Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
само да не се серат играчите на Дортмунд и да играат како против Баерн што играат на Алианз и ќе ги утепаат на полуконтри контри. Само да играат одбрана ко што знаат против Баерн а не како лани во ЛШ

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Вистинскиот Манчестер е Сити... не лижи гзови! :D
Каков Сити, само Red Devils ги признавам. Не дека сум за Дортмунд ама многу ми пречат тимови како Сити или ПСЖ кој се расфрлаат со пари. Оној шеикон од Сити близу 1 Милијарда Евра вложил во Сити од ко е тука, во бројки: 1.000.000.000 €. За разлика од тоа првиот тим на Дортмунд чинеше нешто над 40 милиони ако ги земеме трансферсумите во предвид:

Вајденфеллер: 0м
Пишчек: 0м
Хуммелс: 4,2м
Суботич:4,5м
Шмелцер: 0м
Кел: 3,2м
Гундоган: 5,5м
Ројс: 17,1м
Геце: 0м
Куба: 3м
Левандовски: 4,7м

Со тие пари Сите еден играч купува ;)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.200
Каков Сити, само Red Devils ги признавам. Не дека сум за Дортмунд ама многу ми пречат тимови како Сити или ПСЖ кој се расфрлаат со пари. Оној шеикон од Сити близу 1 Милијарда Евра вложил во Сити од ко е тука, во бројки: 1.000.000.000 €. За разлика од тоа првиот тим на Дортмунд чинеше нешто над 40 милиони ако ги земеме трансферсумите во предвид:

Вајденфеллер: 0м
Пишчек: 0м
Хуммелс: 4,2м
Суботич:4,5м
Шмелцер: 0м
Кел: 3,2м
Гундоган: 5,5м
Ројс: 17,1м
Геце: 0м
Куба: 3м
Левандовски: 4,7м

Со тие пари Сите еден играч купува ;)
И најбитното од се го имате КЛОП, нешто што ниеден тим го нема. За мене тој е во топ 5 тренери во светот, глава давам за да дојде во Интер некогаш, но знаеме сите колку Германците доаѓаат во Италија така да не се надевам многу многу. Тренерчина е Клоп, страшен мотиватор, сето тоа споено со одличната политика на Дортмунд за форсирање на млади играчи го чинат овој колектив, пред се најуспешен во Германија последниве две години. Се восхитувам на тимови ко Борусија Дортмунд и особено на тренери ко Клоп.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
И најбитното од се го имате КЛОП, нешто што ниеден тим го нема. За мене тој е во топ 5 тренери во светот, глава давам за да дојде во Интер некогаш, но знаеме сите колку Германците доаѓаат во Италија така да не се надевам многу многу. Тренерчина е Клоп, страшен мотиватор, сето тоа споено со одличната политика на Дортмунд за форсирање на млади играчи го чинат овој колектив, пред се најуспешен во Германија последниве две години. Се восхитувам на тимови ко Борусија Дортмунд и особено на тренери ко Клоп.
Лижиг'з :)

M

Mario Gómez

Гостин
само да не се серат играчите на Дортмунд и да играат како против Баерн што играат на Алианз и ќе ги утепаат на полуконтри контри. Само да играат одбрана ко што знаат против Баерн а не како лани во ЛШ
The odds are not in their favor.

Како и да е, ќе навивам за Дортмунд, кој друг ако не шампионот ќе го обели образот на лигата по она вчера.:confused::P
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 19:30 ---
Во право си е чојкот :P
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 19:26 ---

Навивачите на Дортмунд во Манчестер!
Убо знајме дека имате најјаки навивачи.:cuc: Него ме интересира дали ќе ги надвикаат плавиве како лани шо ги надвикаа на Арсенал навивачите у Лондон!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Па не знам имаше збрки со картите. Официјално клубот доби мислам само 2100 карти кој ги подели а другите навивачи од Дортмунд, кој имале купено карти на слободен пазар односно преку Сити, им ги сторнираа, демек немале предходно купено карти кај Сити и со тоа би било ризично. Иначе пола стадион ќе беше со навивачи на Дортмунд. Иначе Сити е фаворит нема што, ќе биде интересно.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
греота за Дортмунд али ако играта барем ветува ако продужат вака Сити ќе кикснат и со Ајах. Очекувам Дортмунд да им пружи јака борба на Реал и да земе некое бодче па после со Сити дома

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.782
Поени од реакции
44.021
Ќе кажам само ОГРОМНА ШТЕТА! Ептен ми е мака, не оти играа против Сити, туку оти Дортмунд заслужи едно 3 разлика да победи. Играта беше перфектна, шанси си правеа како сакат, штета што не успејаа бар уште еден да стават додека Сити не знаеја главата каде им е. Среќа што го имаа Харт на гол педерите, иначе петарди ќе пукаа на Етихад. Па и Левандовски, како можеше да го промаши тоа. :facepalm:

Во текот на минатите 2-3 години ептен симпатии развив спрема играта на Дортмунд, денеска повторно се возбудував додека ги гледав. Алал им вера на децата стварно. Се гледа дека фали искуство, ама играат преубав фудбал, атрактивен, милина за очи. Браво за Клоп како го издигна тимот. Искрено, ви посакувам да поминете во 1/8 финале, па натаму здравје со среќата.

Само да не избегат некои фудбалери. Не сакам да ви се растури тимот. Геце и Ројс ако останат има да кинат во иднина, имат потенцијал дечките, техниката и брзината им се 10/10 + прават асистенции и дават голови. Без разлика што Геце немаше среќа ич вечерва.

Поздрав и со среќа понатаму. И оддржете им уште една лекција по фудбал на комшиките наши. Ама овој пат да освоите 3 поени.

П.С.

Не ве заборавил Шинџи. :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Голема штета што не победи Дортмунд. Фантастичен натпревар, во второто полувреме тефтерчина ги направија но старото правило и овде важи: Ако не си ги користиш шансите, на крај следува казна. Поред мене не беше пенал, да, топката оди кон рака ама играчот нема вина од едно метро му ја шутна топката врака. Покрај напорите на тимот ќе го пофалам Клоп кој сега изјави дека играл со 4-3-3 формација, значи со офанзивни крила и тоа се виде многу добро. Бендер ми е ќеф што се врати, со него всреде голема стабилизација дојде. Покрај Харт и Вајденфеллер имаше одличен меч но посебно ќе го издвојам Гундоган. Какви акции и пасови имаше, оној пас за Левандовски беше магичен момент и за жал Лева не го даде голот. И Левандовски играше добро ама можеби имаше трема поради тоа што Фергусон го гледаше ама ја би рекол ако не може да поднесе таков притисок подобро нека не си оди никаде, во Дортмунд има све што му треба.

Посебно ми е мило што цела Европа виде каков тим има Дортмунд, каков фудбал игра и дека досегашните успеси имаат основа. Клоп е фантастичен, од ко го презеде клубот бо 2008 до сега има дадено само скромни 7,5м ЕУР нето за нови играчи (ако ги одбијеме со парите од продажби). За разлика од тоа Сити има дадено 500м и затоа сакав Дортмунд да го тепа Сити, пошто премногу пари го расипуваат фудбалот.

Kajgana Shop

На врв Bottom