Помош, проблеми, прашања, совети...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Знаев...

Кој го ставаше процесорот?
Јас го ставав...Милион пати сум ставал процесори на матични (и на мојот стар десктоп) никогаш НИШТО не ми се случило за овие 4 години одкога почнав да се учам за овој занает..

Убаво си легна процесорот, полека гледав да го ставам (не го фрлив само на сокетот) и не го мрдав ништо...Али кога го затварав капакот тоа што го прицврстува имав проблеми со штрафчето во кое влагаше желевцето (требаше поцврсто да се стисне) и се плашев да не заебам работа. Другар ми фати и го стисна јако желевцето и го стави како што требаше (го прицврсти) и работеше ПЦ-то, ете следниот ден ова..

Иначе он ги исправи пиновите и како што СЕТ ни кажаа да ја донесеме да ја тестираат ОТКАКО ќе ги исправиме пиновите. Така да он денес отиде и ќе ми каже што напраи..

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
1. Која матична?
2. Колку пари имаш за трошење?
Матичната беше аусс А8S-X
пари нез точно ама сакам да биде поевтино да не испадне како да купувам ново кукиште или па може поарно да си купам ново кукиште ?

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
18
Imas kratok spoj na 5 volti ako si sentimentalno vrzan so nego smeni kabel ako ne u gubre nov maus e 150 den ako ne sakas nekoj gejmersi i takvi stvari
А ако земам да сменам кабел од некој најобичен маус да не имам проблем да не ми работат додатните копчиња, незнам да не си има за секое копче посебна жица во кабелот ? :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Матичната беше аусс А8S-X
пари нез точно ама сакам да биде поевтино да не испадне како да купувам ново кукиште или па може поарно да си купам ново кукиште ?
Колку ти е краен буџет кажи, па после ќе збориме. И наведи ја цела стара конфигурација која ја имаш, сите делови.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
имам acer aspire лаптоп, ми грееше па го отворив да го исчистам и да му сменам паста.. е сега имам едно прашање .. ја исчистив старата паста и од процесорот и од графичката, но ми падна во очи на делот каде што треба да легне графичката значи контактот меѓу нив има едно како лепенка некоја меко нешто, ама е искината дали ако ја отстранам и ставам само паста и го склопам би ми правело проблеми ова ? :rolleyes:

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
имам acer aspire лаптоп, ми грееше па го отворив да го исчистам и да му сменам паста.. е сега имам едно прашање .. ја исчистив старата паста и од процесорот и од графичката, но ми падна во очи на делот каде што треба да легне графичката значи контактот меѓу нив има едно како лепенка некоја меко нешто, ама е искината дали ако ја отстранам и ставам само паста и го склопам би ми правело проблеми ова ? :rolleyes:
Не би требало да ти прави проблем. И кај мене на Ејсерот имаше исто ама беше исто оштетена таа лепенката, ставив паста и за сега е ОК (еве неколку месеци). Само немој да претераш или да ставиш премалку.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.197
Поени од реакции
2.229
Planirav da ja zemam Gigabyte 990XA-UD3 AM3+ DDR3 2000+MHz SATA3 USB3.0 Ultra Durable ali kaj nas se potrosila..
Sugestija mi treba za pod-ednakvo dobra maticna?

Член од
30 јули 2010
Мислења
157
Поени од реакции
40
Дали можам да најдам некој солиден лаптоп за гејминг до кај 40-45 илјади или тешко?

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Лап топ и гејминг... не иде заедно ::ROFLMAO:
Ахам да сигурно alienware, schenker и компанија играчки прават не гејминг лаптопи. Башка што си има гејминг серии од msi, lenovo, toshiba итн.
Дали можам да најдам некој солиден лаптоп за гејминг до кај 40-45 илјади или тешко?
Зажал во македонија за таа цена нема, ако можеш да земеш од надвор сигурно. По перформанси имаш лаптоп од 35.000, 60.000, 70.000. Има голема дупка тука кој единствен лаптоп што ја пополнува е овој од купилаптоп

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Го вклучив прееска полначот за лаптоп во струја и тој почна да свири, т.е. онака да титка и не ми ја полни батеријата. И кога ќе е изваден од лаптоп, само вклучен во струја, пак си титка. Што е работа знае некој?

Член од
4 август 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Zemav preeska Hp 630 e sea me interesria za formiranje na baterijata treba prvo da ja ispraznam pa da ja punam(bese na 40 % koga go ukluciv) ili obratno ??? izvenete za latinicava ....

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Zemav preeska Hp 630 e sea me interesria za formiranje na baterijata treba prvo da ja ispraznam pa da ja punam(bese na 40 % koga go ukluciv) ili obratno ??? izvenete za latinicava ....
Јас мислам дека тоа нема врска, по мое технологијата не е тоа време :)

Kajgana Shop

На врв Bottom