Конфликтот меѓу Турција и Сирија (општа дискусија)

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Zalni se site vojni , vo sekoja vojna ginat nevini , za ispranite mozoci sto ke izginat ke kazam deka ke im olesni bidejki a zivi , a mrtvi isto e za niv ama za dobriot narod koj go ima vo izobilie e mnogu zalno ama vojnata ne priznava dobar i los narod tuku samo profitiranje na golemite sili i zloupotreba na religiite !

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
На состанокот на НАТО се разговарало за член 4(загрозување на територијалниот интегритет) по барање на Турција. Интересно јас мислев дека ќе се повикаат на член 5 (напад на една членка на НАТО значи напад на целта алијанса) и ќе започнат одма војна.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
1. [X] Ben Ali
2. [X] Mubarak
3. [X] Gaddafi
4. [ ] Assad
5. [ ] Ahmedinejad
6. [ ] Putin (последен главен)
Ahmadinejad i Putin tesko deka ke gi soborat na ist nacin kako ovie do sega , velam taka zatoa sto nema da mozat da vojuvaat armija protiv armija bidejki porazot im e neminoven e sega tajnite sluzbi i mediumite kako ke prorabotat i za cij interesi ostanuva da vidime .
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 00:59 ---
На состанокот на НАТО се разговарало за член 4(загрозување на територијалниот интегритет) по барање на Турција. Интересно јас мислев дека ќе се повикаат на член 5 (напад на една членка на НАТО значи напад на целта алијанса) и ќе започнат одма војна.
Nema zasto Turcija da gi prasuva NATO ako nekoja drzava vodi agresorska vojna protiv nea , tuku ustavot na samata drzava i dava za pravo da si ja brani teritorijata , e sega za da navleze vo siriska teritorija e malku diskutabilno .

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Nema zasto Turcija da gi prasuva NATO ako nekoja drzava vodi agresorska vojna protiv nea , tuku ustavot na samata drzava i dava za pravo da si ja brani teritorijata , e sega za da navleze vo siriska teritorija e malku diskutabilno .
Знам дека Уставот наложува одбрана на територијалниот интегритет кога е нападнат од надвор или внатре. Јас го потенцирав член 5, на кој функционира НАТО. Секоја членка на НАТО може побара заштита под овој член а целиот сојуз доколку се донесе одлука да изврши агресија над одредена земја. За прв пат на овој член се повикува НАТО по нападите од 11 Септември.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.377
Поени од реакции
4.923
Се шитнаа и турците само за да влезат во таа пуста Европска Унија и НАТО.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Toa e CIA си владее во Турција и им кажуваат што да пеат.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Весело, весело. Ја неможем да ги разберем диктаториве од блискиот исток, сеа гледа ова Асад дека му ја ебаа мајката на Мубарак и Гадафи, тој уште тера инает дека ќе ја зачувал позицијата. Абе овој буквално на нечиј кур ќе умре!
Во сите овие политичко-воени игри само за народот ми е жал што ќе страда, ниту една глава на политичар не вреди повеќе од главата на обичен граѓанин!

Иранецот е на добар пат да го јаде стапот а за Путин... незнам на што дроги сте ама никој нема храброст, а ни па доволно сила да ја чепне мечката!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Stotici sirijski "buntovnici" se obucuvaat vo Turcija i dobar del od oruzjeto vleguva vo Sirija preku Turcija.

Prvata "proba" za Asad na pocetokot na vojnata bese turskiot voen avion sto vleze vo Siriskiot vozdusen prostor pa bese srusen (a pred nekoj den izleze informacija deka pilotite se spasile no bile ubieni po naredba na Rusija).

Istovremeno, Turcija vojuva protiv Kurdite vo Irak i Irak denovive ja moli i kumi Turcija da prestane so napadite. Znaci Turcija e bajgi angazirana so tendencija da prodolzi so zgiolemeno tempo bidejki gleda opasnost i istovremeno moznost da gi resi Kurdite, shodno moze i NATO da bide del od toa.

Kurdite vo Irak prakticno imaat avtonomija pa pred nekoja nedela i tie vo Sirija izjavija deka proglasile avtonomna oblast.

P. S. Ona sto mene pak mi fati oko e unistuvanjeto na anticki istoriski spomenici i artefakti isto kako i vo Irak.

http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2012/Oct-03/189966-destruction-of-ancient-aleppo-alarms-antiquities-experts.ashx#axzz28DblF8t9

.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
1. [X] Ben Ali
2. [X] Mubarak
3. [X] Gaddafi
4. [ ] Assad
5. [ ] Ahmedinejad
6. [ ] Putin (последен главен)
За да го соборат него,богами ќе треба на глава да почнат да одат

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Izgleda deka nekoi forumdzi treba da bidat sovetnici vo Turcia ;NATO,i vo nekoi drugi evropski pa i svetski drugi organizacii,pa sedite bre mirni znae sto pravi i Turcia ,i nato i amerikancite ,na site ke im dojde redot kako gi napisa eden pogore ,strpite malce
--- надополнето: Oct 4, 2012 6:24 AM ---
За да го соборат него,богами ќе треба на глава да почнат да одат

cekaj i ke vidis kako ke gi soborat ,i ima da se cudis

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Држ се Асаде,држ се лавчино!!!
Сирија ќе биде пресвртница во победата против неофашистите(САД НАТО) кој маршираат после 1991.
Сирија е модерната верзија на "Битката за Сталинград".
Тука ќе биде скршен митот за непобедливоста на американските фашисти нивните слуги и домашни предавници. .

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Абе чим КИна Русија и Ирак и чуваат грб на Сирија тешко дека ке падне Башар ал Ассад,како што кажа погоре некој нека издежи нека се распаден тоа НАто и САД

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Весело, весело. Ја неможем да ги разберем диктаториве од блискиот исток, сеа гледа ова Асад дека му ја ебаа мајката на Мубарак и Гадафи, тој уште тера инает дека ќе ја зачувал позицијата. Абе овој буквално на нечиј кур ќе умре!
Во сите овие политичко-воени игри само за народот ми е жал што ќе страда, ниту една глава на политичар не вреди повеќе од главата на обичен граѓанин!

Иранецот е на добар пат да го јаде стапот а за Путин... незнам на што дроги сте ама никој нема храброст, а ни па доволно сила да ја чепне мечката!
Aха. Најубо бе, супер решение за Асад. Гледа дека им го ебаа племето на сите ко „него“ и би бил будала ако сака по скеоја цена да го избегне тоа, па најдобро би било да си отстапи место и доброволно да му ебат матер.

Секој што би се борел за правдината и цел будала свет, испаѓа неарен. Најчесто низ македонскиве геополитички анализи.

Иначе народот страда оти е глуп. Ниеден политичар не е моќен доволно да влијае на глупоста на народот, ако не е народот глуп. А таков си е, така да, не е греота никој.

А викаш, Иранецот ќе го јаде кај да е, а?

Знам, Хомеини го јадеше, уште од времето на Реган. Четврта деценија кај што го јаде, еве, кај да е, ако не денес, утре.

Инаку, ја местат Турција... очигледно е.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Ајде се фатија ТУрција на замката на САд како може да се толку глупи , во тој дел на границата со Сирија има 11 милиони курди и многу е тешко да се контролира пред неколку недели имаше дека билнападнат автобус на Турски војници во тој дел и имало мртви иста режија од САД како и кај нас што беше во 2001 со резервистите кои беа нападнати од заседа од албанските терористи ,ајде Турција војнику на Америка се заеба зашто ако се пушти Русија ке рикаш како магарица

Kajgana Shop

На врв Bottom