Фан Клуб: Вардар

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Потврди братучед му...сигурно е 100%...
Сајбер на такво нешто и мислев...со спреј на брзина нешто...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.942
Поени од реакции
73.601
Каква утакмица ау :D
Нема да коментирам за ништо друго во темава освен за играта :)

Игравмеочајно. Искрено почнаб да се плашам за титулата...
Во право беа Балисти, ни фали КРЕАТИВЕЦ.
Каде беше РанѓеловиЌ? :eek:
Зошто отсуствуваше од составот?

Почнувањето со Стојаковиќ како средњак заедно со Стјепановиќ, и Маневски како полушпиц беше очаен потег...
Многу лошо изигравме денеска...
Затоа победава е уште послатка :)
На бекови колку бевме слаби, Цикарски ајде не беѓе толку,. ама Илиевски беше најочаен играч денес. И одбраната кризираше, сепак Таневски се извади со тоа што го реши мечот.
Педерчињава не станаа од земја. Се убија од лежење...
Голот на почетокот на второ им дојде како кец на десетка, сигурен бев дека нема да тепаме...
Стојаковиќ е добар, ама многуја пимпла топката...
Го нема тој осет да даде топка во празно, реално во тимов само Пеџа ни е добар за таа позиција...
Остоја и Темелков се само да запираат напади, но за делење топки н ги бива.
Пелистер одлично не затвораа. Колку само лоши дупли пасови изигравме во средина, ОЧАЈ...
На 1-1 Георгиев одлично улета, прекрасно помина и штета што исфрлија од гол линија овие...
Таневски не спаси. Кога го бапна одличниот удар,срцево на место ми дојсде.
Кога влезе Гешоски бев WHAT THE FUCK?????????
Надвор од вардар одма...

Костовски само да се задржи просек :D

Едно сум сигруен во Тетово со Шкендија ќе изгубиме како магариња!

Враќај се Пеџа :icon_lol: Ама Пеџа од ланската година!​
Треба и Оса да игра, Оса знае да дели топки...​

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Тоооооооооооооооооооо луѓе уште не см отрезнат баш најубаво :D каква луда ноќ какво навивање им го спопикавме на сељаците се со јајца и на трибина и на терен да не беа желките ке го јадеа немиен за малку ке им паднеше траснпарент !!!!! едно нешто да знаат ова е СКОПЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
О Сузана го ебав пелистер ја ебав цела битола и чкембарите :D Прва смена сум сабајле на работа иначе као ќе се очукав вечер :D

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.753
Поени од реакции
6.497
Луда утакмица :) ,браво за дечкото што им отиде на трибина на Чкембари и што им одзема транспарент али имаа среќа бидејки нивни резервен фудбалер им го спаси на пола терен,по што имаше мало тегнење,а потоа улетаа и околу 100 Комити во обид за пресметка на сред терен,али пичките битолски не слегоа,па мораше да улетаат желките и да смират ситуација.После тоа,надвор од стадионот имаше уште еден напад врз Чкембари али повторно имаа среќа и ги спасиија желките,но како што видов бајаги камења изедоа желкиве,потоа им дојде засилување и сите се разбегавме.Едно од најаките дерби,мора да се признае.
Ова е Скопје, КОМИТИ ЗАПАД !!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.521
Поени од реакции
29.022

Видеото и повеќе слики покасно!!
Комити Скопје:

Започна собирот во 5 часот кај соборна црква. Пристигнуваа навивачи од сите страни. Кога веќе беше време се тргна со кортео накај стадион при што ечеа песни за Вардар и анти Битола. По влегувањето на стадион во знак на бојкот Комити не навиваа првите 15 минути, за потоа да настане хаос. Навивањето беше пропратено со пароли "Шура ти ли си?", "Господ е вечен, вечен си ти, за мене дру
г клуб не постои", "Сеуште сум убав паметен и млад, но не трпам сељаци бидејќи роден сум во град", "Тозо со тебе сме", "Среќа што возот нема гуми", "Среќен роденден, дојдете да ја дувнете свеќата(при што имаше и покривно знаме во вид на кур/свеќа.)", "Годините кои ви ствараат завист(при што беше извадено покривно знаме 87 во вид на штит)". Имаше голем број на пиротехника и фискални ленти. На полувреме имаше обид за одзимање на знамето на Чкембари (1985) при што беше одземено но при судир со редарите беше повторно вратено кај нив на трибина. Тука настана и инцидент со полицијата при враќањето на трибината, инцидентот исто така продолжи и при завршувањето на утакмицата одкако вратите беа затворени. Сето тоа продолжи надвор со желба за судир помеќу Комити и Чкембари но повторно само судир со полицијата и уапсени неколку Комити.

