Alcatel OT-995

Дали сте задоволни од АЛКАТЕЛ ОТ-995

• ДА

Гласови: 39 75,0%
  • НЕ

Гласови: 13 25,0%

• Вкупно гласачи
    52

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Наводно имал проблеми со рутерите на т-хоум,мада ја се конектирав до сега 2-3 пати без проблем..абе компјутер и андроид за секој е многу лоша работа. Секој неписмен,учен недоучен може да каже што сака.
Ја дефинитивно се изначитав кометари за тоа како телефонов не може да се конектиран на мрежа со WPA 2 енкрипција (или како и да е точниот термин).
Башка, читам на некои им се рестартирал. Како 7-8 пати во 24 часа....

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Во Русија веќе почнале alcatel-ot995 да се апдејтуваат на android 4...twitter.com/Alcatel1TouchRU/status/251293294489915393?p=v

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ја дефинитивно се изначитав кометари за тоа како телефонов не може да се конектиран на мрежа со WPA 2 енкрипција (или како и да е точниот термин).
Башка, читам на некои им се рестартирал. Како 7-8 пати во 24 часа....
Малку веројатно ми е ова..мојот от-991 нема такви проблеми,еден што знам што има от-995 исто нема..крај па има гаранција,ништо чудно да се деси на 1 од 10 телефони,се дешаваат проблеми и кај сите модели,има сервис,може да се прати.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Го чепкав пред некој ден, едно другарче го има земено, и некако ми се смени впечатокот кој што го имав за Alcatel како бренд, од порано...Телефонов е одличен, направен е од квалитетни материјали, делува доста цврсто, не крцка, не личи на битпазарски чкарт. Плус, екранот е солиден, доста живи бои, добро реагира, брз е, има HDMI излез, премногу добар звучник од кој што бев позитивно изненаден. Стварно вреди за парите, мене и OT-993 ми се свиѓа, само не знам кога би стигнал во Македонија :)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Фабричка маана им е конектирањето со таков тип на рутери од Тхоме. Сменив 4 нови телефони и сите го имаат истиот проблем. Разбрав дека и ХТЦ ОНЕ Х го има истиот проблем. Се конектира и за 10 секунди губи нет. промена на софтвер не го решава проблемот. Има некаква финта се прави за да работи ама многу замарање е затоа што треба за секој рутер да внесуваш. Инаку одличен дизајн,како изработка е подобар од галакси С3,носи екран од ХТЦ и со батерија се солидни.2 дена со нормална работа. апгрејд на ајскрим уште неможе,крашува,а можно е и блокирање на фирмвер.
Предност е што има 2 години гаранција,а голем минус што овластен сервис се МОБИКО, на тие шупаци да не им дадеш ни да ти ја наполнат батеријата а не сервис да ти праат. Едни од најлошите сервиси во државава.
Сума сумару, одличен телефон за тие пари,па макар да го купиш и без договор,се наоѓа за 150 евра +- штета што дојде во многу мали количини па да сакаш да земеш на претплата многу тешко се наоѓа.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Фабричка маана им е конектирањето со таков тип на рутери од Тхоме. Сменив 4 нови телефони и сите го имаат истиот проблем. Разбрав дека и ХТЦ ОНЕ Х го има истиот проблем. Се конектира и за 10 секунди губи нет. промена на софтвер не го решава проблемот. Има некаква финта се прави за да работи ама многу замарање е затоа што треба за секој рутер да внесуваш. Инаку одличен дизајн,како изработка е подобар од галакси С3,носи екран од ХТЦ и со батерија се солидни.2 дена со нормална работа. апгрејд на ајскрим уште неможе,крашува,а можно е и блокирање на фирмвер.
Предност е што има 2 години гаранција,а голем минус што овластен сервис се МОБИКО, на тие шупаци да не им дадеш ни да ти ја наполнат батеријата а не сервис да ти праат. Едни од најлошите сервиси во државава.
Сума сумару, одличен телефон за тие пари,па макар да го купиш и без договор,се наоѓа за 150 евра +- штета што дојде во многу мали количини па да сакаш да земеш на претплата многу тешко се наоѓа.
Дали имаш работено S3 и споредено со 995???

