Заработка на интернет (официјална тема)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Како се доаѓа до заработка преку блог, ако каже нека има некој искуство и дали за да направиш акаунт на амазон, мораш да имаш над 18 години?
За Amazon Mturk треба 18 години да имаш, меѓутоа не е толку страшно и да немаш.
Тоа највеќе го прават за американците, кои смеат да повлекуваат пари на сметка, а за нас - останатите смртници, нема таква опција, така да не ни бараат да верифицираш возраст.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
За Amazon Mturk треба 18 години да имаш, меѓутоа не е толку страшно и да немаш.
Тоа највеќе го прават за американците, кои смеат да повлекуваат пари на сметка, а за нас - останатите смртници, нема таква опција, така да не ни бараат да верифицираш возраст.
А за овие другите податоци што треба да ги дадеш, address line, city... И како ти стигаат после парите?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
А за овие другите податоци што треба да ги дадеш, address line, city... И како ти стигаат после парите?
Не ти стигаат парите. Доколку ти ја прифатат апликацијата за да можеш да работиш на MTurk, сите пари што ќе ги заработиш ќе ти бидат префрлени на Amazon.com сметката, од каде што можеш да порачаш што сакаш, ама пред да нарачаш, треба да провериш дали тој производ што го сакаш го испорачуваат воопшто надвор од САД, и поспецифично, дали е можна испорака до Македонија.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Не ти стигаат парите. Доколку ти ја прифатат апликацијата за да можеш да работиш на MTurk, сите пари што ќе ги заработиш ќе ти бидат префрлени на Amazon.com сметката, од каде што можеш да порачаш што сакаш, ама пред да нарачаш, треба да провериш дали тој производ што го сакаш го испорачуваат воопшто надвор од САД, и поспецифично, дали е можна испорака до Македонија.
Епа ок, а за адресата дали ќе треба да ја напишам вистинската моја адреса, претпоставувам дека треба.И на пример продуктот ќе ми го донесат на врата?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Епа ок, а за адресата дали ќе треба да ја напишам вистинската моја адреса, претпоставувам дека треба.И на пример продуктот ќе ми го донесат на врата?
Твојата треба, како ќе ти стигне производот инаку?
Во зависност од големината на пакетот, или до дома ќе ти биде донесена пратката преку пошта, или ќе треба да одиш ти да ја земеш од пошта.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Твојата треба, како ќе ти стигне производот инаку?
Во зависност од големината на пакетот, или до дома ќе ти биде донесена пратката преку пошта, или ќе треба да одиш ти да ја земеш од пошта.
Ок, фала. А, дали имаш искуство со ова?

Член од
29 септември 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Нов сум на форумов па ќе ве замолам за малку помош.
Гледам дека Kostur123 има искуство од фиверр-оф ии некој други паа ако не ви е тешко пишетеми инбокс инструкции ќе ви бидам благодарен. :):) :D

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Нов сум на форумов па ќе ве замолам за малку помош.
Гледам дека Kostur123 има искуство од фиверр-оф ии некој други паа ако не ви е тешко пишетеми инбокс инструкции ќе ви бидам благодарен. :):) :D
А да се регистрираш на сајтот и да истражуваш малку? Така ке научиш повеќе, и полесно ке ти биде да најдеш профитабилна идеја.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Почнаа да ми ги купуваат гиговите и по неколку пати... Цената им била смешна и подценувачка за тоа што ќе им го завршам. Претежно америте се такви дарежливи, затоа имајте ја на ум нивната побарувчка. До душа успевам да му се сокријам на фивер па директно на пејпал да ми платат. Инаку конверзацијата на фирвер ја водам многу "рестриктивно" и уште го предупредувам клиентот да не ми остава негови податоци. Денес беше добар улов ама цел ден не станав од компјутер.. околу 140$ излезе.

Член од
5 февруари 2011
Мислења
246
Поени од реакции
155
Почнаа да ми ги купуваат гиговите и по неколку пати... Цената им била смешна и подценувачка за тоа што ќе им го завршам. Претежно америте се такви дарежливи, затоа имајте ја на ум нивната побарувчка. До душа успевам да му се сокријам на фивер па директно на пејпал да ми платат. Инаку конверзацијата на фирвер ја водам многу "рестриктивно" и уште го предупредувам клиентот да не ми остава негови податоци. Денес беше добар улов ама цел ден не станав од компјутер.. околу 140$ излезе.
140$ во еден ден :eek: дај да видам шо гиг имаш па можи и јас да купам :D

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Гледам многу користат Fiver.. Но што е со оние кои што немаат пејпал?

Kajgana Shop

На врв Bottom