговски да му е*ам матер навалиле сите ко беспари да се делат производиСамо уште јас ли немам отидено, а на 5 минути ми е?
Па болдираното е проблем, а со таквото име само се поттикнува тоа... Не викам јас да се вика Ајвар или нешто така, само дека можеше понеутрално име да се даде или кога веќе се става интернационално име, да биде некое општо прифатено или неутрално. Рамстор е неутрално име на пример....Abe sea investitorot e stranec, ne mozeme da ocekuvame makedonsko ime da stavi. Ramstore e Ramstore, ne e Ajvarprodavnica na primer. Problemot e sto namesto da vikaat nasive luge "trgovskite centri", upotrebuvaat izrazi kako "molovite".
Па болдираното е проблем, а со таквото име само се поттикнува тоа... Не викам јас да се вика Ајвар или нешто така, само дека можеше понеутрално име да се даде или кога веќе се става интернационално име, да биде некое општо прифатено или неутрално. Рамстор е неутрално име на пример....
Јас немам проблем со името, ама знам како ќе се одвива ова и ќе треба да се шетам со тампони за уши низ град како тргнала работава.
Оние за Ајпад или што и да беше тоа по пола цена седеа 10 саати пред продавница и тоа ми е мене поголем идиотизам, него ова, пошто ипак луѓето сакаат да ги видат новите бутици и евентуално да си купат нешто. Сеа тоа што се буткаат и туркаат е веќе друг муабет.
Нема компромис за идентитетот.Abe sea investitorot e stranec, ne mozeme da ocekuvame makedonsko ime da stavi. Ramstore e Ramstore, ne e Ajvarprodavnica na primer. Problemot e sto namesto da vikaat nasive luge "trgovskite centri", upotrebuvaat izrazi kako "molovite".