Човече муабетиве ви се Фиат браво подобро изработено од Мерцедес SLS.... :tapp:

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Не бе од марс сум паднат и прв телефон што фатив у раце е 995!
Си болдирал едно а си коментирал друго. Пишав како изработка,квалитет на материјали,цврстина на пластиката итн. а не дали е побрз или поспор или такви софтверски или харверски споредби.
Не рипај одма размисли прво што сакал писателот да каже па после коментирај.
С3 е склопен со најтенката пластика што самсунг има досега ставено,после У600.
Тоа не е само мое мислење,ако не се свиѓа,жали се у самсунг.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Низ форумиве најдов едно мислење дека проблемот на овој модел со губењето вифи конекција на Т-хоум рутерите не е во WPA2 енкрипцијата која треба да се смени во WPA. Всушност промената на енкрипцијата го решава до некаде проблемот а главниот проблем е во сетинзите на рутерот кај Radio settings под дифолт избран е 802.11.n+b+g Mode, кој треба да се смени со 802.11.b+g Mode. Проблемот ќе биде решен и ќе секонектира и со WPA2 енкрипција.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Низ форумиве најдов едно мислење дека проблемот на овој модел со губењето вифи конекција на Т-хоум рутерите не е во WPA2 енкрипцијата која треба да се смени во WPA. Всушност промената на енкрипцијата го решава до некаде проблемот а главниот проблем е во сетинзите на рутерот кај Radio settings под дифолт избран е 802.11.n+b+g Mode, кој треба да се смени со802.11.b+g Mode. Проблемот ќе биде решен и ќе секонектира и со WPA2 енкрипција.
Колку глупа ствар, баш ме интересира што е проблемот, според gsmarena WLAN картицата поддржува /n стандард, па и да не поддржува, n+b+g е mixed-mode, така да картицата ќе си работи во границите на стандардот кој го поддржува. Ај некој ако дознае во што конкретно е проблемот да ми каже :)

WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
--- надополнето: 30 септември 2012 во 12:56 ---
Не бе од марс сум паднат и прв телефон што фатив у раце е 995!
Си болдирал едно а си коментирал друго. Пишав како изработка,квалитет на материјали,цврстина на пластиката итн. а не дали е побрз или поспор или такви софтверски или харверски споредби.
Не рипај одма размисли прво што сакал писателот да каже па после коментирај.
С3 е склопен со најтенката пластика што самсунг има досега ставено,после У600.
Тоа не е само мое мислење,ако не се свиѓа,жали се у самсунг.
Друже 100% се сложувам со тебе, S3-ката е толку пластична, крцкава, лесна, да не ти се верува дека си опнал 500 евра за нејзе, а Alcatel-ов ја јаде во тој сегмент премногу :)

Член од
10 февруари 2009
Мислења
21
Поени од реакции
1
Јас досега не најдов некој што има решение околу проблемот со вифи без да менуваш енкрипција на рутер и како што кажав ај дома ќе си смениш ама не и во некој кафич кај што си седнал.Тоа е една од работите што навистина ме нервира инаку сума сумарум телефонов за парите е добар и да јас пред овој модел имав галакси с1 и не го споредувајте со квалитет :)

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Колку глупа ствар, баш ме интересира што е проблемот, според gsmarena WLAN картицата поддржува /n стандард, па и да не поддржува, n+b+g е mixed-mode, така да картицата ќе си работи во границите на стандардот кој го поддржува. Ај некој ако дознае во што конкретно е проблемот да ми каже :)

WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
Проблемот го имаме ние тука и во Србија во другиве земји нема такви проблеми, знаејќи ги нашиве оператори дека бараат најефина понуда којзнае каква Вифи картица има телефонов, некоја фалична која каде би се продала на друго место ако не овде на балканов. Инаку според она што е официјално на спецификации точно е дека телефонов не би требало да има проблем бидејќи вифи картицата подржува WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n. Ама во пракса е друго додека не го смениш модот нема конекција WPA2 енкрипцијата во комбинација со 802.11 b+g+n модот прави конфликт, или менуваш енкрипција или менуваш мод.

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Батали 995 видете го Алкател от-997 се описува со еден збор “ЅВЕР“ од телефон:)

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Jas da prasam posto sum trup za android prv pat denes go koristam i go kupiv alkatelchevo.Sto treba prvo da napravam, da ne ima nekoja fintica da mi vleche data ili internet bez da znam? Sto najprvo da isklucam da podesam i sl i dali treba toa root da mu se pravi? Fala na sekoja pomos.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Батали 995 видете го Алкател от-997 се описува со еден збор “ЅВЕР“ од телефон:)
Кај виде ти ѕвер тука? Послаб процесор,послаби перформанси,послаб екран,послаба батерија,далеку погрд,единствено рам меморија има дупло.
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 14:01 ---
Jas da prasam posto sum trup za android prv pat denes go koristam i go kupiv alkatelchevo.Sto treba prvo da napravam, da ne ima nekoja fintica da mi vleche data ili internet bez da znam? Sto najprvo da isklucam da podesam i sl i dali treba toa root da mu se pravi? Fala na sekoja pomos.
ништо посебно,имаш мерач на сообраќај,така ке пазиш до кај си со лимитот.
не го пуни со непотребни апликации да не ти јаде меморија и перформанси а и нет со тоа.
купи му куртонче да не го ебеш позади и стаи му фолија на екранот ако сакаш да го чуваш како што треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom