Студирање во Словенија

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Знаете ли дали има факултет за психологија на универзитетот во Љубљана бидејќи не можам да најдам ништо на страната :(
Психологија е дел од Филозофски факултет. Сега гледам дека има многу заинтересирани за таа област. Оваа година имало само 60 места, а се пријавиле 144.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Член од
29 септември 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Здраво на сите!
Честитки до сите што се примени!
Јас сум примена на постдипломски на Економски Факултет во Љубљана. Следнава недела имам закажана интервју во амбасада, има ли некој со знае да ми каже од денот на поднесување на документите во амбасада за колку дена ја даваат дозвојата за престој? Фала ви многу! Поздрав

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Здраво на сите!
Честитки до сите што се примени!
Јас сум примена на постдипломски на Економски Факултет во Љубљана. Следнава недела имам закажана интервју во амбасада, има ли некој со знае да ми каже од денот на поднесување на документите во амбасада за колку дена ја даваат дозвојата за престој? Фала ви многу! Поздрав
4 недели откако поднесуваш треба да се јавиш и да прашаш,така да 1 месец минимум

Член од
29 септември 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
4 недели откако поднесуваш треба да се јавиш и да прашаш,така да 1 месец минимум
1 месец??? А за тоа време додека чекаш треба во Македонија да бидеш? Па мене пола семестар у чекање ќе ми поминеo_O
Има некој друг тука што е на постдипломски примен? Поздрав

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
1 месец??? А за тоа време додека чекаш треба во Македонија да бидеш? Па мене пола семестар у чекање ќе ми поминеo_O
Има некој друг тука што е на постдипломски примен? Поздрав
Смееш 3 месеци без виза да си,еве ја у Словенија сум и за 1 месец ќе се враќам за визата :D

Член од
29 септември 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Смееш 3 месеци без виза да си,еве ја у Словенија сум и за 1 месец ќе се враќам за визата :D
Супер!! Фала ти многу за информацијава! Негде прочитав дека демек треба да чекаш во МК за одговор од амбасада ама чин ти си отишол тогаш идам и ја:D А на кој факултет си запишан? Поздрав

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Постапката за виза е : подаваш барање за престој, амбасадата ги праќа документите во управната енота на градот во кој што студираш, во меѓувреме одиш во Словенија, и после 3-4 недели ќе прашаш во енота дали е испратена во МК дозволата, и си се враќаш назад во амбасадава за да си ја земеш!

За продолжување на дозволата пак, документите што си ги дал предходно во амбасадата во скопје (со исклучок на потврдата за неосудуваност), овој пат директно ги подаваш во енотата и си ја продолжуваш, значи амбасадава во ск не игра повеќе никаква улога! Те известуваат во рок од 10 дена, да ја земеш истата!

Член од
7 декември 2009
Мислења
29
Поени од реакции
1
Zdravo na site , bi sakal da prasam nekoj dali e zapoznaen kako odi prefrlanjeto od makedonski univerzitet na nekoj od slovenskite univerziteti. Konkretno jas sum 3-ta godina i dali nekoj znae koga se podnesuvaat dokumentite i dali postojjat nekoj posebni regulativi na onie koi se prefrluvaat ???

Pozz.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Zdravo na site , bi sakal da prasam nekoj dali e zapoznaen kako odi prefrlanjeto od makedonski univerzitet na nekoj od slovenskite univerziteti. Konkretno jas sum 3-ta godina i dali nekoj znae koga se podnesuvaat dokumentite i dali postojjat nekoj posebni regulativi na onie koi se prefrluvaat ???

Pozz.
Најдобро ќе биде да испратиш маил до вписната служба на факултетот на кој сакаш да се префрлиш! Најпрецизен одговор од нив ќе добиеш! Затоа што мислам дека тоа е постапка во која се проценуваат,ускладуваат, признаваат предметите од твојот факс, наставната програма, кредитите... и слично!

АнаКаренина

Muy Tranquilo
Член од
30 јуни 2012
Мислења
104
Поени од реакции
228
Да се пофалам и јас дека ме примија на Družboslovna Informatika на Fakluteta za družbene vede :)

Eпа ајде нека ни е со среќа на сите што не примија...

Kajgana Shop

На врв Bottom