Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
F

FARANG

Гостин
Добри голови на Неџипи ќе биде интересно, напагачите и одбраната ви е слаба најголема опасност за нас ќе бидат играчите од средниот ред. Со малце позатворена формација поготово ако играат и Ѓорѓиев и Оса би требало да ве решиме.

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
Добри голови на Неџипи ќе биде интересно, напагачите и одбраната ви е слаба најголема опасност за нас ќе бидат играчите од средниот ред. Со малце позатворена формација поготово ако играат и Ѓорѓиев и Оса би требало да ве решиме.
Odbrana ? Ako moze nekoj da projde pokraj Berisha allall neka mu e :) i Nenad, Posle ne znam dali ima nekoj podobar napagac kako Ejupi sto prae pritisok kaj odbrana i sto treba samo da ja otvoris i znae da finisira :)

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
Odbrana ? Ako moze nekoj da projde pokraj Berisha allall neka mu e :) i Nenad, Posle ne znam dali ima nekoj podobar napagac kako Ejupi sto prae pritisok kaj odbrana i sto treba samo da ja otvoris i znae da finisira :)
nas ni trebase uste eden podobar napagac, ejupi uste ne pokazal znaci deka moze da ni bide centralen fokus na ekipata za golovi, ako se potpirame na sredinata poveke vardar ke go jade posto imame mnogu podobra sredina od niv vo poveke aspekti od igrata, no ako cekame ejupi da ni ja spasi igrata so gol, togas tesko

F

FARANG

Гостин
Абе сега ти Ејупи нас најде да ни го кажуваш? Остај ренова нема такви поклони против нас, кај нас он не би бил ни на клупа денес. Одбраната мислам дека ќе ви ја решиме барем еднаш поготово ако на полувреме заврши нерешено па решите да се отворите. Средниот ред ви е одличен и мислам дека од таму највише може да ни наштетите. Ќе мора малку повеќе со ДМ да играме да се внимава на Неџипи и Демири да не распалат од надвор на шеснаестникот. Мислам од таму ќе биде најголемата опасност за нас.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 19:31 ---
nas ni trebase uste eden podobar napagac, ejupi uste ne pokazal znaci deka moze da ni bide centralen fokus na ekipata za golovi, ako se potpirame na sredinata poveke vardar ke go jade posto imame mnogu podobra sredina od niv vo poveke aspekti od igrata, no ako cekame ejupi da ni ja spasi igrata so gol, togas tesko
Незнам колку е ова точно. Мислам имате неколку одлични креативци нешто што нас ни фали сега со повредите ама па од друга страна Хименез и Ѓорѓиев (крилата) се нешто што ние го имаме што може да реши утакмица, вие тоа баш и немате. Ако се браниме црврсто и ве држиме на 30 метри надвор колку повеќе ќе поминува времето толку нашите крила ќе бидат покорисни. Имаме најдобра одбрана во лигата така да не очекувам премногу да се изнаиграат вашите напаѓачи кој сега изгледаат навидум добри оти имаат кој да креира за нив.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 19:34 ---
Вас напагач нас креативец. Вардар требаше да се умеша и да го земе Неџипи. Ај ваљда на крај на сезоната одкако ќе ја поврати целосно формата, сигурно ќе сака да игра за шампионот. ;)

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
Абе сега ти Ејупи нас најде да ни го кажуваш? Остај ренова нема такви поклони против нас, кај нас он не би бил ни на клупа денес. Одбраната мислам дека ќе ви ја решиме барем еднаш поготово ако на полувреме заврши нерешено па решите да се отворите. Средниот ред ви е одличен и мислам дека од таму највише може да ни наштетите. Ќе мора малку повеќе со ДМ да играме да се внимава на Неџипи и Демири да не распалат од надвор на шеснаестникот. Мислам од таму ќе биде најголемата опасност за нас.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 19:31 ---

Незнам колку е ова точно. Мислам имате неколку одлични креативци нешто што нас ни фали сега со повредите ама па од друга страна Хименез и Ѓорѓиев (крилата) се нешто што ние го имаме што може да реши утакмица, вие тоа баш и немате. Ако се браниме црврсто и ве држиме на 30 метри надвор колку повеќе ќе поминува времето толку нашите крила ќе бидат покорисни. Имаме најдобра одбрана во лигата така да не очекувам премногу да се изнаиграат вашите напаѓачи кој сега изгледаат навидум добри оти имаат кој да креира за нив.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 19:34 ---

Вас напагач нас креативец. Вардар требаше да се умеша и да го земе Неџипи. Ај ваљда на крај на сезоната одкако ќе ја поврати целосно формата, сигурно ќе сака да игра за шампионот. ;)
ne znam, osven shkendija ne pratam nikoja druga ekipa vo ova prvenstvo, samo za mojot tim mozam da zboruvam
normalno deka ke saka so sampionot da igra, zatoa ke go obnovi dogovorot :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.935
Поени од реакции
73.472
Гостинските мечеви ќе го решат шампионот, тоа е тоа... :icon_mrgr:
--- надополнето: 30 септември 2012 во 00:19 ---
Досега сме скоро на исто рамниште.

И Шкендија и Вардар газат на домашен.

Кај Ренова тепавме и двете екипи, кај Напредок изгубивме и двете.

Шкендија изгуби кај Турново, нерешено изигра во Битола, но ние изигравме нерешено во Кратово. Сигуренсум дека Шкендија ќе тепа во Кратово, а нашата шанса ја гледам во победа во Турново, додека во Битола напаленине може да ни земат бод...

