Во пензија со наполнети 67 години

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
да, а финтата дека жените повеке живеат.........нели сакаа еднаквост......
Вистина. Само домашните обврски кога ќе си ги поделите напола тогаш ќе зборите за еднаквост, ок?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.342
Мене само едно ме интересира, колку проценти од населението ќе доживее 67 години старост за да земе пензија, во време кога имаме милион неизлечиви болести, низок старндарт, канцерогена животна средина...
67 е многу, а и 64 исто така, кога ќе се земе предвид на процентуалниот моментален животен век на населението, жално.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мене само едно ме интересира, колку проценти од населението ќе доживее 67 години старост за да земе пензија, во време кога имаме милион неизлечиви болести, низок старндарт, канцерогена животна средина...
67 е многу, а и 64 исто така, кога ќе се земе предвид на процентуалниот моментален животен век на населението, жално.
Целата суштина на пензискиот систем е никад да не земеш пензија. Еден вид грабеж низ целиот работен век.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Life expectancy at birth
~72 мажи ~76.5 жени според ОН(Да имав инсталирано Офис ќе знаев точно )

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.342
Life expectancy at birth
~72 мажи ~76.5 жени според ОН(Да имав инсталирано Офис ќе знаев точно )
Сталкер, таман првата пензија за гробно место :) хахахха малку црн хумор, ама зошто мислам дека беше 64 за мажи и 67 за жени последната статистика, ич не ми текнува каде прочитав, ама така се сеќавам..

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Сталкер, таман првата пензија за гробно место :) хахахха малку црн хумор, ама зошто мислам дека беше 64 за мажи и 67 за жени последната статистика, ич не ми текнува каде прочитав, ама така се сеќавам..
Тоа за пензија или за животен век?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ова се прави намерно со цел човек што цел живот работел и му се кинело од плата накрај да умре предвреме и никогаш да не стигне да си ја земе својата заслужена пензија !
Сите знаеме дека денеска луѓето млади умираат уште на 50/55/60 год. така да тешко кој/а маж/жена ќе дочека да влезе во пензија ............. секој/а втор/а маж/жена умираат уште пред да влезат во пензија, а тие што ќе ја дочекаат старосната граница за пензија се најчесто во тешка физичка состојба со едно 20-30 дијагнози ............ многумина познавам кои починаа млади и нестигнаа да влезат во пензија, а лица со стаж преку 30/35 год. на кој цел живот им било одбивано од плата .......... и во фамилија имам такви случаи, но знам и многумина други такви кои за жал починаа уште на 50 и кусур години и им пропадна пензијата т.е. им ја лапна државата !
Затоа јас мислам дека треба целосно да се укине пензискиот систем, барем за нас помладите генерации и секој сам нека си собира пари за старост, бидејќи вака човек ќе работи 30/35 год. ќе му се одбива од плата и накрај ќе цркне уште на 50/55/60 год. и аш од пензијата !
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 16:26 ---
Абе нека ја направат со 85 барем надежта за пензија ќе ја убијат сосема,вака само те залажуваат...67 ејјјјјј кој и што може човек да работи со тие години:uvo:
Не бе па ти нека ја направат старосната граница 105 години, така барем со 100% сигурност сите ќе знаат дека нема шанси да ја дочекаат пензијата ............ вака со 67 год. 50% нема воопшто да ја дочекаат пензијата(ќе починат до тогаш), а 50% ќе ја дочекаат ама главите ќе им бидат испод каиш паднати на тие години ! :tapp: море немаме држава друже тоа е тоа !

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Мој совет собирајте те си пари и инвестирајте додека сте млади. Ако се надевате на држава...Дури ако реши дедо боже да ве земе кај него пред да дочеката пензија барем фино наследство ќе им оставите на децата.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Мој совет собирајте те си пари и инвестирајте додека сте млади. Ако се надевате на држава...Дури ако реши дедо боже да ве земе кај него пред да дочеката пензија барем фино наследство ќе им оставите на децата.
Па тоа и јас викам .............. во иднина да се укине пензискиот систем и секој човек/вработен сам да си собира пари за старост, е сега ако не ја дочека староста барем собираните му пари ќе останат на семејството/децата, а вака како што е сега со пензискава старосна возраст државата се ќе поједе !

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Пробај да го направиш тоа и ќе лежиш затвор.

Пензиско,здравствено и тие останатите % се ЗАДОЛЖИТЕЛНИ за плаќање.

Ти што мислиш дека ти имаш право на заработеното? Не знам како можеш да бидеш толку бездушен,па ти би ги оставил пензионерите и државната администрација на улица да гладуваат.

.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Пробај да го направиш тоа и ќе лежиш затвор.

Пензиско,здравствено и тие останатите % се ЗАДОЛЖИТЕЛНИ за плаќање.

Ти што мислиш дека ти имаш право на заработеното? Не знам како можеш да бидеш толку бездушен,па ти би ги оставил пензионерите и државната администрација на улица да гладуваат.

.
:) Државен рекет мора да се плати. А АКО (намерно е со големи букви) ти остане нешто тогаш може...

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Вистина. Само домашните обврски кога ќе си ги поделите напола тогаш ќе зборите за еднаквост, ок?

e sea ako se e ostaveno na tebe doma, toa e drug problem, ne gledaj na prasanjeto licno.
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 18:38 ---
Вака колку и да е загрозен пензискиот фонд, пензијата 64 со 62 е океј, за админситацијата, додека за рудари секачи и градежници на скеле е понижувачко до кога сиромасите ке плакат за богатите, за нив не смее да биде над 60, па дури и трееба да се врзе со некоа формула стаж+години

пример 100 збирно нека е, познавам човек кој сече дрва 42 години а има 59, тој би ги задоволил условите, ова ретко ке го фане образован човек кој бил на факс до 25, тој до 60 неможе да има повеке од 35 стаж и пак би му требале 65 години старост......нешо и владава најави вакво нешо ама брзо се откажаа

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
И онака за година две ќе рикне фондот па нема да има пензии.

Kajgana Shop

На врв Bottom