Чкембари Битола:

Во голем број тргнаа за Скопје со бројка од околу 500 навивачи за да го прослават својот 27 роденден. При пристигнувањето во Скопје имало судир со жители од Чаир кај Мавровка, при што имало каменуван автобус и искршени се 2 коли. Сето тоа продолжило и понатака каде што членови од Комити од кола искочиле и ги провоцирале при што настанал инцидент со полицијата и од Чкембари има 5мина повредени кои биле пренесени во болница. За поздрав е тоа што Чкембари беа влезени уште во 1та минута на утакмицата. Се пеаа песни за клубот и анти Скопје при што беше извадено покривно знаме 27 во венец, а при постигнувањето на голот имаше запалено и неколку бакљи.​

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Прво честито нека ви е победата, утакмицата тапа ама барем интересно беше на трибини.
Бајаги смешна утакмица, на почеток додека не пеевте си викам ејј види ги овие Чкембари солидарни и они против управата на Вардар, па не пеат.Околу 5 мин им текна дека дошле на стадион за да го бодрат тимот, па почнаа.Пееа до 14 мин. кога не издржавте за 15 секунди да не пеете 15 мин.(можда и планирано ви беше, точно во 14.45 почнавте да пеете :) )и од тогаш потоп.Јас седев буквално на средина 3 блок, и дали 2-3 пати ги слушнав.Добри „пораки“ им пративте, поготово таа со шурата, цела јужна се згази од смеење.Само заебавте работа за главното и тоа мора да се каже, дали нешто се сплеткаа тие што требаше да ја извадат паролата незнам, ама ја извадивте 5 мин по главното пиротехничко шоу.И тој дечкото/детето што мава на тапанот колку години има? На јужна тие до мене пуштија муабет дека било некое мало дете?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Искрено најдобра навивачка група сте во македонија но останатите транспаренти ви беа тотален дебилизам и идиотизам..на мало дете можи само да му текно тоа со сестрите и мајките..па и она со сељаци не знам..Битолчани се познати како најградски во македонија вие од недостаток на идеа сељаци демек Битола е помал град..е ние не сме криви што битола е помал град гооспод да чува..тогаш другите во македонија што се??селандурија???

ама овај транспарент ви е одлична креативност:pos:..на кој му текна алал нека му е

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
баш за овој ќе се фатат сите,зарем се гордеете и со тоа бла бла..

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.782
Поени од реакции
39.884
Прво честито нека ви е победата, утакмицата тапа ама барем интересно беше на трибини.
Бајаги смешна утакмица, на почеток додека не пеевте си викам ејј види ги овие Чкембари солидарни и они против управата на Вардар, па не пеат.Околу 5 мин им текна дека дошле на стадион за да го бодрат тимот, па почнаа.Пееа до 14 мин. кога не издржавте за 15 секунди да не пеете 15 мин.(можда и планирано ви беше, точно во 14.45 почнавте да пеете :) )и од тогаш потоп.Јас седев буквално на средина 3 блок, и дали 2-3 пати ги слушнав.Добри „пораки“ им пративте, поготово таа со шурата, цела јужна се згази од смеење.Само заебавте работа за главното и тоа мора да се каже, дали нешто се сплеткаа тие што требаше да ја извадат паролата незнам, ама ја извадивте 5 мин по главното пиротехничко шоу.И тој дечкото/детето што мава на тапанот колку години има? На јужна тие до мене пуштија муабет дека било некое мало дете?
16-17 години има, зашто?
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 00:16 ---
Искрено најдобра навивачка група сте во македонија но останатите транспаренти ви беа тотален дебилизам и идиотизам..на мало дете можи само да му текно тоа со сестрите и мајките..па и она со сељаци не знам..Битолчани се познати како најградски во македонија вие од недостаток на идеа сељаци демек Битола е помал град..е ние не сме криви што битола е помал град гооспод да чува..тогаш другите во македонија што се??селандурија???

ама овај транспарент ви е одлична креативност:pos:..на кој му текна алал нека му е
Шура ти ли си бе?

Kajgana Shop

На врв Bottom