Иако бодовната разлика е релативно голема, сепак не е недостижна, пошто ние имаме меч повеќе на домашен, а гостувања играме променливо и двете екипи.

Некако Шкендија не ми е кадарна да победува на гости, да вади нерешени МОЖЕ, ама за победи некако слабо им оди. Проблемот е што и ние слабо се снаоѓаме по нививе...

ГОЛЕМ ОГРОМЕН плус за нас е што ја добивме Ренова. Ипак на Шкендија со Ренова им е како домашен меч... Ние ќе чекаме подарок од Работнички, се мислам дека Шкендија скоро сигурно ќе изгуби тука од комшиките наши.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Гостинските мечеви ќе го решат шампионот, тоа е тоа... :icon_mrgr:
--- надополнето: 30 септември 2012 во 00:19 ---
Досега сме скоро на исто рамниште.

И Шкендија и Вардар газат на домашен.

Кај Ренова тепавме и двете екипи, кај Напредок изгубивме и двете.

Шкендија изгуби кај Турново, нерешено изигра во Битола, но ние изигравме нерешено во Кратово. Сигуренсум дека Шкендија ќе тепа во Кратово, а нашата шанса ја гледам во победа во Турново, додека во Битола напаленине може да ни земат бод...

Иако бодовната разлика е релативно голема, сепак не е недостижна, пошто ние имаме меч повеќе на домашен, а гостувања играме променливо и двете екипи.

Некако Шкендија не ми е кадарна да победува на гости, да вади нерешени МОЖЕ, ама за победи некако слабо им оди. Проблемот е што и ние слабо се снаоѓаме по нививе...

ГОЛЕМ ОГРОМЕН плус за нас е што ја добивме Ренова. Ипак на Шкендија со Ренова им е како домашен меч... Ние ќе чекаме подарок од Работнички, се мислам дека Шкендија скоро сигурно ќе изгуби тука од комшиките наши.
Znaci poleka go menuvas stavot a!!! prvo ke bevme na dnoto na tabelata sega gledam ke se borime za samiot vrv :)
kolku e cuden ovoj svet,nestata se menuvat za mig ...ne e provokacija...cenam Objektivnost
pozz

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.935
Поени од реакции
73.472
Znaci poleka go menuvas stavot a!!! prvo ke bevme na dnoto na tabelata sega gledam ke se borime za samiot vrv :)
kolku e cuden ovoj svet,nestata se menuvat za mig ...ne e provokacija...cenam Objektivnost
pozz
Па постот ми беше пред да купите играчи, а со моменталниве, и ако земам во предвид дека најверојатно ќе ги земете Кралевски и Мемеди, може да гледаме интересно првенство :)

Негооо зошто волку ви се намали публикава? Порано со Тетекс и Ренова цел стадион го полневте...
Балисти кај ги снема денес?

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Па постот ми беше пред да купите играчи, а со моменталниве, и ако земам во предвид дека најверојатно ќе ги земете Кралевски и Мемеди, може да гледаме интересно првенство :)

Негооо зошто волку ви се намали публикава? Порано со Тетекс и Ренова цел стадион го полневте...
Балисти кај ги снема денес?
samo nedzipi ne bese kupen za vreme na tvojot post...nema vrska,rekov od togas ke odime cekor po cekor,od senka...
I jas se cudam za publikata :( sepak slobodna procenka 4-5 iljadi i deneska bea prisutni...sto e pad za razlika od lani a da ne zborime za sampionskata godina(pamtan 3.dekemvri bese 4-1 za skendija so renova) dvete tribini full + ballisti pozadi goll

Za so teteks mozebi i ocekuvav(Fenerxhija+nemase nivni navivaci) ama od ova denes se gleda deka ima pad..

Tribinata za Ballisti pak so kluc zatvorena,a nesto i so uprava ne se dobri...Sepak so Vardar osekam deka ke ima nad 10.000 ..Jbg ovie natprevari se toa za sto se igra cela sezona,rano e da kazam resavacki ama sepak ni dava nekoja nasoka,ni pokazuva do kaj sme i za sto realno ke se borime...
Ke bese interesno i gostinski navivaci da pustat ama jbg banana drzava ,mvr edna tribina ne moze da nadgleduva...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.935
Поени од реакции
73.472
Многу слабо играте на гостувања, допрва ќе видиме како ќе оди...
Али на домашен владеете, а јас се плашам дека ние може да кикснеме на некој домашен меч.

По меѓусебниот дуел ќе оцениме кој на кое дереџе е :D
Од сегашна гледна точка дефинитивно ви го давам второто место, мислам дека подоле тешко дека ќе ве симне некој.
Брегалница мислев ќе направи нешто, ама не се ништо посебно.
Турново изненадува, имаат солиден тим. Јас дури и з опстанок ги титпував :icon_mrgr:
До кога ќе бидат кадарни да победуваат ќе видиме...
Металург стандард ќе бидат тешки за победување ама далеку од титулата...
Двомечите со нив ќе решат многу работи :)

Ниен ќе се молиме вие да кикснете тука со Работнички и Металург (а низ годиниве е покажано дека ич не ви оди на овие гостувања), ние веќе тепавме кај Ренова, така да уште кај Дрита ви останува да се молите дека ќе изгубиме бодови :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom