Хорор филмови

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Мој впечаток за "Cabin in the woods“. Да не се повторувам тука ама не сум одушевен и покрај метафорите, целата сатира и обидите да се прикаже како нешто генијално.

Малку го освежува жанрот ама е премалку за преодна оценка.

http://forum.kajgana.com/threads/Последен-гледан-филм-со-кратка-рецензија.25638/page-210#post-5286869

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Абе добро, во секој филм може да се бараат скриени значења, симболи, метафори. И за Transformers може некој да напише дека Bumblebee е всушност Исус, а Меган Фокс е Марија Магдалена, ама тоа не значи дека сценаристите имале некоја подлабока цел кога го планирале филмот. Сепак, и да е така, иако не ми се верува, останува фактот дека филмот е катастрофа.
во ред секој со свое мислење . мене ми се допадна :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Не беше лош V/H/S, со оглед на тоа што немав никакви очекувања и бидејќи последните wannabe Blair Witch mockumentary found footage хорори кои ги гледав беа глупи. Овој онака, забавен, на ретки моменти страшен. Можеле подобро, ама можеле и полошо.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Grave encounters многу го фалат, се мислам дали да го гледам..:D
Ништо посебно, не е којзнае колку лош, не е ни добар. Од сите fake found footage хорори кои сум ги гледал во последно време, овој е најарен. Не дека конкуренцијата беше јака.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Член од
3 октомври 2011
Мислења
17
Поени од реакции
4
А го има некој гледано Megan is missing?
Другарка ми го фалеше добар бил, ама многу бил језив.. :|

Scythe 7

Malak al-Maut
Член од
25 јуни 2011
Мислења
68
Поени од реакции
23
The collector многу добар филм од продуцентите на пила скоро го гледав,иначе излезен е 2009 мислам, мислам дека вреди да се погледне.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
The collector многу добар филм од продуцентите на пила скоро го гледав,иначе излезен е 2009 мислам, мислам дека вреди да се погледне.
Ништо посебно, просек, иако можеби имаше надеж и повеќе да биде.
Јас престанав да ја слушам другарка ми кога ми го препорача Jenifer's body....
Другарка ти лезбејка да не е? :) Оти само таа сцена вреди во цел филм!

M

Muranyi

Гостин
High tension(2003)

За сите љубители на хорор филмови,топло им го препорачувам ова мајсторско остварување.Ретко ме импресионираат хорор филмови,иако сум нивен голем фан,но едноставно ова синоќа ме остави без зборови,морам да го споделам со вас.

Таква константна тензија и чувство на исчекување не паметам дека имам почуствувано во скоро време,едноставно нема да ве остави рамнодушни ни за миг.Изобилува со насилие и потресни и крвави сцени,сепак не е од типот на "турбофолкерски" хорори,така да очекувајте нешто повеќе од само убивање и крв.Имам само една негативна забелешка-крајот на филмот,но нема да навлегувам зошто и како-едноставно сметам дека можеше и поинаку,но ова како факт е сосема ирелевантно во однос на тоа како е изведен целиот филм.
На IMDB има оценка 6.8,но јас би му дал една 9 и тоа само заради крајот.Лично сум убеден дека ќе уживате без исклучок,за вкусови не дебатираме:)

Kajgana Shop

На врв Bottom